Päiväretki Thassoksen saarelta Kavalan kaupunkiin

Merituuli viilentää paahtavaalta auringonpaisteelta samalla, kun lokit kaartelevat laivan peräaalloissa metsästäen välipalaa. Lautta lähestyy aallonmurtajaa, jonka takaa aukeaa rinteeseen rakennettu valkoista väriä hohtava kaupunki. Kaiken kruunaa mäen päällä näkymää hallitseva linnoitus. Ollaan matkalla Kavalan kaupunkiin Pohjois-Kreikkaan.

kavala1
Täältä tullaan Kavala!
kavala2
Luontokuvaaja Laamanaama otti ihan tsäkällä aika siistin kuvan.

Thassoksen kaupunkia käsittelevässä postauksessa lupailin kovasti kirjoitella myös Kreikan mantereella sijaitsevasta Kavalasta ja siitä miten sinne kannattaa Thassoksen saarelta matkustella. Vaikka Thassos itsessään onkin viihtyisä ja näkemisen arvoinen paikka, kannattaa jonain lomapäivänä tehdä omatoiminen retki mantereella sijaitsevaan Kavalan kaupunkiin. Puolentoista tunnin lauttamatkan aikana ehtii nauttia auringosta, merimaisemista tai vaikka paikallisesta Mythos -oluesta.

kavala3
Kesämies lähti vaimarissa manner-Kreikkaa valloittamaan.

Lautat Kavalaan lähtevät pienestä Skala Prinoksen satamakylästä, jonne pääsee Thassoksen kaupungista Limenariiaan menevällä bussilla. Lauttaan voi ottaa mukaan halutessaan myös vuokra-auton ja ajella vaikka Thessalonikiin tai Xanthin kaupunkiin. Bussiliput maksavat lähtöpaikasta riippuen parista eurosta viiteen euroon ja matka-ajat ovat Thassoksen kaupungista 20 minuuttia ja Limenariasta hieman alle tunti.

Lautta maksaa (9/2015) 10 euroa suuntaan. Mitään erityistä aktiviteettia lautoilla ei ole, mutta mikäs Egeanmerellä on maisemia katsellessa. Jos liika aurinko alkaa rassaamaan, niin sisälle pääsee ilmastoituun matkustamoon, josta saa ostettua myös virvokkeita. Lauttamatka on siitä hauska, että määränpää näkyy jo lähtösatamasta ja mitä lähemmäs Kavalaa tullaan, sitä mukavampi on tutkailla lähestyvää kaupunkia.

kavala4
Melkein perillä.

Lautta lipuu lopulta aallonmurtajan takaa löytyvään satamaan, jossa päähuomio kiinnittyy mäen päällä näkyvään linnoitukseen, josta on komeat näköalat alas kaupunkiin. Itse emme tosin lähteneet kiipeämään mukulakivikatua lastenrattaiden kanssa, mutta samassa hotellissa asunut suomalaispariskunta kertoi, että linnassa kannatti käydä. Uskotaan heitä!

kavala5
Kavalan kiva satama.
kavala6
Meitsi syttyy rantabulevardeista.
kavala7
Siellä se linnoitus oikein zoomattuna.
kavala8
Akvedukti. Muistoja Rooman valtakunnasta.

Uskoisin, että monet lähtevät päiväretkelle Kavalaan ostosmahdollisuuksien takia ja vaikkei mistään ostosparatiisista voi puhua, niin kyllä sinne saa rahansa helpommin tuhlattua kuin esimerkiksi Thassoksen saarelle. Ostosalue alkaa satamabulevardin takaa ja kävelyetäisyydeltä löytyy jonkun verran merkkiliikkeitä sekä pienempiä erikoisliikkeitä. Silmiinpistävän paljon alueella oli etenkin lasten kauppoja. Ostosten lomassa kannattaa pistäytyä kahvilla tai drinksulla, sillä katukahviloita on vieri vieressä. Etenkin rantakadun varrella on muutama ihan nastan oloinen paikka, jossa hellehien voi tukahduttaa vaikka Pina Coladalla.

kavala9
Pina Colada ja homma rokkaa.
kavala10
Vilinää.

Kreikan talous on tunnetusti niin vakaalla pohjalla, että siellä vietellään siestaa keskipäivällä, jolloin suurin osa kaupoista pitää ovensa säpissä 14-17 välisenä aikana. Silloin onkin ihan fiksua mennä täyttämään masua ja parhaiten vaihtoehtoja syömishommiin löytyy vanhasta kaupungista. Kreikkalaishenkisiä ravintoloita on moneen lähtöön ja ainakin itsellämme kävi hyvä arpaonni, kun summamutikassa valittiin oikein viihtyisä mesta joltain sivukadulta. En nyt millään muista tuon ravintolan nimeä, mutta tuskin se kuitenkaan oli kaupungin ainoa hyvä paikka. Kuva kuitenkin alla, jos satutte luottamaan mun kulinaristiseen vainuun. Tuolla ostoskatujen alueella ei sitten ravintoloita juuri olekaan, joten jos nälkä iskee jo maihinnuosun yhteydessä, niin kantsii suunnata ensin muualle.

kavala11
Täällä vetäistiin alla näkyvä lihapulla-annos. Oli parempaa kuin Ikeassa.

kavala12

kavala13
Kavala.

Kavala ei pääse mun kaikkien aikojen kaupungit-listan top 10:iin, mutta ihan kivaa vaihtelua muutaman tunnin zombailu siellä toi. Rauhallisen Thassoksen saaren jälkeen oli nastaa käydä paikassa, jossa ihmisiä vilisee joka puolella, mutta täytyy myöntää, että vielä kivempaa oli palata takaisin Thassokselle. Yli 30 asteen helle ja kaupunki ei kuitenkaan ole se kaikista lungein yhdistelmä.

Laamanaaman pisteet Kavalalle 7,5/10.

kavala14
Kavalan satama. Parhaat ostospaikat sijaitsevat vasemmalla puolella näkyvien talojen takana.
kavala15
Takaisin Thassokselle.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s