Miltä näyttää uudistunut Silja Serenade?

Mä oon pienenä ollut ihan laivahullu vesseli ja piirrellyt varmasti satoja laivoja sekä koonnut legopalikoista melkein saman verran. Nyt en tee enää kumpaakaan vaikka se kivaa oiskin, mutta diggaan silti laivoista ja sen takia olikin hienoa saada TallinkSiljalta kutsu tulla tutustumaan marraskuussa 2015 uudistuneeseen Silja Serenadeen Helsingin eteläsatamaan.

Silja Serenade tuli Helsingin ja Tukholman väliseen liikenteeseen 1990 ja on yhdessä sisaraluksensa Silja Symphonyn kanssa suurin Helsingistä Stokikseen kulkeva risteilyalus. 203 metriä pitkän aluksen erikoisuus on sen historian alusta saakka ollut Promenade -kävelykatu, joka on melkein koko laivan mittainen ja se oli myös ensimmäinen koko maailmassa. Promenade -kävelykadun varrella on shoppeja, kahviloita sekä ravintoloita ja niiden yläpuolella molemmin puolin hyttejä, joista näkee kävelykadulle. Tsekkaillaas vähän mitä uusia juttuja laivalta löytyy.

IMG_0817
Promenade

IMG_0806

 

IMG_0809

 

IMG_0872

Ravintolapuolella uusin juttu on Promenadelta löytyvä pikaruokaravintola Fast Lane, josta saa hampurilaiset, salaatit tai vaikka lihapullat nopeasti ja edullisemmin kuin Buffetista tai Ala Carte -ravintoloista. Ravintola on auki myös öisin, joten kotimatkalla discosta hyttiin voi käydä hakemassa välipalaa ennen meriaamiaista. Jos meriaamiainen noutopöydästä ei ole sun juttusi, niin hyvän vaihtoehdon siihen tarjoaa Coffee & Co. -kahvila, josta löytyy kahvin lisäksi pikkupurtavaa sekä herkkuja. Molemmat uutuuspaikat tarjoavat tuotteet myös gluteenittomana.

IMG_0811
Aika priima burgeri!
IMG_0814
Pit Stop Fast Lanella on hyvä idea.
IMG_0829
Coffee & Co.
IMG_0831
Herkkuja joka lähtöön.

IMG_0832

 

IMG_0833

Kolmas uusi juttu Promenadella on jo mainittujen lisäksi espanjalaisen Desiqual -merkin myymälä, josta löytyy värikkäitä ja persoonallisia vaatteita sekä laukkuja. Oon diggaillut joistain merkin tuotteista ja vaikka itse en ihan kohderyhmään kuulu, niin veikkaan, että homma toimii kuin illan viimeinen hidas discossa.

Aivan jäätävän hienolla aasinsillalla noustiinkin kannelle 13. josta löytyy New York Club & Lounge. Siellä voit käydä vetäisemässä aikuista naista ensin karaokessa ja sitten sheikkaa myöhemmin äässiä discossa. Tuolta muuten aukeaa laivan parhaat näköalat, joten suosittelen drinkkiä ikkunapaikalla. Vai mitäs tuumaatte?

IMG_0843
Cheers!

IMG_0844

 

IMG_0846

IMG_0848
Amerikan meininkiä.

IMG_0838

Kerroinkin jo miten lapsena olin hulluna laivoihin. Muistan kun kasarin lopussa mun faija vei mut Siljan M/S Vellamolla Turusta Tukholmaan ja se oli parasta koko kesänä. Legolaiva ja Silja-hylje kaupasta kainaloon ja sitten pallomereen. Vaikka silloinkin viihtyi, niin nyt lapsille on aika paljon isommat tilukset peuhata, sillä Silja Land Serenaden 5.kannella on vaatimattoman 290 neliömetrin kokoinen. Sieltä löytyy omat pallomeret 0-4 vuotiaille ja 5-12 vuotiaille sekä pleikkarit, piirustushommat sekä muut pelit ja vehkeet. Vanhemmat voivat odotellessa ottaa kupin kahvia sekä palkita hienosti käyttäytyvät lapset esimerkiksi jätskillä. Ainoa huono puoli tuolla lienee se, että kuinka saada oma lapsi itkemättä pois.

Eikä siinäkään vielä ihan kaikki. Silja Serenadelle on nimittäin tullut muumihyttejä! Itse kävin Naantalin kylpylässä lokakuussa 2015 tutustumassa heidän muumihuoneeseen ja vaikka mun tyttö oli silloin vasta 10 kuukauden ikäinen, oli hän silti innoissaan niistä. Jos viet tarhaikäisen lapsen Siljan muumihyttiin, niin väitän ettei isä ja äiti ole tyhmiä hetkeen.

Omasta viimeisestä Ruotsin -risteilystä on sen verran aikaa, että otan vuoden 2016 tavoitteeksi käydä perheen kanssa laivareissulla vähintään kerran. Sitä ennen kuitenkin toisenlaisia reissuja tiedossa!

Terveisin,

perämies Laamanaama

IMG_0900
Lasikatto tuo valoisuutta.
IMG_0897
Helsinki.
IMG_0903
Tervemenoa Silja Serenadelle!

Postaus on tehty yhteistyössä TallinkSiljan kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 kommenttia artikkeliin ”Miltä näyttää uudistunut Silja Serenade?

  1. lauranniina

    Kiitti esittelystä ja hauskasti kirjoitetusta tekstistä! 😄 Ite en tällä kertaa viitsinyt hommautua paikalle babyn kans vaikka kutsun sainkin, mutta kävin viime keväänä tutustumassa uudistetulle Serenadelle, ja tuo Nykki-teemainen baari näytti ainakin olevan samanlainen. Me ollaan kans otettu tavoitteeks lähtee tänä vuonna pitkästä aikaa päivä Tukholmassa -risteilylle, on kuulemma niin iisi reissu tällaisen natiaisen kanssa tehtäväksi niin vois olla hyvä ekojen reissujen joukkoon! 😉

    Tykkää

  2. Ole hyvä vaan, perämies on aina palveluksessa! 🙂
    Mekään ei olla ekan vuoden aikana risteilylle päästy, kun ollaan keskitytty lentämiseen. Haha! Tänä vuonna täytyy kyllä käydä, kun lapsikin alkaa ymmärtämään pallomerien ja muiden perään. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s