Vuoden 2019 matkasuunnitelmat

Vuosi 2019 on hädin tuskin edes alkanut, mutta mun matkailukalenteri alkaa olemaan jo täyteen bookattu etenkin ensimmäisen puolen vuoden osalta. Samalla kun kasvatan hiilijalanjälkeäni ja tuhoan maailman, niin tuleepahan nähtyä muutama uusi maakin. Vaikka ilmaston lämpeäminen ja siihen vaikuttavat asiat ovatkin hanurista ja niiden estäminen tärkeää, niin itse en ole näköjään ajatellut matkailua vähentää. Koitetaan laittaa hommat jiiriin sitten jollain toisella tavalla.

Olen alle koonnut omia sekä Suomen parhaimpien matkabloggaajien tärppejä tämän vuoden tuleviin reissukohteisiin.

Tallinna

Heti vuoden alkajaisiksi olisi tarkoitus suunnata päiväreissulle tuttuun ja turvalliseen Tallinnaan, mutta ottaa siellä haltuun Telliskiven alue, johon en ole aiemmin eksynyt. Vaikka vanhakaupunki ja sen kapeat kadut kahviloineen ovatkin viihtyisiä ja esimerkiksi Olevisten kirkon torni hieno kohde, niin haluan nähdä tällä kertaa jotain uutta. Telliskiven aluetta ravintoloineen on kehuttu paljon, joten täytyyhän se käydä yytsimässä itsekin.

IMG_0370_

DSC_1264
Tallinnan vanhakaupunki on kaunis myös ilmasta.

Tsekkaa myös:

Meriharaka -blogin Lennusadamista F-hooneen.

Appa matkustaa -blogin Tallinnassa rautiovaunulla.

Lempipaikkojani-blogin Telliskiven ravintolavinkit.

Lanttimatkat -vlogin Telliskivi video

Sillä Sipuli -blogin Tallinna lasten kanssa.

Dubai

Vuoden ensimmäinen uusi maabongaus herättää selvästi mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Lähdemme nimittäin vajaaksi viikoksi Dubaihin, tuohon ihmisoikeuksien ja naisten arvostuksen mekkaan. Haluan nähdä Yhdistyneet Arabiemiirikunnat omin silmin ja muodostaa oman mielipiteeni vasta sitten. Varmaa on, että pilvenpiirtäjät, kirkkaat valot sekä mitä ihmeellisemmät nähtävyydet tekevät tähän suomalaisjunttiin vaikutuksen arkkitehtuurillaan ja visuaalisuudellaan, mutta samalla on myös mielenkiintoista nähdä mitä muovinen ja tekemällä tehty Dubai kätkee kimaltelevan ulkokuorensa alle. Parasta on kuitenkin siirtyä hetkeksi Suomen pimeästä pakkasesta aurinkoon ja asua hyvätasoisessa hotellissa hyvien yhteyksien päässä nähtävyyksistä.

Koska tämä reissu, kuten Tallinnakin toteutetaan pienten lapsien kanssa niin alla olevat vinkit tulevat tarpeeseen:

Lapsen nimi -blogin Dubai lasten kanssa.

Traveldreaming -blogissa Hehkutetaan myös Dubaita lasten unelmakohteena.

Veera Biancan -blogin Dubai fiilistelyt.

Travellover -blogin Postauksia Dubaista.

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -blogin vinkit Dubaihin.

Lomalla viimeinkin -blogin Dubain nähtävyydet.

Pohjois-Italia

Keväämmällä siirretään futismatkailuvaihe silmään ja tehdään parikin poikien reissua pallon perässä. Ensimmäinen matka suuntautuu Pohjois-Italiaan, jossa on tarkoituksena käydä katsomassa pari-kolme Serie A:n ottelua ja samalla saada ensipuraisu italialaisesta jalkapallokulttuurista. Otteluohjelman pelipäivät lukitaan vasta maalis-huhtikuussa, joten vielä ei ole tietoa mitkä kaupungit ovat kohteena, mutta jotain joukosta Milano-Genoa-Torino-Parma erittäin todennäköisesti.

Näistä Milano on mulle tuttu paikka parilta edelliseltä reissulta eikä se rehellisesti sanoen ole tehnyt mitään kummoista vaikutusta. Mutta sielläkin on monta kaupunginosaa näkemättä, joten annetaan vielä mahdollisuus sillekin mikäli sinne kuuden kundin futismatkalla päädytään. Ennakkofiilistelynä tein syksyllä kirja-arvostelun Jukka Pakkasen San Siron uneksijasta.

Lähtöportti -blogin 10 vinkkiä Milanoon.

Johanna Suomelan Comojärven vinkit.

Hätälasku -blogin Kohokohtia Italian vaellusmatkalta.

