Kotimaan matkailu kesän blogiteemana

Viime vuosina ollaan kesäloman aikana lähdetty aina merta edemmäs kalaan, milloin Itävaltaan, Espanjaan, Kreikkaan tai Ruotsiin. Tänä kesänä päätimme, että nyt ollaan Suomessa ja tutkaillaan mitä kaikkea kivaa kesäinen kotimaa tarjoaa niin aikuisille kuin lapsellekin. Ja mikä parasta, myös monet matkailualan tahot ovat innostuneet yhteistyöstä kanssani ja haluavat, että myös te blogini lukijat ja somekanavieni seuraajat pääsette mukaan näkemään Suomea kauneimmillaan.

Perinteisesti vietämme osan kesälomastamme sukulaishommissa, osittain mun puolen suvun seassa Savonlinnassa sekä avokkini puolelta Jyväskylässä. Samat kohteet kuuluvat ohjelmaan nytkin, mutta haluan näistä kohtalaisen tutuista paikoista tehdä tutummat myös teille, käymällä paikoissa, jotka on ehdottomasti vierailun arvoisia. Mulla on suunnitelmissa tehdä ainakin Jyväskylässä retki Laajavuoren huipulle sekä risteily Rhea-laivalla Päijänteelle. Hyvällä ilmalla molemmat ovat varmasti hienoja juttuja.

savonlinna3
Savonlinna tulee tutuksi jälleen kesällä.

savonlinna

Kesän pääasiallinen kohde on kuitenkin Ahvenanmaa. Teen yhteistyössä Visit Ålandin ja Tallink Siljan kanssa kolmen yön reissun saarelle ja tulemme viettämään 1-2 yötä Maarianhaminassa ja yhden jossain maaseudulla, kohteessa, joka on vielä tätä kirjoittaessa arvoitus mullekin. Oon itse käynyt kerran aikaisemmin Ahvenanmaalla joskus lapsena eikä muistikuvia reissusta juurikaan ole, joten odotan tosi innolla tulevaa reissua. On tosi nastaa nähdä Maarianhamina ja sen nähtävyydet kunnolla, mutta vielä nastempaa on käydä myös kuikuilemassa paikkoja kaupungin ulkopuolella. Matka käy myös hyvin kielikylvystä, kun mun ruotsin kielen taito ei ole mikään kovin kaksinen 🙂

IMG_2933
Visit Åland lähetti jäätävän pinon ennakkomatskua Ahvenanmaasta. Tässä niistä vain murto-osa. Loistavaa palvelua!

Kesä on vasta aluillaan, joten vielä ehtii tehdä, nähdä ja kokea vaikka mitä. Itse haluaisin käydä vähintään pikavisiitilla myös Hangossa, Kuopiossa sekä kotikaupunkini Espoon saaristossa. Mihis te meinaatte kesä-Suomessa matkustaa ja mitä suosittelette muille? Haastankin jokaisen tätä lukevan matkabloggaajan kirjoittamaan vähintään yhden kotimaan matkailuun liittyvän jutun heinäkuun loppuun mennessä! 🙂

laituri
Suomen kesä. Parasta paikan päällä.

Niin joo muuten, pitkän taivuttelun jälkeen liityin Snapchatin ihmeelliseen maailmaan. @laamanaama.com nimellä löytää, jos kiinnostaa 🙂

38 kommenttia artikkeliin ”Kotimaan matkailu kesän blogiteemana

 1. Mahtava teema kesälle 🙂 Silmää miellytti erityisesti tuo Olavinlinnan kuva. Pihlaja-ja puruvesi kutsuu ainakin tätä naista kesällä. Kannattaa käydä ainakin katsomassa hotelli Punkaharjun tilukset ja ruoat kesän aikana. En tiedä, oletko tutkinut jo Suvisaaristoa ja Porkkalanniemeä miten? Kemiönsaarilla olisi kans vaikka mitä nähtävää. Hyvää juhannusta! 🙂

  Tykkää

  1. Suvisaaristo on jollain tavalla tuttu, mutta Porkkalanniemi on jo pitkään ollut listalla. Täytyy vaikka pyörällä käydä katsomassa, kun molemmat kohtalaisen lähellä.
   Hotelli Punkaharjusta lueskelin juhannuksena ja kiva olisi käydä. Punkaharju ylipäänsä harjumaisemineen on upeaa aluetta. Kivaa kesää! 🙂

   Tykkää

 2. Meillä on hyvin samankaltainen kesän teema! Kansallispuistoja ja luontokohteita Suomessa. Koska olen itse Itä-Suomesta niin Kolilla ehdittiin jo toissaviikolla käydä ja sitä suosittelen ehdottomasti Lieksan seudulla on myös iso ja mielenkiintoinen kotiseutumuseo vanhoine rakennuksineen, joka tuli vuosi sitten tutuksi, samoin kuvanveistäjä Eeva Ryynäsen Ateljee. Järvet on idässä upeat, minulla on onni päästä järven rannalle vanhempieni luona, mutta mökin vuokraus kannattaa vieraspaikkakuntalaiselle. Mukavaa juhannusta ja Suomi-kesää!

