Penkkiurheilua Nordrhein-Westfalenin tehtaiden varjoissa

Tehtaistaan tunnettu Rein-Ruhrin alue ei ole ehkä Saksan kauneinta postikorttimaisemaa, mutta jalkapalloromantikon silmin se on unelmakohde. Muutaman kymmenen kilometrin säteellä löytyy alueen pinta-alaan suhteutettuna hurja määrä kovatasoisia jalkapallojoukkueita. Ruhrin alueella majaansa pitävät suurseurat Schalke sekä Borussia Dortmund, joita myös leijonanosa alueen ihmisistä kannattaa. Näiden Bundesligajättien varjossa elintilastansa taistelevat pienemmät perinneseurat kuten Vfl Bochum, MSV Duisburg ja Rot-Weiss Essen. Eikä tässä vielä mitään, yli 10 miljoonan asukkaan Nordrhein-Westfalenin osavaltioon kuuluvat myös mm. 1.FC Köln, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, Fortuna Düsseldorf sekä SV Wuppertaler, joten viikonlopun aikana on helppo käydä katsomassa 2-3 ottelua lyhyiden etäisyyksien päässä toisistaan.

saksa15

Seuraava Laamanaaman reissu sijoittuukin pelkästään Rein-Ruhrin alueelle ja neljään päivään onkin mahdutettu mielenkiintoinen kattaus. Vaihtelun vuoksi aloitamme urheilumatkailuhommat perjantai-illan osalta lätkällä, kun Düsseldorfin naapurikaupunki Krefeldissä iskevät yhteen osavaltion derbyssä Krefeld Penguine ja Kölner Haie. Ne jotka ovat käyneet hokia Saksassa katsomassa tietävätkin, että tunnelma peleissä on Suomeen verrattuna omaa luokkaansa. Pelillinen tasoerokin Suomeen verrattuna on kaventunut huomattavasti muutaman vuoden aikana ja DEL-liigan parhaat joukkueet voisivat jopa taistella kotoisessa Liigassa mestaruudesta. Krefeldin riveissä pelaa myös kaksi suomalaista, puolustajan paikalla pelaavat Markus Nordlund ja Mikko Vainonen.

saksa17

Lauantaina vaaditaankin jo hieman kisakuntoa, sillä päätimme mennä katsomaan kaksi peliä. Päivällä pelataan 2.Bundesligan ottelu MSV Duisburg – Greuther Fürth ja viittä ja puolta tuntia myöhemmin Gelsenkirchenissä kohtaavat FC Schalke 04 – 1.FC Köln. Sanomattakin on selvää, että jälkimmäinen tulee olemaan reissun ehdoton pääpeli loppuunmyydyllä Veltins Arenalla. Itselleni tämä tulee olemaan toinen Schalken kotiottelu. Jostain syystä edellinen muutaman vuoden takainen matsi Augsburgia vastaan jätti vähän kylmäksi, mutta nyt kun liput on alakatsomossa vierasfanien vieressä, veikkaisin että meininki on huomattavasti parempaa kuin yläkatsomosta viimeksi katsottuna.

saksa7

Reissun pelien osalta päättää sunnuntaipäivän 2.Bundesligan kohtaaminen Vfl Bochum – 1.FC Union Berlin. Bochumin kannattajat ovat viime aikoina osoittaneet mieltään seurajohtoa vastaan uusien omistajajärjestelyjen vuoksi, joten on mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa tunnelmaan. Odotettavissa on, että Berliinin kulttijengi tuo mukanaan vähintään 2000 vierasfania, joten meteliä stadikalla tulee joka tapauksessa olemaan.

Paluulento Suomeen on edessä vasta maanantai-iltana. Meidän kuuden hengen porukalle jää siis vuorokausi aikaa pyöriä missä halutaan ja veikkaisin, että sekä Düsseldorfin että Kölnin joulutorit tulevat ainakin tutuiksi. Pikkujoulukausi ja glühwein ei voi olla huono yhdistelmä 🙂

PS. Matkan ajan majoitumme Düsseldorfissa ja koska olen lähes kaikkien viime matkojen hotellivaraukset tehnyt Booking.comin kautta, niin sain kiitokseksi alennuskoodin, jonka voin jakaa eteenpäin myös lukijoille. Jos varaat hotellin Booking.comin kautta niin saat 15 euroa alennusta jälkikäteen luottokortillesi. Tämä hoituu kätevästi seuraavan linkin kautta https://www.booking.com 

saksa18

Matkaraporttia Saksan peleistä tulossa totutusti matkan jälkeen! Jawohl!

Nahkahousupikkujouluterveisin,

Laamanaama

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s