Joulunodotusta Koiramäen Pajutallilla

Ajelen autolla pitkin Tuusulanväylää ja katselen kun Helsinki-Vantaan lentoaseman rakennuksia ja rahtikoneita näkyy ikkunan vasemmalla puolella. Parin kilometrin päästä nousen Sipoon liittymästä ylös ja kikkailen varastorakennusten keskeltä parkkipaikalle, jonka takaa aukeaa jouluvaloin koristeltu pihamaisema muutamine puurakennuksineen. Nousen autosta ja kuulen kovan humisevan äänen - Finnairin kone sujahtaa yli vain muutaman sadan metrin korkeudesta laskeutuen alle minuutin päästä Helsinki-Vantaalle. Tervetuloa Koiramäen Pajutallille!

En kuitenkaan tullut tänne bongailemaan lentokoneita vaan fiilistelemään joulujuttuja, tai oikeastaan rehellisimmin sanottuna lähdin seuramieheksi, kun perheen vielä enemmän joulusta innostuneet tyypit näin halusivat. Eikä siinä, jollet ole täysin anti-jouluihminen, niin Koiramäen Pajutallit tarjoavat joulunodotukseen lääkettä ja samalla saattaa löytyä kotiin joulusisustusta tai sukulaisille lahjoja.

IMG_3
Koiramäen Pajutalli on joulun alla auki päivittäin klo 11-19.

IMG_21

Koiramäen Pajutalli sijaitsee Tuusulassa, ihan Tuusulanväylän kupeessa Vantaan rajalla. Helsingin keskustasta sinne pääsee autolla puolessa tunnissa ja Jumbon kauppakeskuksesta kymmenessä minuutissa. Pajutalli-nimi tulee suoraan siitä, että viereisellä pellolla kasvaa useita pajulajikkeita, joista iso osa koristeista on valmistettu.

IMG_20

Suuren piha-alueen keskipiste on valkoinen puurakennus, joka pitää sisällään myymälän sekä kahvilan, josta löytyy tuoreita leivonnaisia sekä muuta pikkupurtavaa. Joulun alla siellä voi nauttia myös glögit ja joulutortut. Myymälä on kaksikerroksinen ja sieltä löytyy suuri määrä sisustustavaraa, lahjavinkkejä sekä joulukrääsää tonttu-ukoista muihin koriste-esineisiin. Tilat ovat ahtaat ja etenkin ruuhka-aikoina saa varoa ettei takin lieve tai ylisuuri takamus tiputa pöydiltä jotain alas. Kahvilapaikkojakin on myymälärakennuksessa rajatusti, mutta kesäisin terassi pelastaa pahimmalta ruuhkalta ja kahvipullat voi halutessaan viedä myös pihan toisella puolella sijaitsevaan pajutalliin josta löytyy myös pöytiä. Pajutallissa on myös lattiasta kattoon tavaraa myynnissä samoin kuin parissa muussakin puurakennuksessa tontin alueella.

IMG_10
Myymälä/kahvila jouluvalaistuksessa.
IMG_9
Koristeita joka lähtöön.

IMG_8

IMG_4

Siinä missä aikuiset viihtynevät parhaiten shoppailuhommissa, tarjoaa Koiramäen Pajutalli lapsille puuhaa peikkometsän, lasten aitan sekä possujen ja kanien muodossa. Possut ja kanit löytyvät heti sisäänkäynnin viereisestä mökistä ja peikkometsä myymälän takaa.

IMG_18

IMG_19
Lasten oma aitta.
IMG_1
Possuja ja kaneja moikkaamaan.

IMG_16

IMG_15
Tässä kuvassa on tahatonta komiikkaa. #joulupöytä.

IMG_2

IMG_5
Lapsille Pajutallilla on sopivasti tekemistä.

Kenelle Koiramäen Pajutallin joulumeiningit sopii?

  • Perheille
  • Jouluihmisille
  • Sisustusfriikeille
  • Herkkusuille

Kenelle ei?

  • Etenkin viikonloppuisin Pajutallilla on ruuhkaa, joten jos ihmismassat ahdistavat niin kannattaa ainakin valita rauhallisempi ajankohta
  • Anti-jouluihmisille.
  • Julkisilla kulkeville, sillä sijaintinsa vuoksi Pajutalleille voi olla vaikea päästä ainakaan nopeasti.

IMG_11

IMG_12
Terassi toimii kätevämmin kesällä kuin joulun alla.

IMG_13

IMG_2
Petteri Punakuono.

Koiramäen Pajutalli on auki ympäri vuoden ja alue on maksuton. Kahvit ja pullat ovat sopivan hintaisia eikä ostopakkoa luonnollisestikaan ole. Mikäli jo mainitut laskeutuvat lentokoneet kiinnostavat niin paras bongauspaikka niille sijaitsee Tuusulanväylän toisella puolella Sampomäessä ns. Lemminkäisen kallioilla.

IMG_17
Mukavaa joulua!

-Laamanaama

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s