Testissä Eckerö Linen miniristeily

Suomen juhannus näytti kesällä 2018 jälleen takapuoltaan säiden osalta, kun epävakaista ja kylmää ilmaa oli luvattu koko maahan. Tästä johtuen suunniteltu mökkikeikka vaihtui kaupunkijussihommiksi. Jotain actionia kuitenkin kaivattiin ja jotenkin päädyin pläräämään eri laivayhtiöiden sivuja risteilyn toivossa. Koko päivän Tallinnan keikka ei tullut tällä kertaa kyseeseen ja koska emme olleet aiemmin Eckerö Linen miniristeilyä kokeilleet niin otimme härkää sarvista. Enää täytyi päättää lähtisikö aamuristeilylle klo 9 ja palaisi klo 14.15 vai hyppäisikö laivaan joka lähtisi klo 15.15 ja saapuisi takaisin Helsingin Länsisatamaan klo 21. Päädyimme jälkimmäiseen, jottei herätyskelloa tarvitse laittaa soimaan eikä muutenkaan kiirehtiä aamusta satamaan. Miniristeilyä testailemaan lähti avokkini, 3-vuotias tyttömme sekä meikä.

IMG_0357_
Hetki ennen lähtöä. Mukavan hiljaista.

IMG_0427_IMG_0475_

Finlandialla on tullut risteiltyä päiväseltään muutaman kerran ja kylmä fakta on, että laiva soveltuu parhaiten juuri tuollaisiin reilun kahden tunnin siivuihin, kun kasa matkustajia täytyy siirtää paikasta a paikkaan b eli tässä tapauksessa Helsingistä Tallinnaan tai takaisin. Käytännössä kaikki laivan palvelut löytävät kahdesta kerroksesta ja ne koostuvat buffet-ravintolasta, muutamasta pubista, kaksikerroksisesta keularavintolasta sekä Tax Free-myymälästä. Toisaalta mitäpä sitä muutakaan tuon mittaiselle merimatkalle tarvitsisi, etenkin kun kesäaikaan lomailevat lapsiperheet on huomioitu ylimääräisellä leikkipaikalla joka normisti toimii kokoustilana. Lisäksi kannelta löytyy kohtalaisen isokoinen kattoterassi, jossa on mukava paistatella päivää jos kelit niin suosivat.

Ravintolat, pubit ja kahvilat

Eckerö Line mainosti sivuillaan miniristeilyä myös buffet-risteilynä ja tuohon kuuden tunnin rypistykseen onkin ihan viisasta ottaa ruokailu mukaan. Aamuristeilyllä kattausajat ovat klo 12.00 Ja iltaristeilyllä klo 14.45 sekä 18.15. Kahden aikuisen ja yhden kolmevuotiaan risteily buffetilla maksoi yhteensä 72 euroa, joista 0-5 vuotiaan lapsen osuus oli pyöreät nolla euroa. Huomionarvoista on se, että auton saa laivaan veloituksetta, kun satamaan jättäessä siitä joutuisi maksamaan vähintään 10 euroa.

IMG_0377_
Buffet Eckerö kutsui.
IMG_0382_
Alkupalat.
IMG_0393_
Pääruoat.

IMG_0392_IMG_0391_

Valitsimme 14.45 alkaneen kattauksen ja se kostautui hyväksi valinnaksi monestakin syystä. Ensinnäkin laivaan pääsi ensimmäisten joukossa ja toisekseen todennäköisesti juhannuslauantaista johtuen ei menomatkalla laivalla ollut juurikaan muita. Saaristolaispöydän ruokia ei tarvinnut jonottaa yhtään ja pari tuntia meni todella iisisti alkupalapöydän, pääruoan sekä etenkin seurueemme pienintä ilahduttaneen jälkiruokapöydän antimista nauttien. Isot propsit täytyy antaa myös henkilökuntaan kuuluneelle naistarjoilijalle, joka tuli pöytään kehumaan miten hyvin lapsi oli syönyt ja kysyi haluaisiko hän yllätyspalkinnon. Eckerö Linen puuhavihkon parissa menikin seuraava tunti mukavasti ja vanhemmatkin pääsivät helpommalla. Buffet sisälsi ruokien lisäksi myös virvoitusjuomat, kahvin sekä oluet ja viinit. Etenkin punaviinille nousee täältä hyväksyvä peukku, mutta hanassa ollutta Lapin Kultaa ei edes punaviinilasillisen jälkeen voinut hyväksi kehaista.

