BabyZen YoYo – aktiivimatkailijan matkarattaat

Onko sulla pieni lapsi?

Tykkäätkö matkustaa?

Onko sulla tarvista käteville matkarattaille?

Jos vastasit kaikkiin kyllä, niin kannattaa lukea tämä loppuun. Ja vaikket vastannutkaan, niin lukeminen kannattaa aina.

Meidän tyttö täytti joulukuussa 2015 vuoden ja alkuvuodesta 2016 mietimme, että isot rattaat voisi pikkuhiljaa jäädä historiaan ainakin ulkomaan matkojen osalta. Niiden kanssa oli kohtalaisen helppoa matkustaa, sillä lennon ajaksi olimme hommanneet kätevän matkasuojan ruumassa kulkeville rattaille. Halusimme kuitenkin löytää pieneen tilaan menevät matkarattaat ja aloimme kartoittamaan vaihtoehtoja. Lopulta OzBabyn verkkokaupasta löytyi tälläiselle paljon matkaavalle pienperheelle juuri sopivanoloinen vaihtoehto. BabyZen YoYo-matkarattaat on paitsi kevyet ja kokoontaitettavat, myös lentokoneen käsimatkatavaramitat täyttävä. Melkoinen win-win ja samalla myös jeesaa ja nopeuttaa käytännön asioissa matkoilla.

DSC_0010.JPG
Tässä ollaan lähdössä kohti Välimeren risteilyä. Rattaat menevät kätevään kantopussiin.

Matkarattaat menevät todella pieneen tilaan, sillä kokoontaitettuna ja kantopussiin pakattuna sen mitat ovat 52 x 44 x 18 cm eikä painoakaan ole kuin 6 kg. Suurimmalla osalla lentoyhtiöistä matkustamoon menevän käsimatkatavaran yläkoko on 56 x 45 x 25 cm, joten mitään ongelmia laukun matkustamoon viemisellä ei ole ollut.

IMG_1053
Lapsen saa hyvin kiinni valjailla, halusi hän sitä tai ei 🙂 Kuva Oslosta.

Käytössä rattaat ovat toimineet moitteetta, eivätkä ne ole liian rimpulat. Rattaat rullaavat parhaiten kovalla alustalla ja kohtalaisesti myös hiekalla, mutta etenkin mukulakivet sekä suuret katukivetykset tuottavat ongelmia, niinkuin matkarattailla normaalistikin. Positiivisia puolia on ketteryyden lisäksi sen nopea kasaamis- ja avaamistoiminto. Lisäksi jos lapsi haluaa kävellä, voi rattaat laittaa kasaan, pakata suojapussiin ja kantaa kantokahvasta. Istumaosan alla olevassa tavarakorissa voi myös kuljettaa lapsen tavaroita tai hoitolaukkua.

IMG_2352
Uni maistuu taitettavan selkäosan ansiosta.

Lapsen saa rattaisiin myös nukkumaan, koska selkänoja kääntyy 140 asteeseen. Normaalivaunuihin verrattuna lapsen jalat tosin jäävät ”roikkumaan”, mutta eipä tuo ole ollut suuri ongelma ainakaan meille.

DSC_0094
Myös lapsi jaksaa itse työntää rattaita, vaikkei näekään mihin on matkalla.

IMG_1098

Voin suositella Babyzen YoYo-matkarattaita matkailun ohella myös normaaliin arkikäyttöön kaupungille ja kauppareissuille. Jos joudut paljon käyttämään muita kuin asfalttipintaisia teitä, niin suurempirenkaiset rattaat saattaa rullata paremmin, mutta etenkin matkailijalle nämä ovat ehdottomasti paras valinta. Hyvänä esimerkkinä oli viisi tuntia myöhässä ollut lentomme Barcelonaan, jolloin tyttö pääsi nukkumaan päiväunet rattaissa terminaalissa.

Rattaat on hankittu yhteistyössä OzBabyn kanssa, mutta mielipiteet ovat omiani sekä avovaimoni. Rattaat pääsivät todelliseen testiin huhtikuisella Välimeren risteilyllä, jonka tunnelmiin pääset tuosta –> Tälläistä on Välimeren risteilyllä. Se mihin rattaat matkaavat mukana seuraavan kerran selviää blogissa pian 🙂

Hyvää kesää!

Tero – Laamanaaman maailma

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s