Montenegron helmiä osa 3 – Perast

Bussi jättää meidät kapean ajotien varteen. Kävelemme tien yli isolle parkkipaikalle, josta suuntaamme aasialaisia turisteja väistellen kohti Perastin hehkutettua kylää.

Perast on pieni, kaunis ja viihtyisä kylä noin 20 minuutin ajomatkan päässä Kotorin kaupungista. Kotorista pääsee bussilla upeaa rantatietä pitkin Perastin ohi menevän päätien varteen 2,50 eurolla ja siitä on lyhyt kävely parkkipaikan lomitse itse pääkallopaikalle. Tuo kyseinen parkkipaikka on etenkin kesäaikaan totaalinen kaaos, sillä autopaikkoja ei ole tarpeeksi kaikille paikan päälle haluaville ja ahtaat tilat tukkivat tehokkaasti viimeistään sinne saapuvat turistibussit.

img_5326_
Perastin kylään käännytään kapealta päätieltä. Itse kylään ei pääse autolla kuin asukkaat.

img_5327_

Perast on puhdasverinen turistikohde, mutta pienen pilkahduksen paikalliselämästä saa kävelemällä rantabulevardin takana hieman piiloon jäävää mukulakivikatua, jonka varrella paikalliset saattavat kuivatella pyykkejään tai lapset leikkiä leikkejään. Kadulta nousee kapeita portaikkoja ylös rinteeseen, joihin on rakennettu taloja, joiden ikkunoista avautuu varmasti komeat näköalat Kotorinlahdelle.

img_5227_

Suurin vetonaula Perastissa on sen edustalla oleva Our Lady of the Rocks -kappeli sekä viereisellä saarella oleva St.Georgen -luostari, joista edellämainittuun lähtee venekyytejä jatkuvalla syötöllä. Meitä ei tuo pikkainen kappeli kiinnostanut niin paljon, että olisi viitsinyt lähteä sitä tarkemmin pälyilemään, mutta ainakin Irtiottoja-blogin Laura on näistä enemmän kirjoitellut mikäli kappelihommat aiheena kiinnostaa.

img_5138_
Oikealla Our Lady of the Rocks.
img_5288_
Lauma.

Parasta Perastissa on maisemat sekä yllättävää kyllä, turististatuksesta huolimatta tietynlainen rauhallisuus, ainakin Kotorin vanhankaupungin ryysikseen verrattuna. Komeat kivitalot ja niiden vieressä huojuvat palmut yhdessä kirkkaan meriveden ja vastarannalta nousevan vuoriston kanssa muodostavat näkymän, johon ei helpolla kyllästy, ja tämä lieneekin yksi pääsyistä jonka vuoksi Perast vetää puoleensa niinkin suuren määrän ihmisiä vuosittain.

img_5155_
Perastista löytyy myös sen historiasta kertova museo.

img_5171_

img_5173_
Ihan jeba näköala ravintolan pöydästä.
img_5290_
Perast kiteytettynä yhteen kuvaan. Kauniit maisemat, turisteja, kivitaloja ja matkamuistokrääsää.

Mitään varsinaista nähtävyyttä komeiden maisemien ja Our Lady of the Rocksin lisäksi Perastista ei löydy. Ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä on vieri vieressä, sekä muutama hyvätasoinen ja -hintainen hotelli. Heti kylään saapuessa löytyy pieni, mutta kaunis hiekkaranta, joten uimishommatkin onnistuu tarvittaessa.

img_5317_
Vähänkö on IG-kuvamatskua? Uimaranta jää oikealle puolelle.

img_5320_

img_5232_

img_5308_

Itse en Perastiin välttämättä majoittuisi ainakaan yhtä tai kahta yötä pidemmäksi ajaksi, sillä paikka on nopeasti nähty ja siirtymisiin toisiin kaupunkeihin menee oma aikansa. Silti Perast kuuluu must see-kohteisiin Kotorinlahdella pyörimisen yhteydessä ja ainakin itseäni olisi jälkeenpäin harmittanut mikäli sen olisi jättänyt välistä.

img_5296_img_5293_img_5291_img_5266_

img_5241_
Kotoriin saapuvat risteilyalukset ohittavat Perastin läheltä.

img_5231_img_5192_img_5186_

img_5331_

img_5269_
Ihan turrena.

Laamanaaman Perast-pisteet 8,5.

-Laamanaama

Ps. Älä unohda lukea kahta edellistä Montenegron postausta!

Montenegron helmiä osa 1 – Kotor.

Montenegron helmiä osa 2 – Tivat

.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s