Tälläistä on Välimeren risteilyllä

Neljä yötä, kolme maata ja neljä eri kaupunkia. Siinä mun ensimmäisen Välimeren risteilyn ohjelma. Nuo neljä kaupunkia olivat Barcelona, josta risteily lähti ja jonne se myös päättyi sekä Espanjan Palma, Ranskan Marseille sekä Italian Savona, joihin kaikkiin pysähdyttiin 5-9 tunniksi. Seuraavassa fiiliksiä laivalta sekä kokemuksia ja vinkkejä vastaavanlaista matkaa suunnitteleville.

Costa Cruises on viime vuosina tullut tunnetuksi lähinnä uponneen Costa Concordian vuoksi, laivan joka posautti matalikolle Italian rannikolla alkuvuonna 2012. Me lähdettiin 120-vuotissynttärireissulle (tsekkaa edellinen postaus) saman varustamon 2011 käyttöönotetulla Costa Favolosalla, joka sattuu olemaan Concordian sisaralus. Matka varattiin jenkkifirma Cruise Directin kautta, sillä kaksi hyttiä tuli yhteensä n. 800 euroa edullisemmaksi kuin esimerkiksi suomalaisen Loistoristeilyt-sivuston kautta. Hinta ei tosin sisältänyt palvelumaksuja laivalla (9 euroa/hlö/yö) eikä alkoholijuomia, mutta aamupala, lounas, illallinen sekä verot kuuluivat hintaan. Neljän yön reissu maksoi pyöreästi 650 euroa henkeä kohden, joten ihan ilmaista lystiä tuo ei ollut, mutta rahalla sai myös vastinetta riittävästi.

IMG_1799
Barcelonan satamassa riitti loistoristeilijöitä. Meidän botski oli tietysti se kauimmainen, kun käveltiin La Ramblalta satamaan.
IMG_1805
Costa Favolosa oli meidän koti neljän yön ajan.

Laiva lähti Barcelonasta klo 19 ja koska olimme hyvissä ajoin satamassa, niin pääsimme nopean check-inin jälkeen laivaan jo neljän pintaan. Laukut jätetään risteilyaluksilla terminaaliin, josta ne siirretään laivavarustamon toimesta hyttiin läpivalaisun jälkeen, joten itse tarvitsi huolehtia vain siitä, että pääsi laivaan sisälle. Myös matkustajille tehdään turvatarkastus ja käsimatkatavarat läpivalaistaan jokaisessa satamassa, jottei mitään kiellettyä pääse laivaan sisälle. Heti alkajaisiksi järjestettiin Barcelonasta kyytiin tuleville pelastusharjoitus, jossa käytiin läpi turvallisuusvideo sekä tutustuttiin lähimpään kokoontumispaikkaan. Selkeästi Costa Concordian tapauksesta on otettu opiksi.

290 metriä pitkä alus on ruotsin- ja tallinnanlaivoihin verrattuna luonnollisesti huikean iso, sillä alus vastaa bruttovetoisuudeltaan kahta Silja Serenadea vaikkei olekaan kuin 90 metriä pidempi. Hyttikäytävien puolesta laiva oli kuin tutut suomalaisalukset, mutta hytissä isoimmat erot olivat hieman isomman pinta-alan lisäksi parisängyt sekä meidän hyttien tapauksessa parveke, joka kannattaa ehdottomasti tälläisille risteilyille ottaa. Hytistä löytyi myös telkkari, maksullinen minibaari sekä tilava wc hyvällä suihkulla. Lisäksi huonepalvelija on käytössä 24/7. Matkustajakapasiteetti laivalla on 3800 henkeä ja heistä huolen pitää 1100 henkilökunnan jäsentä. Hyttejä laivalla on reilu 1500. Henkilökuntaa oli totisesti tarpeeksi ja palvelu erinomaista. Paljon negaa on kuultu liittyen työntekijöiden työehtoihin ja -oloihin, mutta se ei ainakaan näkynyt ulospäin. Pitkiä päiviä he kaikesta huolimatta tekevät.

DSC_0082
20 neliön hyttiin mahtui ihan kivasti.
DSC_0087
Tervetuloa parvekkeelle.
DSC_0086
Lasitus oli erittäin hyvä lapsen kannalta.
IMG_1829
Kimallusta.
IMG_1822
Sisääntuloaula.
IMG_1825
Kolmikerroksisessa teatterissa oli iltaisin aina esityksiä.
DSC_0413
Välillä lavan tosin valtasi vähän pienempi esiintyjä.
IMG_1840
Yläkannen aurinkotuolit ja vesiliukumäki.
IMG_1841
Lasten seikkailualue.

