Barcelona tutuksi kiertoajelulla

Meidän neljän yön pituinen Välimeren risteily lähti Barcelonasta ja päättyi samaan hienoon kaupunkiin. Vaikka olimme kaupungissa yhteensä kolme yötä, yhden ennen ja kaksi risteilyn jälkeen, ei meillä liikaa jäänyt aikaa kaupungin kiertämiseen. Menomatkalla nimittäin lentomme oli viisi tuntia myöhässä (kts. Ilta-Sanomien uutinen) ja perillä hotellilla olimme vasta yhdentoista aikaan illalla ja paluureissulle kone starttasi jo klo 8, joten käytännössä meillä oli vain yksi kokonainen päivä aikaa tutustua kaupunkiin.

Meistä kuudesta matkalla olleesta ainoastaan yksi oli käynyt kaupungissa aikaisemmin, joten kaikkien intresseissä oli nähdä kaupunkia tarkemmin ja koska aikaa ei paljoa ollut, sopi tähän tarkoitukseen parhaiten ehkä hieman kliseinenkin kiertoajelu bussilla. Vaihtoehtoja oli kaksi, Barcelona City Tour sekä Barcelona Bus Turistic, joista valitsimme jälkimmäisen sen monipuolisuuden takia. Barcelona Bus Turistic tarjoaa kolme reittiä, punaisen, sinisen ja vihreän ja ne kiertävät käytännössä kaikki nähtävyydet kaupungin sisällä. Myynnissä on yhden sekä kahden päivän lippuja ja samalla tiketillä voi ajaa halutessaan vaikka kaikki reitit läpi. Pysäkkejä on yhteensä 44 ja kaikilla näillä voi hypätä hop on-hop off -henkisesti kyytiin tai kyydistä pois ja osassa vaihtaa myös reitiltä toiseen. Päivähinnat vuonna 2o16 olivat aikuisilta 28 euroa, yli 65 vuotiailta 24 euroa ja yli 4-vuotiailta lapsilta 16 euroa. Ei siis muuta kuin hop on ja kaupunkia kiertelemään.

IMG_2399
Kannattaa ehdottomasti mennä bussin katolle, jos siellä on vaan paikkoja vapaana.

DSC_0481

Meidän hotelli Barcelona Princess sijaitsi kaupungin itäosassa muutaman kilometrin päässä keskustasta ja vihreä reitti starttasikin aivan hotellin sekä kauppakeskus Diagonal Marin vierestä. Vihreä reitti on kolmesta reitistä selkeästi vähiten suosituin, sillä mitään aivan must see-kohdetta ei tuolla kaupungin itäosassa ole. Hyppäsimmekin Port Olympicilla pois ja vaihdoimme punaiseen linjaan, josta suuntasimme kohti  Barri Goticia ja Plaza de Catalunya. Kyselin lukijoiltani ennen reissua mitäs paikkoja Barcelonassa kannattaa nähdä ja hyvien vinkkien ansiosta tiesinkin omat kiinnostuksen kohteeni ja paikat, jotka ehdottomasti halusin nähdä.

IMG_2405
Placa De Catalunyan suihkulähteet.

Gaudi was here.

Listan kärjessä oli Antoni Gaudin suunnittelema Parc Güell sekä upea, mutta edelleen keskeneräinen Sagrada Familia. Jälkimmäiseen tutustuttiin ainoastaan ulkopuolelta, mutta Parc Güellin alueelle mentiin myös porttien sisäpuolle. Parc Güell on valtavan kokoinen puistoalue Gracian kaupunginosassa. Osa alueesta on maksullista, mutta me tyydyimme kiertelemään aluetta sen ilmaisosissa. Sieltäkin aukeaa hienot näköalat alas Barcelonan kaupunkiin ja paikka on etenkin hyvällä ilmalla ehdottomasti näkemisen arvoinen. Aikaa tuolla saa helposti kulumaan useita tunteja, mutta koska me haluttiin nähdä saman päivän aikana muutakin, niin noin tunnin visiitti oli meille sopiva. Jos tulet bussilla mestoille, niin varaudu kävelemään jyrkkää mäkeä ylös noin 10 minuuttia ennen kuin olet tonteilla.

DSC_0507
Maksullinen osa Parc Güellia.

