Testissä Savonlinnan Seurahuone lasten ja koirien kanssa

Yhteistyössä Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna

IMG_1562_

Savonlinna, tuo Etelä-Savon helmi, on mun syntymäkaupunki ja vaikka olenkin sieltä muuttanut pois jo 4-vuotiaana, niin siellä tulee käytyä sukuloimassa vähintään pari kertaa vuodessa. Näin tehtiin myös joulun välipäivänä, mutta tällä kertaa vähän eri meiningillä kuin aiemmin.

Perheeseemme syntyi elokuun lopussa toinen lapsi ja kun saman katon alta löytyy lisäksi kaksi Cairnterrieriä, niin matkoilla alkaa loppua tila kesken. Niinpä päätimme tällä kertaa majoittua Savonlinnassa hotellissa emmekä tunkeneet suotta sukulaisten nurkkiin pyörimään. Kun kyselin Sokos Hotelli Seurahuoneelta lemmikkihuonetta, niin sellainen olikin sopivasti vapaana, joten suuntasimme ensimmäisen kerran molempien lapsien sekä koirien kanssa hotellilomalle.

IMG_20181228_105858_
Tervetulloo Seurahuoneelle!
IMG_20181228_110001_
Autotalliin oli maalattu Olavinlinna-henkisiä maalauksia.

Sokos Hotel Seurahuone avattiin jo vuonna 1956 ja sitä laajennettiin sekä remontoitiin perusteellisesti vuonna 1989, jolloin myös sataman puoleinen osa avattiin. Loppuvuodesta 2018 hotellissa alkoi myös uusi isompi remontti, jossa aulaan tehdään uudistuksia ja parannuksia. Aularemontti valmistuu maaliskuussa ja tällöin tilat nykyaikaistuvat huomattavasti, kun aulaan tulee neuvottelutiloja sekä viihtyisä co-work alue. Myös vastaanoton ja aulabaarin toiminnot ovat jatkossa yhdistetty samaan pisteeseen. Niinpä Savonlinnan Oopperajuhlille sesonkiaikaan heinäkuussa suuntaavat turistit pääsevät faceliftattuun hotelliin samalla kun kaupunki herää eloon.

Saimme itsellemme erityisesti lapsi- ja koiraperheille tarkoitetun Superior-luokan huoneen, joka oli sisustettu Tintti-aiheisin tapetein ja kirjoin. Huoneeseen mahtui hyvin lisävuode sekä parisängyn alta löytynyt varapatja, josta koirat tekivät lepopaikan itselleen. Hotellin puolesta huoneessa oli karvanaamoille tarkoitetut tyynyt ja kun vielä respasta saimme koirien herkku- ja lasten touhupussit mukaan, niin koko kuusihenkinen perheemme pääsi hyvin hotellimoodiin.

IMG_1394_
Huoneen seiniä koristi Tintti-aiheinen sisustus.
IMG_1415_
Myös lukemista löytyi huoneen seiniltä.
IMG_1440_
Tintti-aihe juontaa juurensa Tintti-kirjaan, jossa on otettu vaikutteita Olavinlinnasta.

IMG_1467_

Huoneemme oli kolmannessa kerroksessa ja siitä oli ikkunat kohti satamaa, jossa ei tosin talvisaikaan juuri elämää ollut, ellei joitakin satunnaisia kävelijöitä tai illalla kohti Olavinlinnaa hitaasti liikkuvaa jäänmurtajaa laskettu. Näköalojen puolesta tuo ”uudempi” siipi on mielestäni parempi ja etenkin kesällä ranskalaiselta parvekkeelta on varmasti mukavaa katsoa kaupungin ja satamakadun menoa.

IMG_1491_
Hotellihuoneen parvekkeelta aukeaa näkymä kohti satamaa ja Saimaata.
IMG_1445_
Perheen nelivuotias alkoi täyttämään puuhakirjaa heti sisälle päästyään.
IMG_1474_
Myös Aatu-koira haki tuntumaa huoneen koiratyynylle.
Aamupala

Aamiainen kuuluu suomalaiseen tapaan hotellin hintaan ja se tarjoillaan ravintola Perlina di Castellossa, joka sijaitsee vähän hassusti 10 metrin päässä hotellin pääsisäänkäynnistä eli aamupalalle täytyy mennä ulkokautta. Tämä ei mikään ylitsepääsemätön ongelma tietenkään ole, mutta kuitenkin sateisella tai kylmällä ilmalla vaatii pientä spurttailua etenkin vauvan kanssa.

Itse aamupala on hyvin tyypillinen suomalaishotellin aamupala, josta löytyy laaja valikoima kaikkea useista leipävaihtoehdoista, kylmiin sekä lämpimiin vatsan täyttäjiin. Joulunaika näkyi ravintolan koristelussa sekä jälkiruokapöydässä, jossa tarjoiltiin joulutorttua sekä piparia muiden makeiden herkkujen lisäksi. Kahvivaihtoehtoina löytyi Kulta Katriinaa tummana sekä tavallisena paahtona.

