Das Feuerschiff – Majakkalaiva Hampurissa

Hampuri ja merenkulku kuuluvat olennaisesti yhteen. Voikin sanoa, että jos et kaupungissa käydessäsi poikkea Elbe-joen rannalla, jää sinulta jotain olennaista näkemättä. U3-metrolla pääset helposti juna-asemalta tai kaupungintalolta joen rantaan. Kun jäät pois Baumwallin U-bahn pysäkillä ja siirryt rannan kävelykadulle, kiinnittyy katseesi hyvin todennäköisesti hassun näköiseen punaiseen laivaan, jonka keskellä kohoaa korkea valotorni. Das Feuerschiff eli majakkalaivahan se siinä!

hamburg11

img_4485

Das Feuerschiff LV 13 on rakennettu Englannissa vuonna 1952 ja sen alkuperäinen tehtävä on ollut palo- ja majakkalaivana toimiminen. Nykyään alus toimii Hampurissa ravintolana, kahvilana sekä hotellina, sillä laivassa on myös muutama pieni hytti. Joten jos etsit omaperäistä majoitusta satamakaupungista, niin Feuerschiff voisi olla hauska elämys. Joka tapauksessa kahvin tai mikseipä vaikka oluen nauttiminen jokimaisemaa ihaillen on hyvä syy pistäytyä laivan sisällä. Erityismaininta täytyy antaa laivan omalle Dunkel-oluelle, jota se myy yksinoikeudella.

img_4513
Paparazzikuva laivan hyttiin siivouksen aikana.

img_4498

img_4500
Majakkalaivalta voi ostaa myös matkamuistoja.

img_4512img_4519

Laivalla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja se on etenkin jazz-konserttien suosittu pitopaikka sunnuntaisin ja maanantaisin. Kolme eri ravintola-osiota sekä aurinkokansi takaavat sen, että laivalle mahtuu niin syömään kuin juomaankin.

img_4489

img_4495
Laiva on englantilaista alkuperää vuodelta 1952.

img_4508img_4514

Laivan keularavintola toimii pubina ja sieltä saa myös aamupalaa. Astetta tyylikkäämmät ruokailutilat on puolestaan aurinkokannen alla aluksen taka-osassa. Alakerroksesta löytyy vielä konehuone, josta on tehty viihtyisä esiintymislavalla varustettu salonki. Myös laivan hytit löytyvät samasta kerroksesta.

img_4516

img_4523
Paremmalla ilmalla laivan aurinkokannelta on mukava katsoa jokiliikennettä.
img_4502
Konehuone johon on rakennettu pubi.

img_4505img_4534

img_4509

Älä missaa Hampurissa käydessäsi tätä paikkaa, sillä Das Feuerschiffillä pääset askeleen lähemmäksi satamakaupungin henkeä. Jos Saksa taittuu, niin tutustu myös laivan kotisivuihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s