IMG_2445

IMG_2451
Kivat näköalat Barcelonaan.

Tibidabo -huvipuisto olisi ollut seuraava kiinnostava kohde, mutta tämän päädyimme skippaamaan, sillä pysäkiltä olisi ollut vielä pitkä, mutta sinällään kiinnostava raitiovaunumatka korkealla huipulla sijaitsevaan huvipuistoon. Niinpä hyppäsimme pois legendaarisella Camp Noulla eli FC Barcelonan kotistadionilla. Alunperin mietin, että olisin mennyt saapumisiltana Barcan peliin, mutta onneksi en ostanut törkyhintaista (edullisimmillaan 60 euroa) lippua matsiin, sillä lennon myöhästymisen vuoksi se olisi jäänyt anyways väliin. Samassa koneessa oli monta ihmistä, jotka olivat maksanaat lipuista etukäteen välitysfirmojen kautta suuret rahat ja ne menivät kankkulan kaivoon.

IMG_2480

Camp Nou:n edustalla olikin kova säpinä, vaikka mitään tapahtumaa stadikalla ei ollutkaan. Me ja muut turistit parveiltiin siellä täällä ja osa lähti opasteluille kierrokselle Camp Noun uumeniin. Meidän lössi otti hyvät tontit terassilta, tilasi Sangria -kannun pöytään ja nautti kevätauringosta. Toki kävin kasvattamassa futiskaulaliinakokoelmaani Barcan huivilla, vaikka en fani olekaan. Hieno seura joka tapauksessa.

IMG_2475
Turisti.
DSC_0548
Massiivinen Barcelonan fanikauppa.

Camp Noulta matka jatkui seuraavalle pysäkille, josta otimme jalat allemme ja tutustuimme välillä Barcelonaan kävellen. Näin kannattaa ehdottomasti välillä tehdä, sillä välimatkat pysäkkien välillä on usein kohtuullisen lyhyet ja samalla pystyy rauhassa menemään sinne minne haluaa. Lopuksi hyppäsimme takaisin bussin kyytiin Placa d’Espanyalta ja kiersimme olympiakukkulan, sataman sekä muun ranta-alueen ennen paluuta takaisin hotellille.

Jos turistibussiajelu Barcelonassa kiinnostaa ja aikaa on, niin kannattaa ostaa kortti kahdeksi päiväksi. Kandee myös henkisesti varautua siihen, että välillä jonot busseihin on pitkät, mutta jos hyvä tsäkä käy, niin busseja saattaa tulla useita peräkkäin, jolloin jonotusaika nopeutuu huomattavasti. Usein pysäkillä olevat oppaat myös kyselevät, että haluatko ylä- vai alakertaan ja jos sillä ei ole niin merkitystä, niin alakerrassa on usein hyvin tilaa ja pääset jonon ohi. Me oltiin ainakin tyytyväisiä valintaamme ja sanoisin, että tuo on paras tapa saada yleiskuva kaupungista.

Tutustu Barcelona Bus Turistic -sivuihin alla olevan linkin kautta.

Barcelona Bus Turistic

Paljon jäi vielä nähtävää tuosta upeasta kaupungista ja sinne täytyykin suunnata joskus ajan kanssa uudestaan. Kiitos vielä kaikille ennakkovinkeistä ja -fiilistelyistä 🙂

PS. Postausta ei ole tehty yhteistyössä minkään yrityksen kanssa ja kaikki mielipiteet ovat omiani.

IMG_2421
Sagrada Familia.
IMG_2416
Gaudin suunnittelemia arkkitehtuurisia helmiä tulee vastaan useissa paikoissa pitkin Barcelonaa.
IMG_2509
Olympiapuistosta pääsee kätsysti köysiradalla meren äärelle.
IMG_1789
FC Barcelonan feikkipaitoja ja muita fanituotteita myydään joka paikassa. Toinen barcelonalaisseura Espanyol jäänyt todelliseen pikkuveli-asemaan.

IMG_1770

IMG_1766
Barcelona Catedral.

IMG_1759

IMG_1756

DSC_0038

IMG_2532
Satamassa oli ihan näpsäköitä jahteja.
DSC_0468
Tytön kanssa kävelyllä.
DSC_0532
Jonotusta turistibussiin.
IMG_1784
Laaaav.

IMG_1796

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s