Suomenlinnaan talvella? Miksi ei!

Lämpömittari, tai pitäisikö tässä tapauksessa sanoa kylmyysmittari näyttää -13 astetta. Astun Suomenlinnan lauttaan ja siirryn kannelle katsomaan, kun lautta lähtee Helsingin kauppatorin laiturista. Kylmyys ei tunnu pahalta, kun päällä on lämpimästi päällä ja vielä kun aurinkokin paistaa pilvettömältä taivaalta, antaa Suomen talvi parastaan. Jos meillä olisi aina tälläinen ilma eikä harmaista loskapäivistä olisi tietoakaan, niin kaikki haluaisivat talvella Suomeen. Taidan olla ainoa suomalainen lautan kannella, sillä muut ovat ulkonäöstä ja kielestä päätellen Aasiasta, Venäjältä sekä Espanjasta. Toista se on kesällä.

img_5360
Meikä ja muut ulkomaalaiset kannella.
img_5374
Heippa Stadi!
img_5392
Perillä. Etualalla Pikku Mustasaareen johtava silta.

Kun alus varttia myöhemmin tömähtää Suomenlinnan laituriin on aika mennä ihmettelemään mitä talvisella Suomenlinnalla on tarjottavanaan. Lähden vaeltamaan tyhjiä katuja pitkin kohti Suomenlinnan kirkkoa. Jäätelökiskat ja pienet shopit ovat kiinni. Kiinalaisturistit kuvaavat toisiaan lasten keinuissaa ja Suomenlinnassa asuvat koiran ulkoiluttajat tallustelevat pakkasessa. Saavun Suomenlinnan telakan portille ja päätän käydä katsomassa miltä se näyttää. Telakka-altaassa on reilu kymmenen alusta talvisäilössä ja ympärillä vallitsee hiljaisuus. Mitä nyt muutamat työntekijät pyörivät yhden laivan ympärillä. Käppäilen hieman eteenpäin ja otan muutaman foton kohti Länsi-Mustasaarta. Tajuan etten ole tuolla puolella Suomenlinnaa käynyt koskaan. Hienon näköistä!

img_5413
Laivat ajavat sisään altaaseen, josta vesi lasketaan lopulta pois. Keväällä vesi lasketaan takaisin altaaseen ja laivat pääsevät seilaamaan ulos telakka-alueelta.

img_5416

img_5412
Pikku Mustaasaaren ja Länsi-Mustasaaren välinen silta vierasvenesatamasta kuvattuna.

img_5408

Sitten suuntaan kohti saaren eteläosaa ja harmikseni huomaan, ettei valleille pääse peruskorjauksen vuoksi. Jatkan kiertämistä kohti Kustaanmiekkaa ja samalla hymähdän, kun espanjalaisturisti heittää lipat lumisella kalliolla. Welcome to Finland! Espanjalaisiakin naurattaa ja kiipeän lopulta heidän vanavedessään kallion päälle katsomaan merimaisemia. Aallot ovat kasanneet rantakallioille valtavia jäätiköitä ja jos en tietäisi olevani Suomessa, voisin kuvitella että tämä on Islanti. Majakka näkyy horisontissa ja matalalla paistava aurinko pakottaa pitämään aurinkolasit päässä. Jossain kaukana näkyy kohti Helsinkiä matkalla oleva Tallinkin laiva.

img_5420img_5424img_5427img_5428

img_5431
Bloggaaja poseeraa.

img_5433img_5435

Jatkan matkaa kohti Kustaanmiekan ja Vallisaaren välistä kapeaa salmea ja katselen kun merivartioston alus puskee jäissä eteenpäin sulavasti. Linnoituksen ikkuna-aukoista saan napattua parit tyylikkäät kuvat ja samalla mietin, ettei ainakaan voi syyttää, että täällä olisi liikaa porukkaa. Katselen ympärilleni ja näen muutaman sadan metrin säteellä kuusi ihmistä.

img_5436
img_5437img_5438img_5445img_5446img_5451img_5415

Palailen hiljalleen kohti lauttalaituria, mutta koska talviaikaan lauttoja menee harvakseltaan, ehdin käydä syömässä lounaan Viaporin Deli & Cafessa. Ruoka naamaan ja kahvi mukaan lautalle. Helsingin silhuetti näyttää komealta auringon valaistessa tuomiokirkon, presidentin linnan sekä Siljan sekä Vikingin laivojen kyljet. Olipas hieno päivä hienossa paikassa!

img_5457img_5458img_5460img_5464img_5469

LMNA

4 kommenttia artikkeliin ”Suomenlinnaan talvella? Miksi ei!

 1. Suomenlinna talvikohteena on aika aliarvostettu ainakin suomalaisten keskuuudessa. En ole itsekään siellä vielä tänä talvena käynyt. Nyt olis vielä lunta maassa, niin täytyy lähteä vähän ottamaan kuvia sinne, kun näitä aurinkoisia päiviä on taas vähän enempi.

  Tykkää

  1. Jotenkin tuntuu, että Suomenlinnaa ei markkinoida suomalaisille mitenkään talvisin. Siellä kuitenkin on osa ravintoloista auki ympäri vuoden ja tekemistä sekä näkemistä riittää.

   Tykkää

 2. Kiitos, ihania kuvia. Lapsenlapsi haluaisi Suomenlinnaan Pokemoneja jahtaamaan ja olen sanonut että ei mennä, kun on näin kylmä ja siellä tuulee. Nyt muutti tämä mummo mielipidettään ja hiihtolomalla käydään 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s