THE THIEF Oslo – kurkistus viiden tähden hotelliin

Yhdeksän tyynyä sängyssä. Kymmenes ihan varmuuden vuoksi kaapissa. Sänkykin isompi kuin monen ensimmäisen kämpän olohuone.

 

IMG_0985

Oslon Tjuvholmenissa sijaitsevan THE THIEF -hotellin motto on ”Steals you away from everyday life”. Pahin sana, jolla voit hotellia kutsua on tavallinen. Näin oli joku arvioinut  Tripadvisorissa ja hotellin johtaja oli ottanut siitä hieman nokkiinsa. Näillä ennakkotiedoilla lähdimme Osloon 30 tunnin reissulle majoittuen viiden tähden THE THIEF -hotelliin.

IMG_1134

Kun hotellin yhteydessä puhutaan viidestä tähdestä, on odotukset aina katossa. Ja silloin kun odotukset hipoo pilviä, voi pettymyksiäkin tulla vastaan helpommin kuin perus cumulusten tai scandicien kanssa. Yleensä reissuilla yritän etsiä enemmän perushotelleja, sellaisia jotka ovat siistejä, viihtyisiä, lungeja sekä etenkin sopivanhintaisia. Tämä oli ensimmäinen kerta kun yövyin viiden tähden hotellissa ja ilman blogiyhteistyötä hotellin kanssa olisi tämäkin kerta jäänyt budjettisyistä väliin.

Majoituimme avokkini ja 1-vuotiaan tyttöni kanssa 30 neliön Superior Roomiin, joka on hotellin kahdeksasta huonevaihtoehdoista se toiseksi ”vaatimattomin”. Huoneen perusmukavuuksiin kuului kuitenkin jo mainitun yhdeksän tyynyn ja Hildingin jättisängyn lisäksi mm. untsikkapeitto ja design-lakanat, Nespresso -kahvikapselikone, Genevan soitin, miniparveke, sekä pieni kirjasto, josta löytyi opuksia mm. Oslon arkkitehtuuriin liittyen. Kylpyhuone oli myös iso ja sen suunnittelussa oli huomioitu myös liikuntarajoitteiset ja sieltä löytyi erikoisuutena sademetsäsuihku, joka ei tosin ollut mitenkään kätevä ainakaan mun makuun. Futismiehenä sytyin luonnollisesti äly-TV:stä löytyneestä Viasat Football-kanavasta, joten kyllähän tuolla viihtyi.

IMG_0978
Sänkyyn olisi mahtunut miten päin tahansa..
IMG_0987
..ja yhdeksällä tyynyllä pääsi hyvin alkuun!
IMG_0993
Kahviakin sai, mutta missä oli Juhla Mokka?!
IMG_0983
Kylpyhuone oli tilava ja suunniteltu myös liikuntarajoitteisille.
IMG_0999
Huoneesta pystyy myös ostamaan mm. Moods of Norway -boksereita.
IMG_1126
Tytölle maistui unet nallepetivaatteissa.

Hotellista löytyy kaksi tasokasta ravintolaa, loungebaari sekä kesäisin auki oleva kattoterassi. Me käytiin testaamassa Foodbar-ravintolaa illallisen sekä aamupalan merkeissä, joskin ensimmäinen visiitti oli kohtalaisen pikainen, koska päivän aktiviteetit oli ollut tytölle ilmeisesti sen verran rankat, että hän katsoi parhaaksi nukahtaa äitinsä syliin. Tyylikäs ympäristö, laadukas avokeittiössä loihdittu ruoka sekä mukava henkilökunta pitivät huolen, että varmasti jokainen tuolla syöjä tuli huomioiduksi ja sai nopeasti palvelua.

Aamupalalla aikaa olikin enemmän ja ehdittiin nauttia se pitkän kaavan mukaan. Seisova pöytä notkui kaikkea mahdollista, joten nälässä ei tarvinnut pois lähteä. Kaikki pöydistä löytyvä olivat joko luomua tai muuten vain erittäin hyvistä, paikallisista raaka-aineista valmistettuja. Alla kuvamatskua aamiaispöydän antimista.