IMG_1586_
Esillepano ei ehkä parhaasta päästä, mutta aina kun aamupalalla saa munakokkelia, pekonia, lihapullia ja nakkeja niin homma on mun mielestä hallussa.

IMG_1587_

IMG_1588_
Leipäpöydästä löytyi useita vaihtoehtoja sekä myös paikallistuotteita.

IMG_1593_IMG_1591_

IMG_1493_
Nälkä lähti.

IMG_1499_

Fiilikset hotellista

Savonlinnan Seurahuone ei ole Suomen loisteliain hotelli ja sen ikä näkyy monella tavalla, mutta kahden yön otannalla siellä majoittui mainiosti lapsien ja koirien kanssa. Hotelli on erittäin hyvällä paikalla kauppatorin vieressä ja niin ostoksille pääkatu Olavinkadulle kuin must-see nähtävyyteen Olavinlinnaankin kävelee kymmenessä minuutissa. Meidän neljävuotias maailmanmatkaaja kyseli hieman leikkipaikan perään, mutta ehkä sellainenkin löytyy kun aulan remontti valmistuu. Omaan makuumme huoneen sänky oli erittäin hyvä ja myös aamupala sai kaikilta kehuja. Joulun välipäivinä ei suurta ruuhkaa hotellissa ollut, mutta aamupalalla yhdeksän aikoihin mietitytti kuinka täynnä aamupalaravintola on heinäkuun ruuhkatunteina.

Hotellin asukkaille kuuluu hintaan myös asiakassaunat, jotka löytyvät hotellin ylimmästä eli 6.kerroksesta. Ainakin miesten saunaosastolle (naisten en valitettavasti päässyt testaamaan 🙂 ) mahtuu helposti isompikin seurue ja paikka onkin usein työ- ja urheiluporukoiden käytössä. Tilat kaipaisivat kyllä pientä pintaremonttia, mutta terassin näköalat ja hyvät löylyt on kuitenkin saunalle se ominaisin asia.

IMG_20181227_204744_
Saunaterassilta aukeaa komeat näköalat sataman sekä torin suuntaan.
IMG_1572_
Seurahuone hallitsee Savonlinnan sataman maisemaa. Saunatilat näkyvät ylimmässä kerroksessa.

IMG_1567_IMG_1483_IMG_1487_IMG_1578_

Koirien kanssa matkustaville voin Savonlinnan Seurahuonetta suositella lämpimästi. Ainakin meidän kohtalaisen haukkuherkät koirat viihtyivät hotellissa hyvin eivätkä vaikuttaneet lainkaan streessaantuneilta. En tosin tiedä minkälainen meteli käytävään kuului sillä aikaa kun olimme poissa, mutta ainakaan kukaan ei tullut mitään valittamaan, joten luotetaan siihen, että siellä on oltu iisisti. Koirille kannattaa ottaa hotelliin mukaan makupaloja, luita, leluja sekä tietysti juomakuppi. Myös dogin oma sänky tai vastaava on hyvä kantaa mukana, jos vaan kyytiin mahtuu. Lisäksi hotellin lähellä on erittäin hyvät ulkoilumaastot, joista omat suosikkini on Olavinlinnalle vievä rantabulevardi sekä Casinon saaren ulkoilupolut.

IMG_1516_
Pellen aamu-unet jatkuivat vaikka muut heräsivät.

IMG_1584_

Laamanaaman pisteet Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnalle 8+ / 10.

Kiitämme:

  • Seurahuone Savonlinna on hyvä vaihtoehto, kun haluat yöpyä hyvässä perustason hotellissa.
  • Superior-luokan huoneeseen majoittuu vaivatta isompikin porukka.
  • Auton saa talliin talvisaikaan ja sieltä on suora pääsy hotelliin. Kannattaa varata autotallipaikka ennakkoon ainakin sesonkiaikana. Myös hotellin edessä on parkkipaikkoja tarvittaessa.
  • Aamupala on monipuolinen.
  • Henkilökunta oli ystävällistä ja otti etenkin lapset sekä koirat hyvin huomioon käytävillä. Lupsakan savolainen palvelu.
  • Sijainti on paras mahdollinen, sillä joka suuntaan on lyhyt matka.
  • Maisemat hotellihuoneista, etenkin sataman suuntaan.

Moitimme:

  • Saunaosasto kaipaisi pientä kohennusta, joskin sauna itsessään oli hyvä ja tilava.
  • Vierailimme hotellissa remontin aikaan, jolloin aulakerros oli poissa käytöstä. Kun aula valmistuu lisää se varmasti viihtyvyyttä entisestään.
  • Lasten leikkipaikka olisi ollut mukava lisä nelivuotiaalle.

Ps. Mikäli menet Savonlinnan Seurahuoneelle kesällä, älä unohda käydä kattoterassilla syömässä legendaarisia muikkuja tai jos muikut ei maistu niin nauti lasillinen maisemista nauttien.

*Yhteistyössä Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan kanssa. Mielipiteet hotellista ovat omiani eikä blogiyhteistyö vaikuttanut niihin millään lailla. 

IMG_1435_

IMG_1469_
Laamanaama.comin testiryhmä kiittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s