Pelottaako matkustaminen?

Aina kun maailmalla tapahtuu ikäviä asioita, vaikuttaa se tavalla tai toisella matkailuun niin yleisesti kuin henkilökohtaisesti. Oli kyseessä sitten terrori-isku, tsunami, pudonnut lentokone, karille kolahtanut laiva tai sikainfluenssaan liittyvät uutiset, niin moni ajattelee mielessään ’uskallanko enää matkustaa?’.

Luonnonilmiöiden ja -katastrofien edessä olet avuton ja voimaton. Jos maa järisee tai tsunami tulee ja pyyhkäisee yli, niin sitten se tapahtuu. Huonoa tuuria. Yhtä huonoa, kuin joku mummo törmää kaupassa sun nilkkaan rollaattorilla tai voitat lotossa kuus miljoonaa ja typerä koira syö kupongin.

Moneen asiaan voit toki itse vaikuttaa. Teet todennäköisesti itse valinnan matkustatko maahan, jossa on sisällissotia tai vaarallisia tauteja. Taskuvarkaista tunnettuihin paikkoihin et ehkä lähtisi lompakko takataskussa. Mutta yhteen asiaan et juurikaan pysty vaikuttamaan vaikka haluaisitkin. Terroriuhkaan. Tai oikeastaan pystyt, joko matkustamalla ihan samalla lailla kuin ennenkin tai pelkäämällä.

Terroristit ja muut sekopäät haluavat luoda pelkoa. He haluavat, että kukaan ei uskaltaisi enää lähteä mihinkään ja että pelko on läsnä, koska ikinä et voi olla varma missä tapahtuu kauheuksia seuraavaksi. Mutta sitä palkintoa ääriryhmille on ihan turha antaa. Mikä on se todennäköisyys, että juuri sinä olet sellaisessa maassa tai kaupungissa, jossa tapahtuu isku? Hyvin pieni. Tai että olet sen iskun ytimessä? Olematon.

New Yorkissa lentokoneet ohjattiin World Trade Centerin kaksoistorneihin vuonna 2001. Etkö sen takia lähtisi sinne nytkään? Ja Lontoossa oli pommi-isku 2005. Kyllä, mutta sekö on syy minkä takia jättäisit matkustamatta tuonne upeaan kaupunkiin huomenna?

groundzero
World Trace Centerin raunioilla 2010.

Sekopäitä ja mulkkuja on aina. Pariisin pommi-iskut tuskin jäivät viimeiseksi Eurooppaa vavisuttaneeksi hulluudeksi. Lentokoneita saatetaan kaapata jatkossakin ja ehkä joku italialainen kapteeni rysäyttää laivansa kokkelipäissään kiville tulevaisuudessakin. Maailmassa on aina sattunut ja tapahtunut ikäviä asioita, mutta niillä on turha päätänsä liikaa vaivata. Miksi et siis nauttisi matkailusta ilman että joudut kantamaan pelkoa asioista, joita voisi tapahtua? Maalaisjärki on usein paras matkakumppani, mutta pelko huonoin mahdollinen.

lento4
Jännäkakkaa lentokoneessa. Säikähdyksellä selvittiin ja uskallan lentää jatkossakin.

Mene, matkusta ja tee elämästäsi mahdollisimman hyvä. Oon sitä mieltä, että pystyt itse omilla valinnoillasi ja asenteellasi vaikuttamaan elämääsi. Ja sitä on mun mielestä aika hiton turhaa elää pelossa. Toivottavasti ei mennyt jeesusteluksi!

teh2

Pelottomin terveisin,
Laamanaama 🙂

 Mitäpä jos sä pelkäät turhaan?
 Ja elämä tapahtuu sinä aikana.
 (Mitäpä jos / Samuli Putro)

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”Pelottaako matkustaminen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s