Puijonsarvesta Puijon torniin

Tervetuloa lupsakkaan Kuopijjjoon! Blogin kesäteemana on ollut kotimaan matkailu ja meidän tie on vienyt pitkin poikin Suomea Ahvenanmaata, Jyväskylää ja Savonlinnan lähiseutuja myöten. Jyväskylän reissulla jätettiin lapsi mummolaan ja hönkäistiin siitä 150 kilsan matka Kuopioon, kaupunkiin jonne oon vuosikaudet halunnut mennä, mutta en oo saanut aikaiseksi. Paitsi nyt!

IMG_3906

Kuopiosta mulla tulee ensimmäisenä mieleen kalakukko, paikalliset urheiluseurat KalPa ja KuPS sekä Puijon torni. Ainoa hotelli minkä muistin Kuopiossa olevan oli Puijonsarvi ja pääsimmekin yhteistyössä heidän kanssaan majoittumaan kolmea viikkoa aikaisemmin rempattuun Superior -perhehuoneeseen, jossa oli tilaa ja tyyliä.
Huone tuoksui uudelle ja sen värimaailma oli rauhallisen vaalea. Sänkykin oli melkein yhtä iso kuin meidän asuntolaina ja huone muutenkin arviolta 30 neliöinen. Monissa hotellihuoneissa on tullut asuttua eri puolilla maailmaa ja koska harvemmin (okei, ei koskaan) mihinkään sviitteihin majoituta, niin tuolla olisi viihtynyt vaikka viikonkin ajan. Jos olisimme ottaneet lapsen mukaan, olisi lisävuodekin mennyt ”olohuoneeseen” vaikka poikittain.

IMG_3961
Sokos Hotel Puijonsarvi.

IMG_4007

IMG_3933
Hotelli löytyy Minna Canthin kadulta.
IMG_3916
Iso ja tyylikäs sänky kruunasi huoneen.
IMG_3912
Eikä ammeessakaan valittamista.

Kylpyhuone oli meidän makuun vähän hassu, sillä sänkyyn päin oleva seinä oli lasia, jolloin kylvyssä makoillessa tai vaikka pöntöllä istuessa voi katsella telkkaria. Tai vaihtoehtoisesti joku voi katsella sua. No, perheen kesken se tuskin haittaa ja aina voi vetäistä verhot eteen, mutta saattaa siinä aluksi olla muutkin hotellivieraat ihmeissään. Samanlaiseen ratkaisuun ollaan törmätty myös Thaimaassa, joten pistetään seinäratkaisu sen piikkiin, että lempisarjaa on kiva katsoa kylpyammeessa, joka tottakai tuli skumppa kädessä testattua. Pientä arjen luksusta vauva-arkeen meille molemmille.

IMG_4004
Sängystä on hyvä katsella mitä kylppärissä tapahtuu 🙂

IMG_3919

IMG_3929
Sometusta.
IMG_3998
Uudistettu hotellin käytävä.
IMG_3965
Tunneli uuden ja vanhan puolen välillä.

Hotellissa toimi kaikki hommat mukavasti. Parkkipaikkoja löytyy sekä sisältä hallista että ulkoa ja maksu tapahtuu joko respaan tai automaattiin. Respasta voi ostaa myös lippuja alennettuun hintaan kahteen Kuopion päänähtävyyteen, sisävesiristeilylle sekä Puijon torniin ja tarvittaessa sieltä voi kysellä mitä tahansa kaupunkiin tai hotelliin liittyen. Puijonsarven sijainti on erinomainen, sillä sekä satamaan että Kuopion torille on lyhyt kävelymatka. Jos tulee paikalle junalla niin matkaa hotellille on vähän enemmän, mutta toisaalta rautatieaseman läheisyydessä ole juuri mitään nähtävää.

Kuopiossa on varmasti hyviä ravintoloita useampikin, mutta me ei viitsitty lähteä arpomaan vaan suunnattiin alakerran Ehtaan, johon pääsimme myös käyttämään joulupukin tuoman S-ryhmän ravintolalahjakortin. Pullo talon viiniä maksoi 19,90, burgeri oli sairaan hyvää ja palvelukin oli kuopiolaisen lupsakkaa. Tietysti.

IMG_3972
Myöhän käytiin!
IMG_3978
Ehta-ravintolalle 4,5 / 5.

IMG_3980

IMG_3982
Talon viini oli hyvää.
IMG_3986
Burgerista puhumattakaan.

IMG_3988

IMG_3989
Eikä jälkkärikään pahaa ollut!

Safkan jälkeen huoneessa odotti kiva yllätys, kun pöydälle oli tuotu pieni pullo kuoharia sekä mansikoita. Melekosta palavelua.

