Prahan parhaat näköalaterassit

Praha on tunnetusti Euroopan kauneimpia kaupunkeja arkkitehtuurisesti ja on myös lyhyiden lentojen sekä edullisen hintatasonsa vuoksi erinomainen viikonloppukohde suomalaisille. Itse olen käynyt kaupungissa kahdesti, vuonna 2009 pelaamassa Czech Open -salibandyturnauksessa sekä heti perään keväällä 2018 tutustumassa paikalliseen urheilukulttuuriin futis- ja lätkäkatsomoista käsin.

Vaikka reissut ovat olleet hieman poikkeavia ”normaaleista” viikonloppumatkoista, niin pelien lomassa on tullut nähtyä myös Prahan nähtävyyksiä. Monet tietävät ja haluavat nähdä Kaarlen sillan, Pyhän Vituksen katedraalin sekä Prahan linnan, mutta itse ajattelin esitellä kaupungin parhaat näköalaterassit, joista voi ihailla mm. edellämainittuja nähtävyyksiä viini- tai olutlasi kädessä.

IMG_9807_

Letnan puisto

"Kuinka osasitte tulla tänne Prahan parhaimmalle terassille". 
Näin keskustelun aloitti paikallinen pariskunta, kun istuimme heidän kanssaan samaan pitkään pöytään Letnan puistossa keväisenä hellepäivänä.
IMG_9803_
Prague Metronome.

Letnan puisto sijaitsee Praha 7 -kaupunginosassa, Vltava-joen vieressä kauniilla kukkulalla. Mikäli saavut Letnan puistoon keskustan suunnalta, kannattaa suunnata kohti Čechův most -siltaa tai jäädä saman nimisellä raitiovaunupysäkillä pois. Kiipeämällä portaat ylös päädyt Stalinin monumentin raunioille, josta nykyään löytyy Prague Metronome. Sen ympärille oli huhtikuisen hellepäivän vuoksi kokoontunut nuorisoa, perheitä ja turisteja katselemaan Prahan silhuettia ja nauttimaan kauniista ilmasta. Läheisille nurmialueille oli levitetty pyyhkeitä sekä piknikiä että auringonottoa varten ja muutaman kymmenen metrin päässä paikalliset skeittarit harjoittelivat temppujaan talven jälkeen. Myös lapsille löytyy puistosta leikkipaikkoja, joten Letnan puistossa on kaikille jotain.

IMG_9792_
Čechův most -sillan vierestä nousee portaat Letnan kukkulalle.
IMG_9806_
Kukkulalla riittää nurmialueita sekä harrastemahdollisuuksia.

IMG_9798_

Olin kuullut serkultani Letna Beer Gardenista ja lähdimme metsästämään tätä näköalaterassien helmeä. Perille päästyämme huomasimme, että +27 asteen lämpötila oli houkutellut olutterassille muitakin ja jonot olivat sen mukaiset. Lopulta saimme kuuden hengen seurueemme mahdutettua samaan pöytään ja vietimme muutaman oluen ääressä mukavia hetkiä ennen suuntaamista läheiselle AC Sparta Prahan futisstadionille. Prahassa, tuossa oluen mekassa, oluet maksaa alle kaksi euroa tuopilta, mutta näissä maisemissa tuplahintakaan ei olisi tuntunut aseettomalta ryöstöltä. Jos säät suosii ja haluat nauttia Prahan mahtavista maisemista, niin mene ihmeessä Letnan puistoon.

IMG_9815_

IMG_9821_
Praha ilta-auringon loisteessa.

IMG_9816_

Petrinin kukkula

IMG_9767_
Petrinin kukkula sijaitsee Malá Stranan kaupungiosassa.

Toinen ehdottomasti käymisen arvoinen puistoalue Prahassa on Petrinin kukkula. Meidän majoitus Prahassa oli Holeckova kadulla lyhyen matkan päässä Petrinin kukkuloilta, joten lähdimme tutustumaan paikkaan hieman eri suunnalta kuin valtaosa siellä käyvistä ihmistä.

IMG_9956_
Musaion tunnetaan Kinskyn kesäpalatsina.

Saavuimme alueelle nousemalla kapeaa tunnelia pitkin Kinskyn kesäpalatsille ja sen suurille viheralueille. Lähdimme haahuilemaan polkua pitkin ylöspäin kohti parempia näköaloja. Matkan varrella pysähdyimme välillä ihmettelemään suihkulähteitä ja välillä heikkoa kuntoamme, mutta lopulta hikoilu palkittiin – Prahan punaiset katot siinsivät allamme.

IMG_9966_IMG_9967_FIMG_9959_

Petrinin kukkulalle pääsee myös hikoilematta ja ilman sydänkohtauksen pelkoa. Ylös ja alas sahaava pikkujuna eli funikulaari lähtee Ujezd-kadulta, lyhyen kävelymatkan päästä Kaarlen sillalta. Suosittelen, että kannattaa ostaa Prahan matkalla 24, 48 tai 72 tunnin lippu, koska liikkuminen kaupungissa metroilla, raitiovaunuilla ja busseilla on kätevää ja kaiken lisäksi samalla lipulla pääsee myös kyseiseen funikulaariin.

IMG_9994_
Funikulaarilla säästää aikaa ellei ala-aseman jonot ole pitkiä kuin koripalloilijat.

Ensimmäinen funikulaaripysäkki on järkevä stoppi ainakin niille, joita kiinnostavat ruoan ja juoman nauttiminen mitä parhaimman näköalan edessä.  Jos haluaa jatkaa vielä korkeammalle, niin jatkamalla mäen päälle pääsee Eiffel-tornia muistuttavaan näköalatorniin, josta voit lukea lisää esim. Tasty Travelissimo -matkablogista.

IMG_9984_IMG_9983_IMG_9987_IMG_9990_

IMG_9980_
50 CZK on noin kaksi euroa.

IMG_9977_

IMG_9971_
Prahan kattojen päällä.

IMG_9970_

Oli Prahan suunnitelmissasi sitten näköalojen katseleminen, oluen juominen, hikiliikunta tai kaverien / perheen kanssa hengailu niin sekä Letnan että Petrinin kukkulat antavat näille kaikille loistavan mahdollisuuden.

Terassifiiliksillä,

Laamanaama

 

2 kommenttia artikkeliin ”Prahan parhaat näköalaterassit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s