Blogini tarina

Postaus on julkaistu alunperin laamanaama.blogspot.fi osoitteessa 15.9.2015.

Sain haasteen Koukussa kiertämiseen -blogissa kertoa oman blogini tarinan, miten se sai alkunsa ja mitä sen jälkeen on tapahtunut. Eihän tässä auta muuta kuin ottaa haaste vastaan ja raottaa vähän blogin verhoja!

blogitarina2
Perustin blogini syyskuussa 2014 ja yllätin hieman itsenikin, sillä en seurannut aktiivisesti kenenkään blogeja eikä oman blogin pitäminen ollut käynyt oikeastaan aiemmin edes mielessä. Mietin kuitenkin, että koska matkailu on mun intohimo ja olen nähnyt mielenkiintoisia sekä kiinnostavia paikkoja, niin miksi en jakaisi kokemuksia julkisesti, kun reissuista aina kuitenkin kysellään kokemuksia ja niistä on itsekin kiva kertoa highlightit?

blog1
Joku kolmesta Kota Kinabalun edustan saarista.
blog2
Sandakanissa tuli vastaan vähän erikoisempia lintuja (ja apinoita).
blog3
Tää on Pulau Besarin paratiisisaarelta Malesian mantereen ja Pulau Tiomanin väliltä.

Oon viime vuosina tehnyt myös paljon reissuja futiksen perässä etenkin Saksaan ja koska jalkapalloaiheisella FutisForumilla on aina keskusteluja lippujen hankinnasta ja muista käytännön asioista, niin miksi en fiilistelisi omia reissuja ja samalla antaisi vinkkejä muille? Samalla tarinat ja postaukset toimivat myös itselleni hyvänä muistona, kun tässä iässä alkaa hiljalleen toi muisti pätkiä pahasti.
Lisäksi treenaaminen on mun elämäntapa ja vaikka mulla ei alan koulutusta olekaan, niin musta on kiva kertoa kiinnostuneille treenivinkkejä ja samalla itsekin kokeilla uusia juttuja, joten sekin toimi hyvänä kipinänä sivuta myös urheilun saraa. Siinä ne päällimmäiset syyt blogin perustamiseen.

blog4
Futisreissut on olleet todellisia aivot narikkaan-juttuja. Hienoja hetkiä tällä kertaa Mainzissa.
blog5
Myös Leverkusenin stadikka oli toimiva.
blog6
Mallikuvaukset Kölnissä. Hah!

Lähdin liikkeelle ihan nollista ja alkuun kirjoittelin lähinnä parhaita paloja jo tehdyistä reissuista sekä taustajuttuja omista treenaamisista. Koska en ollut juurikaan blogeja lueskellut, ei mulla ollut mitään mihin omaani olisin vertaillut ja halusinkin tehdä hommat tee se itse -pohjalta. En ollut kuullutkaan mistään blogeja kokoavista sivuistoista eikä esim. Bloglovin vieläkään kerro mulle paljoa, vaikka sinnekin profiilin tein. Nyt jälkeenpäin on sitten tullutkin lueskeltua muiden blogeja ja seurattua mitä muut kirjoittelevat, lähinnä juurikin matkailun ja futiksen osalta. En kuitenkaan ole lähtenyt matkimaan kenenkään tyylejä vaan tehnyt niinkuin itse olen parhaaksi nähnyt.

blog7
Ylhäällä ja alhaalla ollaan Kreikan Lefkasilla.

blog8

blog9
Latvian reissu oli kesän 2015 kohokohtia.

Blogin perustamisen jälkeen oli kiva seurata kuinka käyntikerrat ja lukijamäärät kasvoivat. Huomasin, että etenkin Aasia -jutut sekä futistarinat kiinnostivat tuntemattomiakin, joten sain kipinän kirjoitella enemmänkin aiheista. Vuoden aikana blogissa on ollut vähän alle 30 000 käyntikertaa, joten on sitä muutkin ihmetelleet kuin mutsi. Kiitos siitä!

Alkuun kirjoitukset käsittelivät jo tapahtuneita matkoja, mutta sitä mukaan kun blogin perustamisen jälkeen reissasi, sai myös kirjoiteltua tarinoita tuoreeltaan. Ja se onkin mun mielestä paras tapa, sillä vuoden-kahdenkin vanhat jutut ovat jo menettäneet arvoaan ja juttuja on muutenkin kiva kirjoitella tuoreeltaan. Aiheista on toki myös poikettu sitä mukaan, jos jotain raflaavaa on tapahtunut. Esimerkkeinä mainittakoot lapsen syntymä ja ensimmäinen tatuointi 🙂

blog10
Aasiahommat kiinnosti muitakin.
blog11
Vaikka auringon perssä reissakin, niin aina sen saaminen ei ole niin varmaa.

Kuvat ovat myös olennainen osa mun blogia ja tykkäänkin olla reissuilla kamera tai kännykkä kädessä (toisten kyllästymiseen saakka) ja ikuistaa matkamuistoja. Mun mielestä mielenkiintoisessa blogissa täytyy olla myös paljon kuvia ja etenkin matkakertomuksia on tylsää lukea, jos lukija ei näe miltä kohteissa näyttää. Näitä kuvia postailen myös Instagramiin sekä Laamanaaman maailma -facebook sivuilleni, joita kannattaakin seurata, koska ilman sitä elämäsi saattaa tuntua tyhjältä ja sisällöttömältä 🙂

blog12
Treenijutut motivoivat ainakin itseäni, toivottavasti muitakin.
blog13
Ensimmäinen tatuointini valmistumassa. Tästäkin juttua blogissa.
blog14
Instagrammista löytyy matkailukuvien lisäksi erityisesti maisemakuvia.

Tulevaisuudessa jatkan varmastikin about samaan malliin, toki sivuja kehittäen ja pyrkimällä kirjoittelemaan entistä mielenkiintoisia stooreja. Väkisin ei kannata mitään vääntää, mutta onneksi elämässä aina välillä tapahtuu sellaisiakin asioita, jotka saattavat muitakin kiinnostaa.

-Laamanaama

Ps. Itse voisin haastaa seuraavat blogit #Blogisitarina -juttuun. Nämä kaikki ovat sellaisia, joita itse on nyt tullut seurattua oman blogin perustamisen jälkeen.

1) Sekaisin futiksesta – tässä blogissa seikkailaan pitkin poikin maailmaa jalkapallon perässä.
2) Musta-Pete – toinen futikseen ja urheilukulttuuriin keskittynyt blogi. Mukana myös fiilistelyjä etenkin Berliinistä. Musta-Pete on myös ahkera twiittaaja, joten ottakaahan seurantaan, jos futis- ja lätkähommat kiinnostavat.
3) Cocoa etsimässä – Helsinkiläinen pariskunta Arna ja Arto ovat nähneet maailmaa paljon. Uudistuneet sivut ovat tyylikkäät! Arna on mun vanhoja tuttuja vuosien takaa.
4) Laura Rumbin – Laura on Suomen suosituimpia matkabloggareita ja blogista löytyy paljon muutakin kuin matkailujuttuja. Antaa Lauran kertoa itse, jos ottaa haasteen vastaan. Myös Lauraan on tullut tutustuttua ennen blogiaikakautta.

blogitarina2

Ohjeet (saa kopioida omaan blogiin):
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s