Buliukot lähdössä Saksaan

On tätä odotettukin!

Oon viimeisien vuosien aikana lennellyt pari kertaa vuodessa Saksaan futiksen perässä ja koska viime syksynä ei futisreissu toteutunut, niin nyt on matkakuume ja futiskiima tapissa. Laamanaaman Halpamatkat lähtee tällä kertaa reissuun suurempana kuin koskaan, kun mukaan pärähtää mun lisäksi viisi futishemmoa.

Varattiin lennot Hampuriin jo marraskuussa ja aika on mennyt kituuttavan hitaasti näihin päiviin saakka. Kaiken lisäksi pelipäivien varmistuminen jäi Eurooppa-liigan pelien vuoksi aivan viime tinkaan ja vasta puolitoista viikkoa ennen lähtöä saatiin varmuus matseista joihin ollaan menossa. Tällä kauttauksella pörrätään 11-14.3 välinen viikonloppu Saksan maalla.

PE 11.3 2.BUNDESLIGA, FC ST.PAULI – SC PADERBORN 07 (HAMPURI)

millerntor

Tää matsi on mulle ja varmasti muutamalle muullekin mukaan lähtevälle koko reissun pääpeli ja mikäs olisi hienompi tapa avata reissu kuin tunnelmallisen hipahtava Millerntor Stadion ja St.Paulin peli. FC St.Pauli on mun ehdoton suosikkijengi ja sen punk-henkinen teeseitse-meininki ja arvot kolahtavat muhun kuin Suomen futismaajoukkueen arvokisahaaveet kesken karsinnan. Täysi stadion, fanaattiset kannattajat, Hells Bellsin sävelet kaiuttimista kun jengit astelee kentälle, St.Pauli -huudot ja Astra-olut kädessä katsomossa. Toimii! Vaikka joukkue on kaupallistunut väkisinkin vuosien varrella, en saa missään muulla stadikalla vastaavia kicksejä.

Kaikki 16 700 istumapaikkaa olivat jo menneet ennakkomyynnissä, mutta sain napattua meidän köörille liput N3-päätykatsomoon 28 euron hintaan. Paderbornin vieraskiintiöistä vapautui vielä iso määrä lippuja, mutta stadionin luulisi olevan silti loppuunmyyty kun pelipäivä koittaa. Millerntorin kapasiteetti on viimevuotisen remontin valmistumisen jälkeen hieman yli 29 000 katsojaa, joten meidän reissulle on messevä startti tiedossa, etenkin kun on koko perjantai aikaa esitellä matkaseurueelle kaupunkia. Sain vielä Hamburg Traveliltä ilmaiset Hamburg Cardit koko seurueelle, joten ennen matsia ehditään pubien lisäksi nähdä vähän muutakin.

LA 12.3 BUNDESLIGA, HANNOVER 96 – 1.FC KÖLN (HANNOVER)

Lauantaina suunnataan kohti uusia seikkailuja, kun Deutsche Bahnin ravintolavaunu vie meidät kohti Hannoveria. Putoamiskamppailua vastaan taistelevan kotijoukkueen kausi on mennyt päin seiniä, mutta pieni sauma sarjapaikan säilyttämiseen vielä kuitenkin on. Iso matsi siis Hannoverille ja vaikka matsi on ennakolta näistä kolmesta on se kaikista vähiten kiimaisin, niin silti ihan mahtavaa mennä tsekkailemaan Hannoverin tunnelmaa. Myös Kölnin fanit on tunnettuja kovasta meiningistä joten luulisi vieraskatsomonkin tuovat oman jännitteen peliin. Matsin jälkeen jäädään vielä kaupunkiin yöksi ja jatketaan sieltä sitten kohti Dortmundin lutuurikaupunkia.

Istumapaikkaliput Hannoverin seisomakatsomon yläpuolelle maksoi 25 euroa ja sarjatilanteesta johtuen tätä matsia tuskin loppuun myydään.