IMG_4001

Hyvin nukutun yön jälkeen oli aika siirtyä aamupalalle, joka on usein mulle hotellissa se reissun kohokohta. Tällä kertaa aamupala oli pieni pettymys. Heinäkuu on tottakai vuoden kiireisintä aikaa ja etenkin Kuopiossa se näkyy selvänä piikkinä turistien määrässä. Sen vuoksi aamupala tarjottiinkin poikkeuksellisesti Puijonsarvi salissa, joka oli täpötäynnä eikä mikään maailman viihtyisin tila muutenkaan. Ehta-ravintola oli onneksi myös käytössä, mutta sekin täyttyi nopeasti. Työntekijät olivat hieman helisemässä, kun milloin puuro ja milloin kahvi oli tilapäisesti lopussa, mutta eiköhän kaikki mielensäpahoittajat lopulta olleet ihan tyytyväisiä. Aamupalalla löytyi monipuolisesti kaikkea mihin Suomessa ollaan totuttukin, muttei kuitenkaan mitään spesiaalia. Joku paikallisherkku olisi voinut olla kiva juttu.

IMG_4047

IMG_3996
Tää on erinomainen sääntö!

Uloskirjautumisen yhteydessä ostimme vielä pääsyliput Puijon torniin, joka oli meille maisemaristeilyä parempi vaihtoehto, olimmehan juuri edellisenä päivänä risteilleet Jyväskylässä. Lippu maksoi neljä euroa (tornista ostettuna kuusi euroa) ja pienen kaupungilla hengailun jälkeen hyppäsimme autoon ja suunnistimme kohti korkealla mäellä sijaitsevaa tornia.

Jollain kierolla tavalla tornin juurella seisominen toi mieleen Berliinin televisiotornin, vaikka Kuopiolla ja Berliinillä taitaa olla yhtä vähän yhteistä kuin Vesa Keskisellä ja tyylitajulla. Molemmista on kuitenkin hienot näköalat sekä pyörivä ravintola. Syömässä emme käyneet, mutta pienen kahvittelun ja näköalaterassilta otettujen kuvien jälkeen päädyimme ihmettelemään läheistä hyppyrimäkeä ennen Suomi tourin jatkumista.

IMG_4065
Meikä ja mauttomat kesäviikset Puijon tornissa.
IMG_4071
Näköalat olivat mitä parhaimmat.

IMG_4068IMG_4078

IMG_4087
Mäkihyppy on kyllä ihan sairas laji.
IMG_4089
Vai hyppäisitkö tästä sukset jalassa?

Laamanaaman pisteet Sokos Hotel Puijonsarvelle sekä Puijon tornille 4/5.

Ette muuten ikinä arvaa mikä oli ensimmäinen eläin, joka tuli Kuopiossa vastaan? Possu. Kaulapannassa. Torilla. Kyllä. Kuopijjjo on tosiaan lupsakka kaupunki.

IMG_3939

*kaupallinen yhteistyö Sokos Hotel Puijonsarven kanssa. Mielipiteet ovat meidän omia.

 

4 kommenttia artikkeliin ”Puijonsarvesta Puijon torniin

 1. Ah ihana Kuopio! Vanhassa kotikaupungissa, ikuisena savolaisena ei oo kyllä koskaan tullu käytyä missään Kuopion hotellissa, mutta toi Puikkarihan näytti ihan huikeen kivalta. Toi kylppärin lasiseinä on kyllä vähän creepy, sais olla edes kunnon paksu verho tuossa, minkä voi vetää lasin eteen. Helpompi olis vaan laittaa pieni telkkari sinne kylppäriin ammeen luo. 😀

  Tykkää

  1. Jos mä en ihan väärin ymmärtänyt, niin joku verho oli just tullut Italiasta saakka, mutta sitä ei oltu vielä ehditty asentaa. En oo varma oliko se tohon vessaan vai sitten ulkoikkunaan 🙂 joka tapauksessa kannattaa tehdä visiitti Puijonsarveen!

   Tykkää

 2. Team Puikkari

  Pakko on asiasta tietävänä kommentoida, että juuuuuuu, lasiin tulee vielä sellainen teippaus, ettei kylppäriin näe sisälle ja ne upeat metallilenkkiverhotkin on jo asennettu 🙂 Otamme sitten kuvaa, kun saadaan finaaliin saakka projekti (mikä tuntuu aina kestävän, kun on kesä ja kyseessä Italialaiset…)
  Kiitos kivasta postauksesta, monta juttua saimme myös kehityskohdaksi napattua, ekana menee vaihtoon tuo repaleinen tarra hissistä, heh..

  Tv Johanna (Puikkari, hotellinjohtaja)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s