Laamanaaman futismatkojen 5-vuotissynttärit

Tänä vuonna tulee kuluneeksi viisi vuotta ensimmäisestä Laamanaaman halpamatkoista futiksen perässä. Toki tuotakin aikaisemmin on jalkapallon perässä tullut matkusteltua, mutta vuonna 2012 oli ensimmäinen isommalla porukalla tehty reissu, josta on sittemmin tullut tapa, perinne, legenda ja kaikkea siltä väliltä. 5-vuotisjuhlan kunniaksi suunnitelmissa oli tehdä matka uusiin kaupunkeihin sekä uusille stadionille ja tavoitteessa onnistuttiin hyvin. Tälläinen kattaus on edessä seuraavaksi.

Perjantain työpäivän jälkeen on aika suunnata Helsinki-Vantaalle ja Frankfurtiin lähtevään koneeseen. Sain mahdollisuuden korottaa itseni businessluokkaan muutamalla kympillä, joten kun kerran juhlamatkalle mennään, niin mennään sitten tyylillä. Muu matkalle mukaan lähtevä neljän hengen seurue on startannut reissuun jo aamusta, joten heillä on muutaman oluen etulyöntiasema, mutta enköhän ole jo pelifiilikseen päässyt aloituspotkuun mennessä kiitos lentoaseman Finnair Loungen ja lentokonetarjoilun. Mikäli lento on ajoissa ehdin nopeasti suunnata rautatieaseman lähellä sijaitsevaan hotelliin ja jatkaa matkaa kohti suomalaisten Bundesligapelaajien, Lukas Hradeckyn ja Niklas Moisanderin yhteenottoa. Perjantai-iltana Frankfurtin Commerzbank Stadionilla kohtaavat siis Bundesligan perinneseurat Eintracht Frankfurt ja Werder Bremen.

Bundesliga, perjantai 7.4 Eintracht Frankfurt – Werder Bremen

Stadionin iltavalot, kentällä kaksi suomalaista maajoukkuepelaajaa ja pelipaikkana yksi Saksan tunnelmallisimmista jalkapallon alttareista. Voishan sitä reissu huonomminkin alkaa. Alkukauden komeasti pelannut Eintracht on hyytynyt vuoden 2017 puolella, mutta taistelee silti Euroopan liigan paikoista. Hyvin seuralta, joka oli lähellä putoamista 2.Bundesligaan viime kauden päätteeksi. Frankfurtin maalilla Lukas Hradecky on ollut tärkeässä roolissa ja tulee todennäköisesti aloittamaan myös Werda-ottelun. Niklas Moisanderin kipparoiva Werder Bremen aloitti puolestaan kautensa todella huonosti, mutta valmentajavaihdoksen jälkeen homma alkoi toimimaan. Tasaisessa Bundesligassa Werder on sijoittunut keskikastiin, mutta sillä on silti mahdollisuudet sekä europaikkaan että putoamiskamppailuun. Erittäin iso peli siis molemmille. Frankfurt löytyy sijalta 8. ja Werder sijalta 11. Piste-eroa jengien välillä on kuitenkin vain kaksi pistettä.

Bundesliga, lauantai 8.4 SC Freiburg – Mainz 05

Lauantaina matka jatkuu aamutuimaan kohti mustia havupuita. Freiburg im Breisgau sijaitsee Saksan lounaisosassa ja se on tullut tunnetuksi mustista metsistään sekä jalkapallopiireissä sympaattisesta SC Freiburg seurasta, joka ei ole koskaan ollut iso, mutta menestynyt kuitenkin kokoonsa nähden varsin kivasti. SC Freiburg pelaa 20 000 hengen stadionillaan ja lippujen saaminen peleihin on hankalaa ellei ole heti myynnin alettua hereilä. Itse ostin ensimmäisenä mahdollisena päivänä joulukuussa viisi lippua seisomakatsomoon mukavaan 15 euron kappalehintaan, joten samalla tulee nähtyä sekä uusi seura ja uusi stadion parhaasta mahdollisesta katsomosta.

unnamed

Sijalla 7. majaileva kotijoukkue Freiburg lähtee loppuunmyytyyn matsiin ennakkosuosikkina, sillä neljä kertaa putkeen hävinnyt Mainz on ajautunut putoamiskamppailuun. Sanomattakin on selvää, että molemmat joukkueet haluavat voittaa tämän pelin, jotta Freiburgin unelma Europeleistä ja Mainzin sarjapaikan säilyttämisestä elää. Ottelun mielenkiintoisin nimi lienee Barcelonan entinen suurlupaus Bojan Krcic, joka siirtyi Mainziin joulutauolla paikkaamaan Wolfsburgiin matkannutta Yunus Mallia.

Pelin jälkeen on aikaa tutustua kaupunkiin lähemmin, sillä vietämme siellä yön ja sunnuntaina jatkamme futiksen perässä Sveitsin puolelle Baseliin. Ohjelmassa on ainakin Bayern München – Dortmun matsin vahtaamista todennäköisesti pubin puolella.

Sveitsin Super League,FC Basel – BSC Young Boys

Baselissa on tullut käytyä aiemminkin, sillä kaupunki sekä St.Jakobs Park-stadion ovat mulle tuttuja viime keväisestä UEFA Europa Leaguen finaalista, jossa Sevilla peittosi Liverpoolin. Suurin ero Baselin ja Saksan kaupunkien välillä tulee olemaan hintataso, kun muutaman euron tuoppien hinnat vähintään tuplaantuvat, mutta hädän hetkellä voi toki matkustaa alle vartissa Saksan puolelle raitiovaunulla ja palata takaisin, kun Sveitsin liigan kärkikamppailu FC Basel – Young Boys alkaa. Kotijoukkue Basel on jo käytännössä varma mestari ja YB:kin saletisti sijalla kaksi, joten suurin mielenkiinto tulee kohdistumaan katsomokulttuuriin. Sveitsissä on pyrot sallittu, joten eiköhän soihtuja tulla näkemään illan mittaan. Muutenkin on sellainen fiilis, että tuosta Young Boysista tulee keksittyä päivän aikana muutama puujalka, mutta säästellään ne sitten myöhempiin raportteihin.

img_2760img_2638

Viimeisen yön majakaupungiksi valikoitui pienen arpomisen jälkeen Karlsruhe, joka on sopivasti Baselin ja paluukaupunki Frankfurtin välissä. Kaupungista itsessään en juurikaan tiedä, mutta eiköhän sielläkin viihdy yhden yön ja seuraavan aamupäivän. Raporttia ottelutapahtumista niin kentällä kuin kentän ulkopuoleltakin on tulossa heti reissun jälkeen!

Lederhosen Laamanaama

2 kommenttia artikkeliin ”Laamanaaman futismatkojen 5-vuotissynttärit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s