Viisi matkavinkkiä Madridiin

Espanjan pääkaupunki Madrid on erinomainen kaupunkimatkakohde ympäri vuoden. Vierailin kaupungissa ensimmäistä kertaa kesäkuun alussa 2019, kun Madridissa pelattiin Mestarien liigan finaali Liverpoolin ja Tottenhamin välillä. Vaikka tuolloin kaupungissa oli lähes 100 000 turistia, niin etenkin pelin jälkeisenä päivänä näki kaupunkia jo aidoimmillaan.

Harmillisesti Norwegianin lopetettua suorat lennot kaupunkiin, on Finnair nostanut lentohinnat varsin kovaksi, mutta onneksi vaihdolla esimerkiksi Amsterdamin tai Berliinin kautta saa välillä lennot hyvinkin järkevään hintaan. Hintatasoltaan Madrid on muutenkin suomalaisittain kohtalaisen mukava, vaikka etenkin valtava ostostarjonta saattaa tyhjentää helposti lomakkoa matkan aikana.

img_3379_
Vilinää ostoskaduilla.

img_3402_img_3421_

img_3409_
Gran Via on Madridin pääkatu.

img_3241_img_3041_img_3369_img_3424_

Parin päivän vierailun perusteella en edes yritä sanoa olevani mikään Madridin asiantuntija, mutta seuraavilla vinkeillä luulisi pääsevän jo alkuun.

1. Vieraile puistoissa

Sisämaassa sijaitsevan Madridin lämpötilat nousevat kesäaikaan välillä jopa tukalan kuumiksi. Päivää on mukavaa paistatella kaupungin lukuisissa puistoissa (lue Katjan puistovinkit täältä) joko puun tai terassin alla varjossa tai halutessaan avotaivaan alla. Kaksi puistoa nousee ylitse muiden; Parque de El Retiro sekä Casa de Campo.

img_3444_
Parque de El Retiro ja sen soutuveneet.

Valtava, 1700 hehtaarin kokoinen Casa de Campo sijaitsee keskustan länsipuolella ja pitää sisällään mm. huvipuiston sekä eläintarhan. Erinomainen puistokohde siis etenkin lapsiperheille.

Parque de El Retiro on puolestaan keskustan itäpuolella, pari kilsaa Puerta del Solin aukiosta. Kauniissa puistossa on suuri lampi, jonka ympärillä kulkee kävelytie sekä pienempiä polkuja. Voit vuokrata esimerkiksi soutu- tai polkuveneen, suunnata kahviloihin ja ravintoloihin tai vaan möllöttää.

img_3436_img_3443_img_3459_img_3449_

2. Nauti juomat kattoterasseilla

Madridissa on lukuisia kattoterasseja, mutta syystä tai toisesta niitä ei suuremmin mainostella vaan ne ovat enemmänkin julkisia salaisuuksia. Lue tästä Madridissa asuvan Sannan kattoterassi- sekä muut ravintolatärpit. Mm. El Corte Ingles-tavaratalon terassilta aukesi tälläiset näkymät.

img_3377_img_3376_

3. Pyöri aukioilla

Madridissa on lukuisia aukioita, joiden kahviloissa, ravintoloissa ja penkeillä voi rentoutua ja katsella ihmisvilinää. Tunnetuimmat ja suosituimmat aukiot ovat Plaza Mayor, Puerta del Sol sekä Plaza de Oriente. Aukiot eivät ehkä vie sinua autenttisimman espanjalaisen elämän keskipisteeseen turistipaljouden vuoksi, mutta ovat joka tapauksessa näkemisen arvoisia.

img_3392_
Plaza Mayor.

img_2914_img_3037_

4. Haahuile kaduilla eri kaupunginosissa.

Aina ei kannata suunnitella asioita niin tarkasti vaan mennä flowlla ja haahuilla pitkin poikin tunnelmallisia Madridin katuja. Kaupunginosista etenkin La Latina sekä Chueca ovat mielenkiintoisia sekä näkemisen arvoisia. Molemmista löytyy kosolti hyvälaatuisia sekä tunnelmallisia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja eikä hintatasokaan päätä huimaa. Piipahda myös kauppahalli Mercado de San Miquelissa tapaksella tai lasillisella.

img_3412_

img_2939_img_2955_img_2978_img_2975_

img_2968_
Mercado de San Miquelin kauppahalli.

img_2967_

5. Tsekkaa jalkapalloa

Espanjalaiset ovat tunnetusti jalkapallohullua kansaa. Vaikka Barcelona on viime kausina hallinnut La Ligaa, löytyy Madridin alueelta monta kivikovaa joukkuetta. Tunnetuin näistä on tietysti Real Madrid, mutta viimeisien vuosien aikana paikalliskilpailija Atletico Madrid on polkenut tasoihin ja välillä myös ohi. Atletin peleissä on myös parempi tunnelma ja itse ainakin suuntaisin ehdottomasti sinne.

Suurseurojen lisäksi Suur-Madridin alueella pelaavat Getafe, Leganes, Rayo Vallecano, AD Alcorcon sekä Realin ja Atletin kakkosjoukkueet, joten Madrid on täten myös erinomainen jalkapallomatkakohde. Mikäli jostain syystä reissulle ei osu peliä, niin yksi vaihtoehto on myös stadionkierros esimerkiksi legendaarisella Estadio Santiago Bernabéulla. Mm. täältä löydät lisää juttua lippujen hankinnasta ja futiskulttuurista.

img_3120_
Estadio Santiago Bernabeu on Real Madridin koti.

img__img_3077_

Mitäs tässä vielä Madridista kertoisi?

Vaikka olen jonkun verran Espanjaa kiertänyt ja nähnyt kaupunkeja niin rannikolla, saarilla kuin sisämaassakin, niin Madrid nousi hierarkiassa jopa espanjalaiskaupunkien kärkeen. Siellä on paljon aitoa espanjalaista kulttuuria, fiilistä sekä ennen kaikkea nähtävää ja tekemistä jokaiselle. Ainoastaan rantalomailuun se ei sovi yksinkertaisesti rannan puuttumisen vuoksi, mutta kovin pitkälle ei siinäkään tapauksessa tarvitse matkustaa sillä Pantano de San Juan niminen järvi löytyy reilun tunnin päästä Madridista.

img_3463_img_3432_img_3428_

Sopiva vierailuaika kaupungissa on 3-5 päivää, mutta viikkokaan ei tuota ongelmia. Hintataso Madridissa on arviolta 20 % edullisempaa kuin kotosuomessa. Etenkin shoppailumahdollisuudet kaupungissa on aivan loistavat, ja myös keskustan ulkopuolelta löytyy himoshoppaajalle erinomainen kohde – Las Rozas Village-outlet kylä. Itselleni vaatekauppana toimii nykyään pääasiassa internet, joten parhaat shoppailutärpit on syytä kysyä muualta 🙂

-Laamis

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Viisi matkavinkkiä Madridiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s