Berliini, Berliini, Berliini.

1.1.2018. klo 13.52: Kännykkä piippaa WhatsApp-viestin merkiksi. Kuvassa näkyy mainos kevään edullisista Berliinin lennoista.

Serkku: ”Siinä ois houkutteleva Berliinin viikonloppu. La ois Herthan peli ja su Unionin”

Minä: ”Just katoin samaa. Ei oo kyllä hinnalla pilattu tuo homma.”

S: ”Ootko käynyt Unionin kotipelissä, oot varmaan?”.

M: ”Oon, aivan huikea kokemus. Varaa sä lennot ni mä hoidan liput ja hotlan”.

Klo 15.45 lentoliput on varattu ja hetkeä myöhemmin myös Union Berlinin matsiliput. Tehokasta!

ber5

ber16

Berliini toimii aina

Kävin ensimmäisen kerran Berliinissä keväällä 2014 ja sen jälkeen tie on vienyt sinne vähintään kerran vuodessa. Viimeisimmän, viime elokuussa tehdyn matkan jälkeen ajattelin, että nyt sinne ei tule hetkeen mentyä, mutta väärässä olin. Näköjään Berliini vetää puoleensa magneetin tavoin.

Berliini kuuluu samaan kategoriaan kuin Lontoo ja New York – kaupunkeihin joihin voi matkustaa kerta toisensa jälkeen ja silti aina näkee jotain uutta. Tulevan viikonlopun reissu on mulle kaupunkiin jo kuudes enkä siltikään ole nähnyt koko kaupunkia, en lähellekään.

IMG_7118IMG_7062

Olen nähnyt Kreuzbergin rosoiset kadut ravintoloineen, Potsdamer Platzin pilvenpiirtäjät, Alexanderplatzin lähiseutujen DDR-lookin, Tempelhoffin vanhan lentokentän ulkoilualueineen, East Side Galleryn maalaukset, Tiergartenin olutpuistoineen, tunnelmallisen Spree-joen varren sekä tietenkin futisstadionit. Silti lukuisia paikkoja on koluamatta ja moniin jo nähtyihin paikkoihin voi mennä toisenkin kerran.

img_4672img_4668

ber4

Tulevan viikonlopun matkalle ei ole vielä sen tarkempia suunnitelmia kahden futispelin lisäksi. Mennään mihin mennään ilman suurempia stressejä ja aikatauluja. Serkku saa kertoa mitä haluaa ensimmäisellä Berliinin reissullaan nähdä ja mä tuun perässä heittäen ehkä muutaman tipsin.

Kirjoittelin aikaisemmin Viisi kävelyreittiä Berliinissä -jutun, joten sullakin on Berliinin matka tulossa, niin ehkä tästä voi olla jotain hyötyä.

Berliini toimii aina.

IMG_20170814_151053_699

Yksi kommentti artikkeliin ”Berliini, Berliini, Berliini.

  1. Katriina

    Sinullekin kävi niin, että jäi matkalaukku Berliiniin ja matkalaukussa on muistoja .Siksi pitää sinne palata aina uudestaan. ”Ich hab noch einen Koffer in Berliin…” lauloi jo Marlene Dietrich aikanaan. Pariisissa, Roomassa ja Wienissä on hyvät puolensa, mutta Berliiniin on ikävä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s