Laivalla on viisi ravintolaa ja 13 baaria. Aamupalavaihtoehtoja oli pari erilaista, joko italialainen aamupala tai kansainvälinen buffet. Illalliskattauksia on kaksi, ensimmäinen klo 18.45 ja toinen klo 21. Lisämaksusta olisi saanut valita kumpaan kattaukseen haluaa, mutta me luotimme onneen ja saimmekin pöydän ensimmäiseen kattaukseen, joka vuoden ja neljän kuukauden ikäisen tytön kanssa matkustaessa oli tärkeää, sillä nukkumatti olisi muuten kutsunut kesken ruokailun. Kerron myöhemmin tässä jutussa lisää ruokailujutuista laivalla, mutta jatketaan vielä hetki laivakierrosta.

Costa Cruises on italialainen varustamo ja tämä näkyy ruokalistan lisäksi myös sisustuksessa. Valtavasti värejä, valoja sekä hieman mautontakin sisustusta on jokaisessa yleisessä tilassa. Esimerkiksi kolmikerroksinen Hortensia-teatteri on kooltaan vaikuttava, mutta teatterin tuolien kuosit olivat muotia ehkä joskus 90-luvun alussa. Kyllä laiva aina perus Mariellat voittaa, mutta viihdetarjonta oopperalaulajineen ja tanssitunteineen ei ollut meitä varten, mutta emme me niiden vuoksi laivalle lähteneetkään.

IMG_2188
Keskushissit.
IMG_1849
Italialaista taidetta löytyi ympäri laivaa.
IMG_1813
Tuolla syötiin tukevat aamupalat.
IMG_1835
Vitoskannella oli hyvin tilaa liikkua.

Costa Favolosalla on viisi poreallasta sekä neljä uima-allasta, joista kaksi on sisätilassa. Katon saa tosin auki, mutta koska huhtikuun loppupuolella lämpötila Välimerellä oli vain 15-20 astetta, pysyi katto suljettuna. Altaat ovat tosin lämmitettyjä, joten sen puolesta uimishommat onnistuu viileämmälläkin ilmalla ilman pelkoa virtsarakon tulehduksesta.

DSC_0264

IMG_1962
Merimaisemia peräkannelta.
IMG_1977
Osa laivan uima-altaista löytyi sisätiloista. Tuollakin saa tosin katon auki tarvittaessa.

Alukselta löytyy myös esimerkiksi 4D-elokuvateatteri, kasino, yökerho sekä Formula 1-simulaattori. Myymälöitäkin laivalla toki on, joista voi ostaa merkivaatteita, hajusteita tai karkkia, mutta esimerkiksi juomia myydään ainoastaan laivan baarissa. Myöskään omia pulloja vettä lukuunottamatta maista ei laivaan saa tuoda, mutta me köyhät suomalaiset saatettiin muutama viiden euron viinipullo tuoda lastenrattaissa hytin parvekkeella nautittavaksi. Juomien hintataso laivalla oli Suomeen verrattuna kohtalainen, oluen sai noin viidellä eurolla, drinkit kahdeksalla sekä viinipullon edullisimmillaan parillakympillä, mutta kannattaa ehkä harkita juomapaketin ostamista jo ennen risteilyä, ainakin jos suunnitelmissa on enemmän kuin yhden lasillisen nauttimista päivää kohden.

IMG_1831

Laivalla kaikki maksut tapahtuvat Costa Cardilla eli suomeksi hyttikortilla, joka rekisteröidään ennen lähtöä laivan automaateissa luottokortilla tai halutessaan käteisellä infotiskillä. Kaikkien ostosten yhteydessä kortti rekisteröidään ja summa veloitetaan kortilta. Jokaisesta matkustajasta otetaan myös kuva, jotta henkilökunta pystyy varmistumaan että laivasta lähtee tai laivaan astuu juuri se terolaamanen, jonka kuva korttia skannatessa näkyy. Ihan fiksu systeemi näinä aikoina. Aina iltaisin hyttiin jaetaan seuraavan päivän risteilyohjelma, josta näkee mitä ohjelmaa laivalla on mihinkin aikaan sekä myös ruokapaikat ja muut yleisinfot.

