Mitä maksaa kolmen yön omatoiminen futismatka Saksaan?

Olen saanut vuosien varrella jonkun verran kyselyjä, että mitä maksaa futisreissun tekeminen Saksaan. En ole itsekään tätä aiemmin sen tarkemmin laskeskellut, joten kokosin omastakin mielenkiinnosta yhteen lokakuussa 2022 tehdyn kolmen yön matkan kulut.

Lennot: Neljän hengen seurueemme lensi Hampuriin Air Balticilla Riian kautta. Finnairin suora lento olisi maksanut 330 euroa, joka on lähes 100 % enemmän mitä vielä vuosi sitten, joten valitsimme Air Balticin ja 236 euron hintaiset edestakaiset lennot.

Hotellit: Olimme Saksassa kolme yötä. Valitsimme majoituksen niin, että kaikki olivat samassa huoneessa. Ensimmäisen yön olimme Bremenissä Best Western-hotellissa ja pulitimme yöltä 238 euroa aamupaloineen. Kaksi seuraavaa yötä vietimme Hampurissa, jossa majoitukset maksavat yleisesti hieman enemmän kuin keskimäärin muualla Saksassa. Hotelli Hamburger Perle maksoi kahdelta yöltä 527 euroa aamupaloineen, joten hotellikustannukset olivat yhteensä 765 euroa eli 191 euroa naama (64 euroa yö/henkilö).

Junaliput: Pelipaikkakuntien Bremenin, Kielin, Hampurin ja Hannoverin välit matkustimme junilla. Hampurin lentoasemalta Bremeniin juna maksoi neljältä yhteensä 39 euroa, Bremenistä Kieliin 137 euroa, Kielistä Hampuriin 38 euroa ja edestakaisin Hampurista Hannoveriin 195 euroa. Junakulut olivat yhteensä siis 409 euroa eli noin 100 euroa henkilöä kohti. Hintaa nosti istumapaikan varaaminen, mikä etenkin viikonloppuisin on järkevää, niin ei tarvitse käyttää aikaa vapaiden paikkojen metsästämiseen ja kaikki pääsivät vierekkäin.

Matsiliput: Lisäksi kiinteisiin kuluihin lasketaan mukaan futispelien liput. Pyrimme yleensä ottamaan paikat sieltä missä on autenttisin tunnelma, mutta esimerkiksi Bremenissä oli tarjolla vain hajapaikkoja istumaan, joten maksoimme lipuista yhteensä 200 euroa eli 50 euroa per mies. Holstein Kielin peliin menimme 14 euron seisomapaikoille, Hampurissa FC St. Paulin ottelussa päätykatsomon 28 euron istumapaikoille ja Hannoverissa samalla taktiikalla 25 euron paikoille. Neljän ottelun matsiliput maksoivat yhteensä henkilöä kohden 117 euroa eli keskimäärin 29 euroa per peli. Mikäli futisreissu Saksaan kiinnostaa, niin linkin takaa löydät kaikkien Bundesliga- ja 2. Bundesligaseurojen virallisten lipunmyyntisivustojen osoitteet.

Kiinteiden kulujen (lennot, hotellit, junat ja futisliput) osalta reissu maksoi henkeä kohden 645 euroa.

Kiinteiden kulujen lisäksi kuluja tulee luonnollisesti omista tarpeista ruoan, juoman, nähtävyyksien sekä ostosten lisäksi, mutta näitä en lähde erittelemään. Ruoka maksaa ravintoloissa sen mitä Suomessakin, mutta etenkin oluen hinnasta on helppo ottaa vähintään 50 % pois.

Vertailun vuoksi futismatkan voi tehdä myös matkanjärjestäjän kautta, joka hoitaa ainakin matsiliput ja hotellin puolestasi, mutta todennäköisesti tällöin maksat vähintään tuplat siihen verrattuna, jos toteutat matkan omatoimisesti. Laamanaaman halpamatkat suosittelee välttämään rahastusta ja hoitamaan hommat kotiin itse.

Voit lukea tarkemmin lokakuisesta futisreissusta aloittamalla ensimmäisen päivän Werder Bremen-pelistä.

-Laamanaama

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s