IMG_0386_
Jälkiruokahommat.

IMG_0387_

IMG_0407_
Oluet ja viinit kuuluvat buffetin hintaan, mutta kuohareista, snapseista, konjakeista sekä likööreistä joutuu pulittamaan ylimääräistä.

Pubeja Finlandialta löytyy koko kahdeksannen kannen mitalla, sillä perän kahvilaa (josta toki saa myös olutta) lukuunottamatta jokainen myyntipiste on enemmän tai vähemmän olutpainotteinen. Laivan keskellä soittelee trubaduuri ja keulan humppabaarissa tanssiorkesteri, mutta Ruotsin laivoilta tai 20 h risteilyltä tuttua discoa on turha laivalta etsiä.

IMG_0506_
Rohkeimmat uskalsivat jopa parketille.

IMG_0429_

IMG_0482_
Kannen terassiravintola ja sen juhannuskoivut.

IMG_0480_IMG_0366_IMG_0368_

Tekemistä lapsille

Lapsille Finlandialla ei ole mitään elämää suurempaa leikkitiloja eikä esimerkiksi ikisuosikki pallomereä löydy laisinkaan. Laivan kahdeksannen kannen takaosasta löytyy pieni aidattu alue, jossa on monenlaista lelua ja vempainta, jotka riittivät ainakin meidän tytölle hyvin. Lisäksi kutoskannelle, taxfree-myymälän lähelle, oli kesäksi tehty kokoustiloista leikkihuone jossa oli Tiedekeskus Ahhaan juttuja sekä leikkitäti, joka maalaili lapsille mm. kasvomaalauksia.

IMG_0411_
Kilteille lapsille saatetaan antaa touhukirja jos ruokailussa käyttäydytään hyvin.

IMG_0360_IMG_0442_IMG_0446_IMG_0471_

 

Kenelle miniristeily sopii?

Miniristeilyä voin suositella kaikille, jotka nyt ylipäänsä laivalla viihtyvät. Etenkin lapsiperheiden näkökulmasta homma toimii varsin mukavasti ja ainakin isompien kanssa vanhemmatkin pääsevät todennäköisesti hieman rentoutumaan. Miniristeilyn luulisi olevan hyvä idea myös esimerkiksi firmojen virkistyspäivää ajatellen, jos jostain syystä ei haluta koko päivää viettää reissussa. Vaikka alkoholin hinta on Virossa ja laivalla kallistunut, tuo moni edelleen laivalta kaljakärryn tai auton täydeltä juotavaa, joten sekin on varmasti joillekin hyvä syy lähteä käymään Suomen rajojen ulkopuolella.

Yksi erityisen mukava asia miniristeilyssä oli se, että menomatkalla laiva oli hyvin tyhjä eikä jonoja tai kännisiä apinoita näkynyt. Paluumatkalla laiva oli huomattavasti täydempi, mutta silti meininki oli varsin lungi. Myös auton parkkeeraus risteilyn ajaksi laivaan oli järkevää ja kaiken lisäksi ilmaista.

 

IMG_0354_
Risteilyn naispuoliset osallistujat kuikuilemassa.

Risteily toteutettiin täysin omakustanteisesti, joten mistään ’saimmematkatblogiyhteistyönäjakaikkioliihanaa’ -perberinnuolemisesta ei ollut kyse. Kaikki mielipiteet ovat omiani ja loppukaneettina sanoisin, että kyllä miniristeily esimerkiksi kerran vuodessa kotiolot voittaa, tekee sen sitten Eckerö Linella tai jollain muulla laivayhtiöllä. Toki jos mikään syy tai aikataulu ei estä Tallinnassa käyntiä, niin kyllähän reissusta silloin jää enemmän käteen, sillä Tallinnasta on vuosien saatossa kasvanut monipuolinen ja maineettaan huomattavasti parempi matkakohde.

Perämiesterveisin,

Laamanaama

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s