IMG_2202
Risteilyinfo jaetaan joka ilta hyttiin.

Vaikka laivalla viihdyimmekin hyvin, niin silti päivän parasta antia olivat kiertelyt kohdekaupungeissa. Valmiita retkivaihtoehtoja oli paljon, mutta koska kukaan meistä ei halunnut millekään opastetulle ja ylihintaiselle kierrokselle, niin lähdimme omatoimisesti tutustumaan kaupunkeihin. Laiva jäi Palmassa sekä Marseillessa kauas keskustasta, mutta bussikuljetuksen olisi saanut ostettua laivalta 7-10 euron hintaan. Palmassa keskustaan pääsi myös paikallisbussilla (3 euroa) ja Marseillessa ilmaiseksi, joten aika turha noista on laivalla maksaa mitään. Savonassa puolestaan laiva töräytti keulansa pääkadun viereen, joten siellä ei busseille ollut mitään tarvetta. Aluksi ajattelin, että pysähdykset saattavat tuntua liian lyhyiltä, mutta kun monta tuntia rundaa pitkin kyliä niin kyllä siinä ajassa ehtii nähdä tarpeeksi. Tietysti jos haluaa tutustua esimerkiksi museoihin tai muihin nähtävyyksiin tarkemmin, niin jotain joutuu jättämään pakostakin väliin. Esimerkiksi Barcelonassa laiva oli satamassa ainoastaan kuusi tuntia, mutta onneksi se oli meidän päätepysäkki, niin ehdimme rauhassa ottaa kaupungin haltuun.

DSC_0112
Barcelonan satama ei ole maisemiltaan viihtyisin, mutta kävelymatkan päässä keskustasta silti.
DSC_0105
Yläkannella oli speedokelit kun ei tuullut. Lämpötila ei kuitenkaan noussut yli 20 asteen.
DSC_0148
Ensimmäinen aamu ja saapuminen Palmaan.
IMG_1895
Costa Favolosan jälkeen satamaan saapui ihan jees jahti.
IMG_1913
Välitankkaus Palman katedraalin vieressä.
IMG_2061
Marseillen vanha satama.
IMG_2090
Epäonnistunut kuva olikin yllättävän siisti.
IMG_2114
Marseillen satama on parasta kaupungissa.
IMG_2153
Merellä oli sen verran tuulta, ettei Marseillesta lähdetty ilman apuja.
DSC_0447
Ihan koko aikaa ei aurinkokaan paistanut.
IMG_2228
Italian Savona oli jees.
IMG_2249
Ihan kuin Välimerellä olisi.

Mennääs sitten niihin ruokailujuttuihin. Lyhyesti sanottuna nälkää laivalla ei tarvinnut nähdä, sillä kansainvälinen aamupalabuffet oli älyttömän monipuolinen ja sieltä sai kaiken mitä halusikin pekonia lukuunottamatta. Sen voi kuitenkin antaa anteeksi. Päivällä auki oli buffet-ravintola, jossa tosin sai jonottaa ruokaa pahimmillaan 20 minuuttia, mutta jos sen jaksoi tehdä niin valinnanvaraa riitti. Itse söimme päivisin yleensä maissa, mutta toinen hyvä vaihtoehto buffetin lisäksi laivalla oli italialainen lounas, jossa oli pöytiintarjoilu eikä ryysiksestä tietoakaan.

Neljän ruokalajin illallinen oli todella hyvä, sillä listalta pystyi valitsemaan lukuisten vaihtoehtojen joukosta mieleisensä. Teema myös vaihtui joka ilta sen mukaan missäpäin Välimerta seilailtiin, sillä mukana oli niin espanjalaista, ranskalaista kuin italialaistakin ruokaa. Pukeutumiskoodi oli parina iltana casual, mutta yhtenä iltana elegantti pukeutuminen oli toivottavaa ja toisena teemana oli italian värit. Illallisen annoskoot olivat varsin pieniä, mutta ne olivat erittäin täyttäviä ja viimeistään jälkiruoan jälkeen tiesi syöneensä. Lapsillekin löytyi oma listansa, joten kaikki olivat varmasti tyytyväisiä. Alla hieman highlightejä illalliselta.