Hirveästi mitään negatiivista en hotellista löytänyt. Palvelu pelasi hyvin eikä siisteydessä tai muussa ollut mitään valittamista. Saimme vielä aikaisemman check-inin veloituksetta, mikä oli pikkulapsen kanssa matkustaessa ihan mahtava juttu. Mitään piccolo-meininkejä tuolla ei ollut eikä sellaiseen todellakaan meidän kohdalla olisi ollut tarvettakaan, mutta toisaalta jos hotelli haluaa erottua ja olla speciaali, ei se välttämättä olisi ollut huono lisä. Huonepalvelukin olisi ollut käytössä 24/7, mutta emme keksineet tarpeeksi hyvää syytä sen käyttämiseen ujoja suomalaisia kun ollaan. Hotellin SPA-osastolle olisi pitänyt maksaa vielä erikseen ja sen olisi toivonut kuuluvan huoneen hintaan. Mietittiin myös, että viiden tähden hotelli voisi tarjota aamiaisella tai huoneeseen vaikka pienen pullon shampanjaa, sillä nuo alkaa olemaan aika perusjuttuja jo vaatimattomammankin statuksen hotelleissa.

IMG_1196
Lounge.

IMG_1200

IMG_1009
Baarihommia.

IMG_1164

IMG_1181
Yläkerrassa Foodbar -ravintola ja alhaalla sisäänkäynti hotelliin.
IMG_1182
Hotellissa on myös SPA ja kuntosali.

Kannattaako viidestä tähdestä sitten maksaa? Joo ja ei. Jos haluaa välillä arkeen luksusta, niin onhan se hauskaa asua prameammin, mutta THE THIEF ei ollut kuitenkaan niin toisesta maailmasta, etteikö ilman sitäkin olisi pystynyt elämään. Voin kuitenkin suositella paikkaa kaikille Osloon matkaaville, tosin on hyvä huomioida, että jos tulet hotellille julkisilla, niin kannattaa varautua 10-15 minuutin kävelyyn Aker Bryggen rautiovaunupysäkiltä, sillä sitä lähemmäs et pääse kuin taksilla.

Onko teillä kokemuksia huippuhotelleista? Onko ne ollut odotuksien arvoisia vai onko tuntunut, että tulipas maksettua turhasta? Jos matkustaminen ei olisi rahasta kiinni, niin kyllä mä voisin suosia luksus- ja designhotelleja jatkossakin.

 • tehty yhteistyössä THE THIEF Oslo -hotellin kanssa.

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”THE THIEF Oslo – kurkistus viiden tähden hotelliin

 1. Olen ollut useasti huippuhotelleissa ja välillä on maksettu turhasta ja välillä ei. Tasojen vaihtelu voi olla melkoinen. Ja sen vain sanon, ettei hienot puitteet ole mitään, jos palvelu mättää. Kiitti hotelliarviosta, näitä on kiva aina lukea.

  Liked by 1 henkilö

 2. No on todellakin kokemuksia : )

  Me käytämme aina huoneita, joissa on lounge palveluja. Ne parantavat palvelukokemusta olennaisesti, kuten Khthetraveler tietääkin… ; -) Viimeksi Manilassakin….Aah mikä kokemus. Vapaa shamppanja ja sushibuffa, muiden ruokien lisäksi…

  En ole ihan varma täyttääkö tuo hotellinne edes *****-tähden vaatimuksia.
  Tässä linkki juttuun, jossa siitä ei ole epäilyksiä. Samalla sananen hotellien tähtiluokituksista ja luksuksesta ylipäätänsä

  http://tamamatka.matkabloggaajat.fi/luxurious-waldorf-astoria-ras-al-khaimah/

  Liked by 1 henkilö

  1. Viisi tähteä on kyllä suhteellinen käsite, kun hotelleista puhutaan. Itsekin mietimme, että neljä mollukkaa olisi ollut varmaan vähän lähempänä totuutta THE THIEFin kohdalla. Ihan ok toi Waldorf Astoria 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s