  Tykkää

  1. Kivaa kesää sullekin 🙂 Lieksan seudulla oon käynyt joskus pienenä, mutta muistikuvia sieltä ei liikaa ole. Koli olisi varmasti tosi upea ja kesäreissuilla helposti tavoitettavissakin. Täytyy suunnitella, jos jo tänä kesänä eksyisi sinne.

   Tykkää

 3. Minusta vähän tuntuu joskus, että koko minun blogini teemana on välillä kotimaa ja sen ihmeellisen ihanat kohteet 😀 joten itselläni useampikin kotimaan matkailuun liittyvä postaus jo tällekin kesää. Ja lisää on tulossa. Suomi on kesällä (miksei talvellakin) todella kaunis maa ja ilohan siitä on kirjoittaa. Aina löytää jotain itselleenkin täysin uutta kun kiertelee ja katselee.

  Liked by 1 henkilö

 4. Kotimaanmatkailu olisi kyllä kiva harrastaa enemmänkin, mutta ihan niin paljon ei ikinä ole lomaa, että kaiken ehtisi mitä haluaa. :–D Olenkin yrittänyt panostaa lähialuematkailuun, tosin sekin suunnitelma meni viime kesänä pipariksi kun koko ajan oli niin ankea sää, ettei tehnyt mieli lähteä mihinkään. Uusi yritys tänä kesänä, heh. Mun suurin synti lienee se, että asun Porvoossa mutten ole koskaan käynyt Loviisassa. Ehkä sekin korjataan tänä kesänä! 😀

  Tykkää

  1. Sulla on toisaalta hyvä selitys, koska Porvoo itsessään on niin hieno, ettei tee mieli naapuripaikkakunnille eksyä. 🙂 Suosittelen sulle kesäreissua Kotkaan, kun matka on kohtuu lyhyt ja siellä on hyvällä ilmalla nättiä pyöriä.

   Tykkää

   1. Hehe, mä olen kotoisin Haminasta, joten Kotka on todella tuttu. Nekin ovat molemmat ihania pieniä kaupunkeja, jos asuisin vielä siellä suunnalla, niin ehdottomasti Kotkassa. ^__^

    Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos vinkistä, tuollaisista paikoista ei tietäisi mitään ilman blogipostauksia tai sisäpiiritietoa. Ahvenanmaan kuulumisia laittelen tulemaan varmasti useita, joten pysy mukana matkassa 🙂

   Tykkää

 5. Kävin heti laittamassa sun Snapchatin seurantaan!

  Mutta siis joo kotimaanmatkailu. Mä olen huono kotimaanmatkailija, vaikka haluaisin kyllä kovasti aktivoitua sillä saralla. Tänä kesänä meillä on Arton jalkavamman takia sellanen tilanne, että ulkomaanmatkat on peruttu, mutta kotimaassa vois ehkä vähän pyörähtää. Jos olis auto, mutta se nyt taas on järjestelykysymys. Mä oon käynyt tänä vuonna jo Naantalissa, ja aion käydä vielä toistekin, kummitytön kanssa Muumimaailmassa nimittäin. Jos me saadaan hommattua auto, voitais ajella vaikka Raaseporiin ja Fiskarsiin ja Turkuun. Tai Raumalle. Sit mulla on henkilökohtaisena tavoitteena käydä kerran suomiretkellä, siis oikein telttaretkellä, ihan vaikka Nuuksiossa tai Sipoonkorvessa.

  Ja Helsinkihän on kyllä myös hieno kesäkaupunki! 🙂

  Tykkää

  1. Helsinki on kesäkaupunki parhaasta päästä ja sitäkin pitäisi joskus tutkia turistin silmin. Esimerkiksi Vallisaareen olis kiva käydä tutustumassa tarkemmin.