Suurin osa risteilyvieraista oli Välimeren maista, mutta mukaan mahtui myös jonkun verran venäläisiä, jenkkejä sekä aasialaisia. Lisäksi todistetusti ainakin yksi suomalainenkin oli meidän porukan lisäksi laivaan eksynyt. Mitään ruotsinlaivalta tuttua örvellystä ei näkynyt missään ja vaikka näitä risteilyjä pidetään ehkä yleisesti eläkeläisten hommina, niin mukaan mahtui väkeä kaikista ikäryhmistä. Voisin ehdottomasti lähteä vastaavalle reissulle uudestaankin, tosin seuraava risteilyhaave veisi mut Karibialle Välimeren sijaan.

Sen verran täytyy vielä antaa laivalle kehuja, että vaikka Savonan ja Barcelonan välisen merimatkan aikana tuuli nousi 20 metriin sekunnissa, niin laiva ei keinunut juuri ollenkaan. Muutaman kerran Suomessa merellä vastaavassa tuulessa ollessani on tuntunut, että laiva keikkuu joka suuntaan, mutta Costa Favolosa painoi menemään ilman mitään ongelmia. Joten jos tulet helposti merisairaaksi, niin uskallan väittää että noin suurella laivalla niin ei käy, ellei nyt myrsky ihan älyttömäksi mene.

DSC_0094
OzBabystä hankitut BabyZen YoYo- lastenrattaat olivat reissussa erittäin käytännölliset.
IMG_2355
Herkkuja.
IMG_2217
Aamupalaa italialaishengessä.
IMG_1960
Myös pikkulapset saavat mahansa täyteen.

Kirjoittelen erillispostaukset vielä kaikista matkan varren kaupungeista, mutta tässä vielä top 3 plussat ja miinukset risteilystä sekä loppuun pakolliset kuvafiilistelyt.

TOP 3 PLUSSAT

 1. Hyvä ruoka ja vielä parempi mieli
 2. Hytti ja etenkin sen parveke
 3. Palvelu laivalla

TOP 3 MIINUKSET

 1. Ei olisi haitannut, jos ruokajuomat olisi kuulunut hintaan. Oma moka tosin, kun en sellaista pakettia ostanut, koska olin ymmärtänyt että ne kuuluisivat.
 2. Laivan viihdetarjonta ei ollut meitä varten
 3. Pitkä matka laivalta kaupunkeihin, mutta bussit ja taksit kulkevat.
IMG_1885
Palvelu toimi erinomaisesti pyytämättäkin.
IMG_2001
Viimeiset säteet ennen seuraavaa aamua.

IMG_1847

 

DSC_0429
Yksi hienoimmista auringonlaskuista mitä oon koskaan nähnyt. Ollaan matkalla jossain Nizzan ja Monacon hoodeilla.
DSC_0431
Näihin kuviin ja tunnelmiin.

Risteilyterveisin,

Perämies Laamanaama

DSC_0187

Ps. Lue lisää matkan varren satamista täältä. Jos haluat varata hotellin Booking.comin kautta 15 euroa edullisemmin, niin tässä alennuslinkki.

 

33 kommenttia artikkeliin ”Tälläistä on Välimeren risteilyllä

 1. Mielenkiintoinen juttu. Itselläni on kanssa haaveena Karibian risteily ja innolla luenkin näitä risteilyjuttuja. Kiva kuulla ettei tuuli heilutellut. Pelkään aina sitä merisairautta tai norovirus epidemiaa laivalla… niistäkin saa aina lukea välillä. Täytyy alkaa reissua suunnittelemaan kun niin monta risteilyjuttua on viime aikoina saanut lukea.

  Tykkää

  1. Kyllä kannattaa 🙂 Välimeri on kiva, mutta Karibia on kuitenkin Välimeri potenssiin 1000, joten kannattaa ehdottomasti jo hinnankin takia katsella sieltä risteilyjä.

   Tykkää

 2. Huh, ihan on hinnoissaan nuo Välimeren risteilyt. Ei olla maksettu noin paljon yhdestäkään viikon Karibian risteilystä. Ehkä siis pitäydyn toistaiseksi vierailemaan välimerellä ilman risteilyä.

  Tuo laiva taitaa olla tehty saman varustamon tai ainakin suunnittelijan toimesta kuin Carnivalitkin. Kaikki kolme Carnivalia on ollut hieman suurempia, mutta ihan saman näköisiä 😀

  Tuo palvelun toimivuus on kyllä parasta reissuissa. Tarjoilijat viihdyttävät lapsia, ja itse saa ruokailla rauhassa 🙂

  Tosi hieno tuo auringonlasku!

