Viehättävän valloittava Utrecht

"Olin vähän ensin, että mikä Utrecht ja miksi me sinne mennään, 
mutta oli kyllä hyvä idea tulla tänne."

About näillä sanoilla kaverini asian ilmaisi, kun olimme viettäneet Hollannin Utrechtissa vasta alle tunnin. Olimme tulossa pompulla takaisin Mestarien liigan finaaliviikonlopun huumasta Madridista ja meille jäi kuusi tuntia luppoaikaa Hollannissa ennen kotiinpaluuta.  Ensin mietin, että kävisimme pyörähtämässä Amsterdamissa, mutta lopulta päädyin mieluummin Utrechtiin, kaupunkiin jota monet olivat kehuneet. Eikä syyttä, sillä Utrecht nousi heittämällä mukavimpien kaupunkien joukkoon missä olen käynyt.

Utrecht sijaitsee noin puolen tunnin junamatkan päässä Amsterdamin Schipholin lentoasemalta ja saman verran kestää junamatka myös pääkaupungin keskusasemalta, joten sinne on helppo tehdä myös päiväretki Damissa lomailun yhteydessä. Suosittelen kuitenkin tekemään ennemmin toisin päin eli majoittumaan Utrechtissa ja suhaamaan sieltä päiväreissun Damiin, sillä Utrecht peittoaa monin tavoin Amsterdamin. 340 000 asukkaan kaupunki on todella mukava, ellen jopa sanoisi viehättävän valloittava.

img_3554_
Vasemmalla juna-asema ja sen vieressä ravintolamaailma. Kuva otettu suuren kauppakeskuksen ovelta.

img_3546_

Junasta noustessa näytti siltä, että saavuimme suht’ tavalliseen Keski-Eurooppalaiseen kaupunkiin. Viiden minuutin kävelyn jälkeen suuntasimme kapean ja sympaattisen, lyhyesti ja ytimekkäästi nimetyn pikkukatu Zakkendragerssteegin halki kauniin kanaalin varrelle, jonka molemmin puolin löytyi pieniä ja viihtyisiä kahviloita, ravintoloita sekä vanhan liiton kivijalkakauppoja. Vaikkei ilma ollut mitenkään erityisen kaunis eikä auringonpaisteesta saatukaan nauttia, tuntui kaupunki heti jollain lailla erityiseltä.

img_3467

img_3470
Tässäkö Utrechtin kaunein katu?

img_3473

Kiersimme päämäärättömästi sivukujille ja palasimme pienen haahuilun ja fiilistelyn jälkeen takaisin kanaalin rantaan. Ohitse lipui vesireittiä pitkin veneitä, pieniä laivoja sekä polkuveneitä, kun taas kävelykadun puolella pyöräilijöiden virta oli jatkuvaa – Hollannissa kun olimme. Totesimme lähes yhteen ääneen, että tämä paikka olisi aika bueno pariskunnille, mutta itse mietin myös poikien jalkapalloreissun potentiaalisuutta.

img_3476_img_3479_img_3480_

img_3483_
Onhan tuo nyt hieno kaupunki.

img_3486_img_3488_

Valitettavasti ensi visiitti Utrechtiin ei kestänyt kuin muutaman tunnin, mutta tuo on kaupunki johon tulen varmasti palaamaan joko kaverien tai perheen kanssa. Voi sanoa, että näin kaupungista sen kuuluisimman ja kauneimman osan, mutta en jaksa uskoa että muutkaan paikat tai kaupunginosat voi kovin suurta pettymystä tuottaa. Otetaan siitä selvää paremmalla ajalla joskus tulevaisuudessa.

img_3493_

img_3497_
Vohveleita, kahvia ja matkamuistoja. Ja tietysi pyöriä.

img_3500_img_3502_

img_3506_
Vekkuli jätskikiska.
img_3511_
Pride on.

img_3524_

img_3527_
Polkupyöriä oli enemmän kuin ihmisiä.

img_3530_

img_3516_
Utrechtissa heilui satenkaariliput siellä täällä.
img_3531_
Kauppakatu.
img_3544_
Kohtalaisen viihtyisälle paikalle on tehty myös pizzeria.

Ps. Junamatka Utrechtista Amsterdamiin on maisemien puolesta komeaa katseltavaa. Peltomaisemaa halkoo joki, jossa voi bongailla jokilaivojen ja pyöräilijöiden tasaista virtaa. Eikä siinä Amsterdamissakaan mitään vikaa ole, päinvastoin, mutta silti Utrecht on mielestäni sympaattisempi, kompaktimpi, kauniimpi, viihtyisämpi ja ennenkaikkea edullisempi.

-Laamanaama

IMG_3522_
Huomatkaa tyylikkään mauttomat pensselit nenän alla.

3 kommenttia artikkeliin ”Viehättävän valloittava Utrecht

  1. Utrecht olisi myös minun valintani, jos noille suunnille olisin matkaamassa! Vietin siellä pari kesää sitten viikon verran opintomatkalla ja pääsin paikallisoppaiden johdattamana näkemään kaikki kaupungin parhaat palat, kellotorniin kiipeämisestä polkuveneajeluun kanaaleissa. Ihan mun suosikkikaupunki Alankomaissa, en ihmettele että tykästyit.

    Liked by 1 henkilö

  2. Päivitysilmoitus: Utrecht -yksi Hollannin vanhimmista kaupungeista – Matkalla lähelle tai kauas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s