   Ottakaas ihmeessä auto alle ja ajelkaa johonkin kivaan kesäpaikkaan, niitä kuitenkin Suomessa riittää 🙂

   Tykkää

 6. Hyvä teema kesälle! On kyllä totta, että Suomestakin löytyy paljon upeita lomakohteita 🙂 Suosikkipaikkojani kesällä ovat Porvoo, Rauma ja Helsinki sekä tietysti Tampere, joka on kotikaupunkini 🙂

  Tykkää

  1. Just juhannuksena sanoin mun Tampereella asuvalle serkulle, että oon käynyt siellä harmittavan vähän. Rauma on toinen kohde mihin ehdottomasti haluaisin, mutta taitaa tänä kesänä jäädä vielä välistä 🙂

   Tykkää

 7. Kiva, kun menet Ahvenanmaalle, kun oon itse halunnut käydä jo siellä monta vuotta, mutten ole ottanut oikein selvää mitä siellä tekisin, paitsi pyöräilisin. Itse vietän kesän pääasiassa Saksassa, mutta haasteesen voisin ottaa osaa loppukesästä, kun saan kuvat toiselta koneelta. Viime kesänä vierailin mm. Lappeenrannassa. On kiva lukea kotimaisista kohteista ja nyt esim. bussilla pääsee edullisesti melkein minne vain.

  Tykkää

 8. Me ollaan viimeistä viikkoa täällä kotimaan kamaralla ja muutama juttu on syntynyt kotimaan matkailusta. Heinäkuussa sitten taas ollaan kotona Kaliforniassa. Tosi kiva idea tuo Ahvenanmaa, jään innolla odottaamaan postauksia sieltä, sillä haluaisin itsekin mennä käymään.

  Hauskaa että liityttiin Snapchatiin samaa aikaa. Minutkin löytää sieltä mutta en ole vielä oppinut käyttäämään sitä joten vähän hiljaista on ollut.

  Tykkää

  1. Ahvenanmaa on mullakin ollut pitkään haaveissa, mutta nyt vasta onnistun sinne lähtemään. On kyllä kiva mennä ja lähtöä ennen ehtii olla päivän Turussakin.

   Mulla on vielä Snapchatiin viha/rakkaussuhde. En oikein tiedä onko se kiva somekanava vai enemmänkin rasite 🙂

   Tykkää

 9. Ehdottomasti pitäisi enemmän matkustaa Suomessa. Mulla on tällä hetkellä loppukesän suunnitelmat aivan auki, koska odotan tietoa yhdestä työpaikasta. Mutta Turun Kakolaan olen ainakin menossa, Turussa kun asun niin se oli helppo järjestää 🙂 Utö kiinnostaisi, samoin Rauma ja Porvoo, ehkä myös Oulu. Paljon riippuu miten työpaikan käy.

  Ahvenanmaa on kiva paikka, olen siellä muutaman kerran käynyt. Viimeksi olin Maarianhaminassa viime marraskuussa, ei ollut mikään maailman paras aika matkustaa sinne 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Länsi-Suomi kiinnostaisi muakin, mutta nyt en taida Turkua ylemmäs päätyä. Mitäs siellä muuten kannattaa sunnuntaipäivänä erityisesti tehdä?

   Voin jotenkin kuvitella ettei marraskuinen Ahvenanmaa täysin vedä vertoja heinäkuiselle 🙂

   Tykkää

 10. Mulla riittää edelleen koluttavaa täällä Kirkkonummen ympäristössä, eli lähiseutumatkailua tulee varmasti harrastettua ja lupaan vastata haasteeseen! Savonlinna olis kyllä myös mukava kohde, mutta taitaa jäädä tänäkin kesänä…. Suosittelen myöskin käymään Porkkalanniemessä ja toinen Kirkkonummen kohde onkin sitten Meiko, sitä jaksan aina myös kehua kaikille Porkkalanniemen ohella, tai no, itseasiassa Meikon rauhallisuus menee jopa Porkkalanniemen ohi…. mutta riippuu mistä tykkää tietty. Joka kesä on tietty pakko käydä myös Raaseporin kylissä ja Hangossa, eli onhan tässä vielä viikonlopuille menoa. Niin juu, oottekos käyneet Mustion linnassa? Siellä olisi kiva yöpyä ja tallustella kartanon alueella… Lummepolku ainakin oli tosi hurmaava kun käytiin pari kesää sitten!