  Tykkää

  1. Hinta olisi ollut paljon suurempi, jos en olisi tehnyt vertailuja ja olisin ottanut helpoimman kautta. Viikon reissu olisi toki yötä kohden tullut edullisemmaksi, joten ehkei tuollainen 4 yön juttu muutenkaan ole järkevin valinta vaikka hyvin viihdyttiinkin. Ensi kerralla sitten Karibialle 🙂

   Tykkää

 3. Tosi mielenkiintoinen juttu ja vaikka itse en koe olevani mitenkään erityisen innostunut risteilyistä, niin tätä lukiessa tuli kyllä fiilis, että tuohan olisi tosi makeeta!
  Upealta näyttää laiva ja tuo monipuolisuus että samalla reissulla näkee useamman kaupungin on kyllä kiehtovaa!

  Tykkää

  1. Suosittelen kyllä kovasti. Itse ainakin tykkäsin tosi paljon, kun joka aamu sai ihmetellä uutta kohdetta ja kaupunkia. Ja laivallakin on tekemistä ainakin muutamaksi päiväksi, joten tylsää ei tullut missään vaiheessa.

   Tykkää

 4. Mua on alkanut todenteolla risteilyt kiinnostamaan. Ehkä kuitenkin Karibia kiinnostaa laivojensa kanssa enemmän, koska niissä on aika paljon juttuja mitä voi kokeilla. On kyllä kätevää, kun saa päivän aikana tutustua uuteen kaupunkiin ja illaksi on oma hytti valmiina ja ei tarvi, kun nukahtaa niin on uudessa paikassa.

  Tykkää

  1. Samat laivat ne pitkälti ajelee myös Välimerellä, mutta Karibialla olisi luonnollisesti enemmän nähtävää ja eksoottisemmat kohteet. Silloin vain pysähdykset saattavat tuntua liian lyhyiltä, mutta ainahan sinne pääsee uudestaan 🙂

   Tykkää

 5. Mielenkiintoista, tuo laivan interiööri tuo kyllä mieleen jonkin halvan ilotalon tai kasinon, mutta mitäs siitä. Ei ole minunkaan mieleeni tuo laivan viihdetarjonta, ehkä minä olen jotenkin poikkeava. Kannelta olisi tietysti hyvä staijata tipiä. Rantakaupungeissa viihtyisi taas varmasti pitempäänkin. On varmana hieno homma vääntäytyä aamulla kannelle katselemaan auringonnousua, jos suinkin saa itsensä ylös siihen aikaan.

  Tykkää

 6. Aika hulppean näköinen laiva, ainakin sisustuksen puolesta! Oon joskus miettinyt josko vanhempana lähtisi pidemmällä risteilylle, mutta ei noi risteillyt taida oikein olla mun juttu. Tietty risteily vaikka Välimerellä on vähän eri kuin Turku – Tukholma, mutten koskaan Suomessakaan laivamatkoilla keksi mitään tekemistä. Se on kyllä kiva että pidemmän risteilyn aikana näkee useamman kaupungin, vaikka pysähdykset ovat lyhyitä.

  Tykkää

  1. Kannattaa mennä, jos löydät mielenkiintoiset kohteet eikä pelkkiä meripäiviä ei ole reissun aikana liikaa. Turun ja Tukholman risteilyihin noita ei kannata verrata, sillä juurikaan yhteistä niillä ei ole 🙂

   Tykkää

 7. Mielenkiintoista oli lukea myös Välimeren risteilyistä, kun itse olin Karibialla maaliskuussa ja siitä blogikirjoitukset parhaillaan menossa. Karibian etunä näyttäisi olevan se, että laivat tulevat suoraan kaupungin satamaan ja laivalta voi kävellä suoraan kaupunkien humuun. Barbadoksella oli satama kymmenen minuutin taksimatkan päässä ja siellähän sitten sitä säätöä olikin verrattuna muualle 😀 Hinta tosiaan on aika korkea noin lyhyelle risteilylle, varsinkin kun olit saanut sen etsimällä huomattavasti edullisemmin. Costalla taitaa tosin olla se etu, että nappulasta ei tarvinnut maksaa mitään? Lähes kaikilla kun lapset iästä riippumatta maksaa sen 75 pinnaa.

