Ooooo-o-ooo, Via Veneeetoooo

Köyhän miehen Tommi Läntinen tässä moi! Siinä missä Länä lauleskelee Via Dolorosasta eli kärsimyksen tiestä, niin mä puolestaan ajattelin kirjoittaa Via Venetosta. Via Veneto kostautui meidän Rooman reissulla kaupungin yhdeksi viihtyisimmistä kaduista ja sen varrella tuli niin syötyä, kahviteltua kuin maleksittuakin. Meidän hotla sijaitsi Seppo Rädyn keihäänkiskaisun päässä Via Venetosta, joten katu tuli tutuksi jo siirtymistenkin vuoksi.

img_5704

Via Veneto ei ole mikään random katu Roomassa, vaan sillä on pitkä historia ja mielenkiintoinen tarina takanaan. Jotkut on ehkä kuulleet elokuvan nimeltä La Dolce Vita, joka tarkoittaa suomeksi ihanaa elämää. Kuinkas ollakaan, vuonna 1960 julkaistun italialaisen Federico Fellinin, La Dolce Vita -elokuvan tapahtumat sijoittuvat Via Venetolle. Katu oli etenkin 1950-1960 luvulla Rooman keskipiste, jossa filmitähdet ja muut silmäätekevät siemailivat drinkkejään. Elokuvan läpimurron jälkeen muutkin kuin roomalaiset löysivät viihtyisän kadun, jolla on paljon ravintola-, kahvila- sekä hotellitarjontaa vielä tänä päivänäkin.

img_5737
Via Veneto iltavalaistuksessa.

img_5608

img_5598
Edessä oikealla näkyvä The Westin Excelsior on yksi Rooman kalleimmista hotelleista.

img_5594img_5701

Via Veneto sijaitsee Piazza Barberinin ja Villa Borghesen puiston väliselle alueelle. Katu on S-kirjaimen muotoinen ja nousee piazzalta tultaessa loivasti ylöspäin. Barberinin metroaseman läheisyydessä, aivan kadun alkupäässä on peräperään rivi ravintoloita ja kahviloita. Kun tulimme alueelle metrolla ja nousimme kadulle, tunsimme heti, että nyt olemme viihtyisällä, aidosti italialaishenkisellä alueella. Ravintoloiden edustoilla on katetut terassit, jossa lämpölaitteet pitävät ruokailijat lämpimänä myös talvella. Täällä saat ruokailla kohtalaisen rauhassa ilman pelkoa siitä, että joku romaniorkesteri ilmestyy hattu kädessä soittamaan haitaria pöydän viereen. Joitain huivikauppiaita saattaa ohitse kävellä, mutta verrattuna Colosseumin tai Espanjalaisten portaiden ruuhkiin on Via Venetolla erittäin lunkia istuskella.

img_5716
Katetut terassit pitävät lämpimänä, jos matkustat Roomaan talvisaikaan.

img_5600

Kadun varrella on Rooman kalleimpia hotelleja. Kun lähdet nousemaan katua, tulee sen vasemmalla puolella vastaan ensimmäiseksi Hotel Majestic Roma, josta ei huone yleensä alle 200 eurolla/yö irtoa. Tämä on kuitenkin vielä edullinen hinta, sillä jatkaessasi matkaa Via Venetoa ylöspäin, on molemmin puolin tietä toinen toistaan upeampia viiden tähden hotelleja. Mustat loistoautot on parkkeerattu hotellien eteen ja piccolot sekä vartijat seisovat ovella vahdissa. Täällä on luksusmeininki. Baglioni Hotel Regina, The Westin Excelsior Roma, Grand Hotel Via Veneto sekä Roma Marriott Grand Hotel Flora ovat loistavia majoitusvaihtoehtoja, jos haluat asua loistohotelleissa ja nauttia La Dolce Vitasta.

img_5697
Hotel Majestic Roma -hotelli.

Kadun varrella on myös Rooman ainoa Hard Rock Cafe sekä kuuluisa Cafe de Paris, joka oli tosin remontissa meidän vierailun aikana. Cafe de Parisin ikkunoista voit bongailla kuvia maailmantähdistä, jotka ovat nauttineet espressonsa paikassa. Myös Via Veneton sivukatuja pitkin kannattaa kävellä, sillä hyviä kahviloita sekä ravintoloita löytyy niiltäkin. Meidät hurmasi Via Sargednalla oleva Cafe Lotti, jonne päädyimme hieman sattumalta, kun pikkutyttömme halusi välipalaa. Kahvilan iäkäs pariskunta teki hyvät toastit tytölle ja itse vetäisin reissun parhaan cappuccinon. Meni ikeniin.

img_5709

Via Veneton päässä, aivan Villa Borghese-puistoalueelle vievän muurin vieressä on vielä yksi legendaarinen La Dolce Vita-ravintola. Harry’s Bar Rome tarjoaa ripauksen 60-luvun glamouria. Ulkoterassin tuolien taka-osaa koristavat vanhan ajan filmitähtien kuvat.

img_5713

Itse tyydyimme kuitenkin hieman edullisempaan ruokailuvaihtoehtoon ja kävimme syömässä Frankie’s Grill-nimisessä ravintolassa, joka sijaitsee puolessa välissä Via Venetoa, suurin piirtein Hard Rock Cafea vastapäätä. Menu on laaja, paikka viihtyisä ja palvelu erittäin hyvää. Etenkin lapsemme huomioitiin niin hyvin, ettei varmasti missään aiemmin. Tarjoilija mm. talutti hänet kädestä pitäen kävelytien yli, kun olimme lähdössä jatkamaan matkaa. Kolmen hengen ruoat juomineen ja jälkiruokineen maksoi tuolla noin 80 euroa, mutta oli hintansa väärti. Käykäähän Rooman reissuillanne pälyilemässä Via Veneto ja nautiskelemassa vaikka talon viinit jonkun ravintolan pöydässä.

img_5728img_5487

img_5739
Suoraan edessä on Barberinin metroasema sekä Piazza Barberini.
img_5740
Tätä La Scala-ravintolaa hehkutettiin monessa paikassa. Löytyy edelläkuvatun portaikon yläpäästä.

img_5724

Oooo-o-ooo Via Veneeetooo! Oooo-o-ooo, viehättävä tieeee!

– Laamanaama

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s