SU 13.3 Bundesliga, BORUSSIA DORTMUND – MAINZ 05 (DORTMUND)

Sunnuntaina kutsuva Dortmund on varmasti lähes jokaisen futisfanin unelmakohde monestakin syystä. Borussia eli kavereiden kesken BVB on tietysti huippujoukkue ja vilisee tähtiä, mutta myös Signul Iduna Parkin tunnelma hakee vertaistaan koko maailmassa. Matsit on lähes aina loppuunmyytyjä, vaikka Saksan suurimmalle stadionille mahtuu peräti 81 359 katsojaa. Näistä noin suurinpiirtein 24 000 fania tunkee Dortmundin maailmankuuluun keltaiseen seinään eli Dortmundin päätyseisomakatsomoon, jonka pääsen nyt itsekin vihdoin todistamaan, tosin vastakkaisesta päästä kenttää.

Hommasin liput matsiin vierasjoukkue Mainzin kautta, koska kuuden lipun saaminen ylipäänsä peliin olisi saattanut olla vaikeaa ja samaan katsomoon aivan mahdotonta. Liput päädyn seisomakatsomoon maksoi ainoastaan 18 euroa kappaleelta! Sanoisin, että tässä kohtaa hinta/laatusuhde osuu aika napakasti yhteen. Terkkuja vaan teille, jotka maksatte Valioliigalipuista 100 puntaa.

Dortmundin ja Mainzin matsista on odotettavissa materiaalierosta huolimatta jopa kohtalaisen tasaväkinen kamppailu, sillä Dortmund on pahassa otteluruuhkassa ennen ja jälkeen Mainz-pelin. Sunnuntaina 13.3 pelattavaa ottelua ennen joukkue on tulessa torstaina kotonaan Tottenhamia vastaan Eurooppa-liigan ensimmäisessä puolivälierässä ja sitä edeltävänä lauantaina vastassa on verivihollinen Bayern München. Voi siis olla, että Mainz-pelissä osa avainpelaajista on huilivuorossa. Sympaattinen Mainz taas taistelee pääsystä Eurooppaan, joten panosta ottelussa tulee olemaan, etenkin kun Dortmund on vielä Bundesligan mestaruustaistossa mukana.

Erittäin mielenkiintoisin fiiliksin siis Dortmundiin eikä vähiten siksi, että nähdään tuo matsi Mainzin hulinaosaston seasta. Siellä ei paljoa BVB:n maaleja tuuleteta, mutta ei meistä kukaan jengin fani olekaan. Päinvastoin Mainzista meillä on hyviä fiiliksiä edelliseltä reissulta. Dortmundiin jäädään myös matsin jälkeen yöksi ja hyvin todennäköisesti tutustumaan pubien mielenkiintoiseen maailmaan.

futis7
Kaulaliinakokoelma kasvaa.
futis2
Toivottavasti tähän bussiin ei tarvitse kuitenkaan nousta.

Aikamoinen trippi jälleen tiedossa. Ei varmaan tarvii kertoa, että oon aika hiton fiiliksissä! Laittakaahan vinkkejä Hannoveriin ja Dortmundiin!

Voit seurata matkafiiliksiä Twitteristä, Instagrammista sekä Laamanaaman maailman Facebook-sivuilta. Reissun jälkeen tuun vielä tekemään blogiin matkapäiväkirjatyylisen reportaasin, josta ei jätetä kiveäkään kääntämättä. Tervetuloa siis virtuaalimatkalle messiin!

Tässä vielä joulukuussa julkaisemani postaus Saksan futismatsien lippuhankinnasta, jos alkoi lutuurimatkailu kiinnostamaan 🙂

futis3
Tässä mieshorotetaan Werder Bremeniä joskus 2012.

Achtung mit lederhosen,

Laamanaama

Follow my blog with Bloglovin

Yksi kommentti artikkeliin ”Buliukot lähdössä Saksaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s