  P.S. Marseillen epäonnistunut kuva oli kyllä onnistunein! 🙂

  Tykkää

  1. Costalla tosiaan ainakin alle kaksivuotias pääsi pelkillä veroilla ja se oli pääsyy miksi tuohon päädyttiinkin. Joskus sitten Karibialle, kunhan matkakassaa saa tarpeeksi kasaan 🙂

   Tykkää

 8. Itsekin olen kerran risteillyt Välimerellä, mutta vähän pienemmällä (ja sisustukseltaan hillitymmällä) botskilla 😉 Pikkulapsen kanssa ei ole varmasti ollenkaan hassumpi lomamatkan vaihtoehto 🙂

  Tykkää

 9. Mielenkiintoinen juttu. Juuri noita käytännön asioita kaipaakin. Niistä kun ei kerrota juurikaan. Todella halpaan hintaan olette onnistuneet reissun saamaan. Toki tietysti lennot ja majoittuminen ennen ja jälkeen lisää hintaa. Me olemme myös puhuneet risteilystä mutta kaikki aikanaan. Ehtiikö noina 5-9 tunnin satamassa oloaikoina näkemään mitään? Se on seikka, joka risteilyssä askarruttaa. Upea auringonlasku!

  Tykkää

  1. Riippuu hirveän paljon kohteesta, että ehtiikö kaiken haluamansa näkemään vai ei. Jos on 1-2 juttua mihin haluaa tutustua paremmin, niin yksi päivä riittää, mutta jos taas haluaa kokonaiskuvan kaupungista ja sen lähialueista, niin siinä ajassa ei kyllä kovin syvällisesti ehdi tutustua mihinkään.

   Tykkää

 10. No varmasti vähän eri meininki kun perus Tukholman risteilyllä 😀 Mies on joskus silloin tällöin ehdottanut risteilyä, mutta toistaiseksi en oo niistä innostunut. Tällä hetkellä tuntuu, että mieluummin tutustun kaupunkeihin pitemmän aikaa. Mutta varmaan joskus haluan lähteä risteilyllekin, se on kuitenkin niin erilainen kokemus.

  Tykkää

  1. Kyllä Costa Favolosa just ja just Mariellan voitti 🙂 Jos saatte risteilyn hyvään hintaan teille mielenkiintoisiin kohteisiin, niin ehdottomasti kannattaa mennä. Jos jää jossain kaupungissa jotain kivaa näkemättä, niin saatte hyvän syyn mennä uudestaan!

   Tykkää

 11. Mistä ihmeestä mahtaa tulla ihmisille mielikuva, että risteilyt on eläkeläistenjuttu? Lisäksi on pakko mainita, että 650 euroa majoituksesta ruokineen neljäksi päiväksi on kyllä mielestäni lähes ilmainen, eikä kallis, mutta toki riippuu matkailijan tottumuksista ja budjetista.

  Tykkää

  1. Kai tuo eläkeläisjuttu on vaan matkailukliseitä muiden joukossa. Hinta on tosiaan ihan kohdillaan, jos miettii että kävisi syömässä neljänä iltana neljän ruokalajin illallisen jossain kohteessa sekä asuisi hyvätasoisessa hotellissa. Toisaalta esim. Loistoristeilyn 1000 euroa / henkilö tuntuisi jo ryöstöltä.

   Tykkää

 12. Risteilymeininki on ihanan helppoa. Kunhan roudaa itsensä satamaan, on kaikki siitä eteenpäin niin helppoa, ja systeemi on sama, risteilee missä tahansa. 🙂 Olen itse ollut viikosta kahteen, muutaman kerran Karibialla ja kerran Panaman kanavan poikki Tyyneltämereltä Karibialle. Tuollaista pikapyrähdystä en ole oikeastaan edes harkinnut. Välimerellä yhdistettynä kaupunkilomaan se voisikin toimia ihan kivasti. 🙂

  Tykkää

  1. Nyt ei ollut viikkoon merellä mahdollisuutta, kun synttärisankarit halusivat pysyä Euroopan puolella ja samalla nähdä Barcelonan. Jäi kyllä hyvä fiilis ja varmasti joskus tulee mentyä uudestaankin pidemmäksi aikaan.

   Tykkää

 13. Vanhempani ovat käyneet pidemmillä risteilyillä Kanarialla sekä Välimerellä, kehuivat molempia kovasti! Onhan siinä puolensa, että saa itse vedellä sikeitä sillä välin, kun matkakohde vaihtuu. 😀 Todella luksusmeiningiltä näytti tuo jättilaiva – menisin varmaan itse jollain pienemmällä ja vaatimattomammalla paatilla, jos tuollaiselle reissulle joskus lähden. Mutta varmaan lapsen kanssa mainio tata viettää Välimeren-lomaa!