Madrid

Jos ja kun Italiasta selvitään, niin seuraavaksi matka taittuu kohti Espanjaa. Tämä reissu on ollut tiedossa jo siitä asti, kun UEFA ilmoitti, että Mestarien Liigan jalkapallofinaali mallia 2019 pelataan Madridissa. Varasin majoituksen heti kun se oli mahdollista, jolloin hinnatkin olivat 1/4 siitä mitä ne ovat esimerkiksi nyt. En elättele suuria toiveita, että saisimme frendin kanssa lippuja UEFA:n arvonnan kautta itse finaaliin, mutta täytyyhän sitä joka tapauksessa yrittää. Fiilis kaupungissa tulee varmasti olemaan huima ja kun etsii hyvän paikan finaalin seuraamiseen niin homma rokkaa saletisti. Madridissa pelataan myös La Liga 2:sta kyseisenä viikonloppuna, joten AD Alcorconin kotipeli tulee todennäköisesti ainakin nähtyä paikan päällä.

La Vida Fresca -blogin Madrid -osio.

Historia de viajes -blogin Madrid suositukset.

Maailman äärellä -blogin Madridin top 10.

Matkan varrella -blogin Tärpit Madridiin.

Destination loma -blogin Vinkit positiivisesti yllättäneeseen Madridiin.

Utrecht

Paluulento Espanjasta tapahtuu Amsterdamin kautta ja koska vaihtoaikaa jää noin kahdeksan tuntia, niin käymme todennäköisesti kehutussa Utrechtissa katselemassa kaupungin menoa, koska Dami itsessään on jo tuttu. Alla olevien juttujen perusteella suosittelen muillekin!

Fifty Fifty -blogin Utrecht hehkutusta.

Unelmatrippi -blogin Unohda Amsterdam, matkusta Utrechtiin.

Kööpenhamina

Yritin puolitosissani saada lippuja Rammsteinin Tampereen keikalle, mutta koska ne menivät niin älytöntä vauhtia loppuun, niin katselin ohimennen bändin keikkakalenteria. Huomasin, että bändi esiintyy juhannusviikolla Kööpenhaminassa ja koska lipunmyynti alkoi samoilla minuuteilla niin sain napattua seisomapaikat Köpiksen Parkenille. Ei paha! Köpis on mulle kohtalaisen tuttu paikka. Keväällä 2017 tein päiväretken kaupunkiin, lue oliko siinä mitään järkeä Päiväksi Köpikseen – onko järkeä vai ei? Lisäksi helmikuussa 2018 kävin fiilistelemässä paikallisen futisylpeyden FC Kööpenhaminan ottelua Atletico Madridia vastaan Eurooppa-liigassa.

IMG_8589_IMG_20180215_125013_

Lukaiseppa ehtiessäsi myös alla olevien bloggaajien postaukset Kööpenhaminasta.

Maailman äärellä-blogin Nautiskelijan Kööpenhamina.

H niinkuin Hausfrau -blogin Kööpenhaminan tärpit.

Ne Tammelat -blogin Kööpenhaminan suositut nähtävyydet.

Citylights & Sunsets -blogin Jennan Kesäisen Kööpenhaminan fiilikset.

Suvin matkassa -blogin Mitä tehdä Kööpenhaminassa.

Montenegro

Vuoden viimeinen tiedossa oleva reissu on vasta syksymmällä. Norwegian ilmoitteli avaavansa suoran lentoyhteyden Montenegron Tivatiin ja meikä nopeiden päätösten ja uusien maabongausten suurena ystäväni ei aikaillut. Liput tulivat myyntiin ja 10 minuuttia myöhemmin ne löytyivät meilistä. Samalla sain tuhlattua 200 euron edestä kertyneitä cash point-pisteitä joten hankintaahan voi pitää jopa win-win tilanteena. Vuorokaudessa kyseisten päivien lentojen hinta oli lähes kaksinkertaistunut, joten kannatti olla nopea ja spontaani jälleen kerran. Se että missäpäin Montenegroa sitä tulee oltua on vähän vielä auki, mutta veikkaisin että jossain Kotarin huudeilla, kun niin kovasti nuo kollegatkin sitä kehuvat.

Travel dreamer-blogin Tunnelmallinen Kotor.

Matkalla lähelle tai kauas -blogin Kotorin parhaat palat.

Lapsen nimi -blogin Montenegro lasten kanssa.

Aurinkoa ja Aloeveeraa -blogin Matkaopas Montenegroon.

Matkamessut

Näiden jo varmistuneiden trippien lisäksi listaan saattaa eksyä pari muutakin reissua, mutta mennään toistaiseksi näillä. Mun matkailustrategia on aika yksinkertainen; yritän aina löytää lennot mahdollisimman edullisesti enkä muutenkaan käytä rahaa kohteissa päättömästi niin jää rahaa seuraaviinkin. Matkailufiilistelyyn suosittelen tammikuun 18.-20.1.2019 Messukeskuksessa järjestettäviä Matkamessuja, joista saat helposti kerättyä tietoa ja matkakuumetta sekä myös hyviä matkatarjouksia. Osallistu blogin lippuarvontaan Laamanaaman maailman Facebook-sivuilla lauantaihin 12.1. mennessä kertomalla mikä on sun vuoden 2019 unelmakohde ja tägäämalla messuille mukaan lähtevä frendi mikäli arpaonni on suosiollinen!

Matka2019.PNG

Matkasaasteen seasta,

Laamanaama

 

3 kommenttia artikkeliin ”Vuoden 2019 matkasuunnitelmat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s