  Tykkää

  1. Kiitti hyvistä vinkeistä! Porkkalanniemi saattaa olla päiväretken kohde hyvinkin pian 🙂

   Mustion linnakaan ei ole tuttu kohde, joten täytyypä lueskella siitäkin lisää! Tee sä puolestasi kesäretki Espoon saaristoon 😉

   Tykkää

 11. Meillä on blogissa vähän samanlainen teema varsinkin kotikaupungin ympäristössä 🙂 Eli tämä haaste vastaanotettu ja korkattu! Suomessa tulee käytyä niin lännessä, idässä kuin etelässäkin, mutta harmittavasti pohjoinen jää todnäk tältä kesältä käymättä, vaikka sinne haaveilenkin pääseväni käymään. Noh ensi kesänä sitten 🙂 Suomi on kyllä todella kaunis kesällä!

  Tykkää

  1. Mulla on Suomen pohjoisosat sekä jopa Pohjanmaakin ihan hämäränpeitossa ja sille asialle täytyisi tehdä jotain 🙂 Tulee ihan liikaa kierreltyä läheisillä ja tutuilla paikoilla vaikka nähtävää olisi joka puolella Suomea.

   Kiva, että haaste on jo korkattu 😉

   Tykkää

 12. Kesä on Suomen parasta aikaa, joten ei varmastikaan yhtään huono päätös pysyä näillä nurkilla 🙂 Mä myönnän ihan röyhkeästi priorisoivani vähäiset lomapäiväni ulkomaille, Suomessa tulee reissattua lähinnä viikonloppuisin. Näin kesällä aikomus olisi reissata ainakin Porvoossa, Seinäjoella ja jos saan Raumaa tuntevan kaverini Suomeen, niin myös siellä. Paljon täälläkin riittää nähtävää. Savonlinnaan olisin kovasti halunnut lähteä, koska fanitan linnoja, mutta Tampereelta näytti julkisilla olevan joko törkeän kallista ja/tai kamalan hidasta, niin jäänee hamaan tulevaisuuteen, ellei joku halua mua sinne sponssata 😀

  Tykkää

  1. Mun serkkuja asuu Tampereella, niin ne voi varmaan viskaa sut Savonlinnaan mökkimatkalla 🙂 Onhan tuossakin jo paljon nähtävää, jos Porvoo, Seinäjoki ja Rauma tulee kolutuksi!

   Tykkää

 13. ikilomalla

  Ihan huikealta kuulostaa sun kesän suunnitelmat! Onhan se Suomen kesä niin upea, että kyllä kelpaa Suomea nähdä ja kokea. ❤ Tykkään myös lukea tarinoita Suomen matkailusta ja kerätä inspiraatiota ja vinkkejä omia tulevia seikkailuja varten.

  Titta

  Tykkää

 14. Kotimaan matkailu jää meidän osalta väliin tänä kesänä, mutta ensi kesänä toivottavasti pääsen vähän näyttämään miehelle lisää Suomea. Suomessakin riittää niin paljon nähtävää ja upeita paikkoja, joissa en ole koskaan käynyt. Ahvenanmaakin on ollut tähän asti aika tuntematon paikka, joten mielenkiinnolla odotan sieltä juttuja 🙂

  Liked by 1 henkilö

 15. Kotimaanmatkailu on kivaa, välillä sitä tulee silti tehtyä turhan kaavamaisesti: Naantali, Turku & Helsinki jokavuotisia kohteita 🙂 Tänä vuonna ainakin Naantali&Turku neljän päivän reissuna ja siitä tulee postauksia 🙂 Tampereella tulee oltua aivan liian vähän, toivottavasti ehtii kotikaupungistakin nauttimaan.

  Ps. Ahvenanmaa kuulostaa tosi kivalta, mukavaa reissua!

  Tykkää

  1. Tampereelle pitäisi itsekin suunnata joskus ajan kanssa, ehkä sitten Huuhkajien matsin yhteydessä? Turku kuulunut mullakin aika perinteisesti kesään ja nytkin ollaan yksi yö siellä ennen Ahvenaanmaata.

   Tykkää

   1. Eilen tuli kanssa pohdittua, että kyllähän Kroatia-peliin pitää nyt lippu ostaa. Harvoin maailmantähtiä näkee muutaman kilometrin päässä kotoa, joskin kävi taannoin Bill Clinton silloisen kotitalon ovella kääntymässä 😀

    Tykkää

 16. Mietin itsekin että ensi vuonna voisi vuokrata auton ja lähteä kiertämään Suomea. Mekin yleensä lähdetään ulkomaille mutta täälläkin on niin kaunista. Toisaalta samoihin hintoihin menee kun kaikki maksaa suhteessa enemmän kotimaassa. Mutta toisaalta järvimaisemia ei voita mikään.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s