  Tykkää

 14. Monessa paikassa päivä riittää jonkinlaiseen vierailuun, varmaan esimerkiksi Palmassa. Roomaa, joka sekin on monen Välimeren risteilyn kohteena (satamana Civitavecchia) sen sijaan olen oikeasti yhden kokemuksen perusteella ihmetellyt.Matka satamakaupungista Roomaan on sen verran pitkä ja ruuhkainen ja kaupunki niin iso, että melkeinpä ei kannata!

  Tykkää

  1. Tuota Roomaa sekä Berliiniä mäkin olen miettinyt. Silloin on pakko lähteä jollekin opastetulle kierrokselle ja mennä samaan tahtiin muun ryhmän kanssa. Ehkä silloin voi sanoa käyneensä kohteessa, mutta tuskin siellä ehtii juuri mitään tehdä. Meidän kohteissa nuo 5-9 tuntia riittivät erittäin hyvin.

   Tykkää

 15. Olen ollut Karibian ja Bahaman risteilyillä ja Välimeren veneily on vielä kokematta. Kiva kuulla, että siellä homma toimii oikeastaan samalla tavalla, eipä tule siinä ainakaan yllätyksiä. Jospa vaikka ensi kesänä pääsisi evetämään jonkun reitin täällä Euroopassa, sillä onhan se nyt vaan niin kivaa ja vähän eri juttu kuin Ruotsin laivat. 😀

  Tykkää

 16. Eipä ole loistoristeilyt käyneet mielessäkään, mutta muutaman jutun luettuani, on kiinnostus alkanut heräämään. Vaikken kyllä tiedä kuinka paljon innostuisin monen päivän seilailusta, sillä lomalla minusta on aivan ihanaa löytää esimerkiksi hyviä ravintoloita, ja tuolla laivalla se ei ihan samallalailla menekään. Mutta eihän sitä tiedä, kokemushan tuokin on!

  Tykkää

 17. petrikki

  Näemmä Costa Favolosa risteilee tällä hetkellä Karibian merellä, sillä olin juuri tällaisella risteilyllä ja tämä kuvauksesi kuulostaa siltä että täysin sama laiva kyseessä. Hieno oli risteily ja laivasta tykkäsin kovasti. Viikon risteilyn aikana se ehti käydä viidellä saarella, joista kahdest St. Martinsin saarella.

  Liked by 1 henkilö

  1. Taitaa tosiaan talvikauden ajella siellä ja kesät Euroopan vesillä. Helposti tuolla saa kyllä ajan kulumaan ja uudestaankin voisin lähteä. Etenkin Karibia kiinnostaa kovasti! ☺

   Tykkää

 18. eskovee

  Hei, innostuin lukemaan näitä juttuja kun olemme lähdössä Norjan vuonoristeilylle MSC:n laivalla. Olemme aiemmin risteilleet 2 kertaa Välimerellä ja kerran Karibialla, kaikki RCC:n laivoilla. Kerran Dubaista Costan laivalla. Kahden laivayhtiön kokemusten valossa voi todeta, että suosittelen ehdottomasti RCC:n laivoja, koska hinta/laatusuhde on erinomainen ainakin verrattuna Costan laivaan, joka oli muuten Costa Deliziosa. Royal Caribbeanin laivoilla ei ole Costan kaltaista krumeluuria, vaan sisustus on huomattavasti tyylikkäämpää ja hillitympää, ovathan laivat tehty suurimmaksi osaksi Suomessa. Lisäksi palvelu ja ruoka on parempaa, joskin hyväähän se näillä risteilyillä on.
  Saapas nähdä nyt mikä on MSC:n tarjonta.

  Liked by 1 henkilö

  1. Moi! Itsekin haluaisin ehdottomasti seuraavalla kerralla kokeilla juuri RCC:n tai MSC:n laivoja. Costan valintaan vaikutti myös paljon se, että tuolloin alle kaksivuotias tyttö pääsi mukaan huomattavasti aikuisten hintaa edullisemmin, kun monella muulla laivayhtiöllä olisi joutunut maksamaan täyden hinnan. Kivaa vuonoristeilyä, varmasti hieno elämys ja mahtavat maisemat.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s