Basel – kaunokainen kolmen maan risteyksessä

Basel on Sveitsin kolmanneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee maan pohjoisosassa, melkein kävelymatkan päässä Saksan sekä Ranskan rajalta. Rhein-joki jakaa kaupungin kahtia vähänkuin Aurajoki Suomen Turun ja joen ylittävät sillat onkin must-paikka jokaiselle kaupungissa käyvälle. Basel on top kolmosessa mun kauneimmat kaupungit listalla ja jos teet visiitin Sveitsiin, niin ei kannata unohtaa tätä helmeä. Esimerkiksi Zürichistä pääsee kaupunkiin junalla reilussa tunnissa ja sen takia päiväreissukin tulee helposti kyseeseen. Ai mitä siellä Baselissa nyt sitten on niin ihmeellistä? No ei mitään maailmaa mullistavaa, mutta jos vähänkään kaunis keski-eurooppalainen kaupunki sytyttää, niin nokka kohta Baselia! Tässä muutama tärppi puhtaasti oman maun mukaan.

img_2779

Basel Munster ja kaupungintalo

Kirkkoja, katedraaleja ja kaupungintaloja on maailma pulloillaan. Etenkin Keski-Euroopassa ne ovat usein jäätäviä komplekseja sekä maamerkkejä eikä Basel tee poikkeusta. Basel Munster katedraali on hieno ulkoapäinkin, mutta jos jaksat kiivetä katselemaan maisemia kellotorniin et varmasti tule pettymään. Täältä saat parhaat maisemakuvat kaupungista! Kaupungintalo eli kavereiden kesken Rathaus on keski-aikaisen torin päänähtävyys eikä syyttä, ihan joka kaupungissa kaupungintalo ei näytä palatsilta.

img_2615img_2766img_2770

Altstadt – vanhakaupunki

Jotkut sanoo, että vanhan kaupungin kapeat kadut ja historian havinasta kertovat rakennukset näyttävät lähes samalta kaupungissa kuin kaupungissa. Näinhän se usein onkin, mutta jos niistä syttyy niin minkäs teet. Basel on kaunis ja vanhassa kaupungissa löydät ravintolat, museot ja shoppailuhommat kätevästi saman alueen sisältä. Hintataso Sveitsissä on toki aivan älytön, mutta ne piirtää kenellä on liitua.

img_2754img_2761img_2765img_2776

St.Jakob-Park Stadion

FC Basel on Sveitsin 17.kertainen jalkapallomestari ja seuran kotiluola St.Jakob-Park maan suurin stadion. Kaupungin kaakkoisosassa sijaitsevan stadionin yhteydessä on suuri ostoskeskus ja mikäli satut kaupunkiin pelipäivänä, niin sitä ei kannata jättää väliin. Pidit lajista tai et, niin fanaattinen kotiyleisö pitää viihtyvyydestä huolen.

img_2638img_2644

Sillat ja joenvarsi

Kuten jo kirjoitinkin, niin Rhein-joki virtaa halki Baselin ja jos googlaat Baselin kuvahaussa, niin suurin osa kuvista on otettu joen varrelta. Eikä ihme. Virtaava joki sekä vanhat, värikkäät ja kauniit rakennukset ovat ne asiat joista Basel tunnetaan. Joen ylittäviltä silloilta saat napattua parhaat maisemakuvat ja takaisin voit tulla vaikka Münsterfährellä eli joen ylittävällä pienellä lautalla.

img_2748img_2747img_2727img_2729img_2734img_2736

Mitäs tykkäsitte Baselista? Käykäähän tarkistamassa myös kaupungin viralliset nettisivut osoitteesta Basel.com

With love, Laamanaama

Yksi kommentti artikkeliin ”Basel – kaunokainen kolmen maan risteyksessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s