Muumien seassa Naantalin Kylpylässä

Postaus on julkaistu alunperin laamanaama.blogspot.fi -osoitteessa 7.10.2015.

En ollut jostain ihmeen syystä koskaan käynyt Naantalissa, mutta tämä suuri virhe tuli korjattua lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun teimme perheemme kanssa yhden yön pistohyökkäyksen Naantalin Kylpylään. Vaikka kaupunki tunnetaankin lähinnä kauniina kesäkaupunkina, niin kyllä siellä viihtyi myös syksyn värien loisteessa. Satama-alueen ravintolat ja muut kesäiset palvelut olivat jo säpissä, mutta koska reissun pääasiallinen tarkoitus oli viettää perheen kesken laatuaikaa kylpylässä, niin tämä ei haitannut ollenkaan.

naantali1
Naantali Spa

Yksi Naantalin suurimmista vetonauloista on etenkin lapsien ja varmaan myös japanilaisten suuressa suosiossa oleva Muumimaailma. Muumit olivat jo syksyllä siirtyneet talviunille, mutta muumipappa oli ilmeisesti ollut sen verran hajamielinen, että oli unohtanut hattunsa meidän huoneen seinälle. Mitä ihmettä?!

naantali2
Muumipapalta unohtui hattu meidän huoneeseen.

Majoituimme vauvamme kanssa Muumi Story -huoneeseen, jossa olennainen osa sisustusta on muumiteema tauluineen, lakanoineen sekä tietysti muumimukeineen. Vaikka lapsemme on vasta reilu 9 kuukautta vanha eikä sinällään tajua muumeista tuon taivaallista, niin voi sitä riemua ja kiljuntaa kun huoneeseen saavuimme. Taulua tuijotettiin säihkyvin silmin ja lakanoissa kontattiin riemun kiljahdusten saattelemana. Jos muumit aiheuttaa tuollaista iloa jo tuon ikäisessä, niin voi vaan kuvitella miten liekeissä vanhemmat lapset ovat tuolla huoneessa majoittuessaan.

Huoneen muihin mukavuuksiin kuului parveke, iso wc muumipyyhkeinen, minibaari, vedenkeitin, TV yms. perushommelit. Kiva extrahomma oli tyynymenu, jossa sai valitat neljästä tyynystä mieleisensä. Syvää unta, kuten menussa mainittiin!

naantali3

naantali4
Muumihuone toimii lapsiin kuin väärä raha venäläisiin Thaimaassa.

naantali5naantali6naantali7

naantali8
Jokaisen muumifanin unelmahuone.

naantali9

Mitenkäs hotelli noin muuten sitten? Noh, vaikka hotellin Sunburn Yacht -laiva onkin siirtynyt Lontooseen muutama vuosi sitten, niin silti ajoittain fiilis oli kuin laivalla olisi ollut. Ja tämä siis ihan positiivisessa merkityksessä, sillä hotellista löytyy useita kahvila- ja ravintolavaihtoehtoja, jopa shoppailumahdollisuuksia sekä tietysti Spa-osasto. Hotellikompleksi on pinta-alaltaan iso ja kaikki huoneet eivät edes ole varsinaisessa päärakennuksessa, vaan osa on tien toisella puolella Naantali Spa Residencessä.

naantali10
Le Soleil -ravintolassa tarjoillaan monipuolinen aamupala.
naantali11
Kylpylästä löytyy myös shoppailumahdollisuuksia koruista tauluihin.

naantali12

Kaikkia hotellin palveluja ei ehdi vajaassa vuorokaudessa käyttämään, etenkin kun syömishommissakin oli mukavasti vaihtoehtoja. Thaikkuruokaakin olisi ollut tarjolla, mutta valitsimme safkapaikaksi pohjakerroksen Tammikellari (TK’s) ravintolan, joka on tunnelmallinen, mutta samalla hyvin perusravintola ilman luksusjuttuja. TK’s burger maistui ainakin mulle ja lisäpiste on syytä antaa erittäin laajasta erikoisolutvalikoimasta.
Koska liikkeellä oltiin pienen beibin kanssa, niin iltameininkiä ei tullut sen kummemmin nähtyä vaan illan viimeiset tunnit hengailtiin huoneessa.

Mulle ainakin hotellireissujen yksi siisteimmistä jutuista on aina aamupala eikä se tuollakaan odotuksia pettänyt. Aamupalaa tarjoillaan Le Soleil ravintolassa ja niinkuin Suomen hotelleissa yleensä aina, myös Naantali Spassa se oli monipuolinen eikä tuolla varmasti kukaan nälkäiseksi jää. En tiedä miten homma toimii ruuhka-aikoina, mutta ainakin meidän käyntikerralla vapaita pöytiä löytyi eikä hullua ruokakekoa lautaselle mättäessä tarvinnut juurikaan jonotella.

Toinen must -juttu oli tietysti kylpylässä puljaaminen. Span puolelta löytyy yksi iso allas, kaksi poreammetta, yksi terapia-allas sekä ulkoallas. Kylpylä on tehty selkeästi aikuisille eikä lapsille sieltä hirveästi aktiviteettia löydy. Lastenaltaat ja liukumäet loistavat poissaolollaan, joten monelle pienelle tuo allasalue saattaa olla pettymys. Kellukkeita ja muutamia vesileluja sentään oli tarjolla. Meidän vauva oli kuitenkin fiiliksissä lämpimissä poreammeissa, mutta ihan pikkulapsen kanssa oma rentoutumispuoli saattaa jäädä hieman vajaaksi. Kylpyläosastolta saa lisämaksusta hoitoja ja etenkin kesällä auringon paistaessa ulkoallas aurinkotuoleineen on varmasti enemmän kuin bueno paikka relaamiseen. Allasosastolta voi ostaa myös pikkupurtavaa ja juomista.

naantali13

naatali14
Muumitalo oli lukittu yöksi.

Kaiken kaikkiaan Naantalin Kylpylä on mukava ja monipuolinen hotelli, jossa viihtyy varmasti kaiken ikäiset. Leikkihuoneessa lapset pääsevät purkamaan energiaa ja muumeista hullaantuneille Muumi Story -huone on oikea valinta. Yksi yö Naantali Spassa on ihan sopiva aika, jos tulet läheltä, mutta mikäli pelkästään matka Naantaliin kestää tunteja, kannattaa ottaa varaus pariksi yöksi.
Lisäksi plussaa voi antaa erinomaisista ulkoilumaastoista sekä kauniista maisemista, eikä 15 minuutin kävelymatka Naantalin keskustaan ole liian pitkä, jos kylpylässä oleminen alkaa kyllästyttää.

Seuraavan kerran täytyy tulla Naantaliin kesäaikaan, niin näkee millä lailla kaupunki herää eloon. Ehkä muumipappakin on silloin löytänyt kadonneen hattunsa!

naantali15
Leikkihuoneessa oli niin kivaa, että sukkakin putosi.

naantali16

naantali17
Terassilta on nasta bongailla Naantalin kuuluisaa aurinkoa ja sen laskeutumista horisonttiin.

-Laamanaama perheineen

Reissu toteutettiin blogiyhteistyössä Naantali Span kanssa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s