Suomestako jalkapalloyhteiskunta?

Postaus on julkaistu alunperin laamanaama.blogspot.fi -osoitteessa 10.10.2014

Valtava futiskiima. Kaikkien aikojen saumat päästä ensimmäisiin EM-kisoihin. Suomi arvottu ennakkoon unelmalohkoon. Karsintojen avauksessa ottelussa kaatui vaikeiden vaiheiden jälkeen Färsaaret. Ensimmäisessä, lauantai-iltana pelattavassa kotiottelussa on vastassa entinen Euroopan mestari Kreikka, joka pääsi myös kesän MM-kisoissa alkulohkosta jatkoon. Lehdet ja muut mediat hehkuttavat kuinka suomalaispelaajat ovat onnistuneet eri puolella Euroopan futisliigoja maalinteossa. Kreikalla on omat ongelmansa ennen Huuhkajien kohtaamista ja Suomi lähtee otteluun jopa tietyllä tavalla ennakkosuosikkina. Olympiastadionin täyttäminen pitäisi olla helppoa.

Mutta vielä mitä. Lippuja otteluun on myyty peliä edeltävänä päivänä 25 000. Liput ovat olleet myynnissä jo puolisen vuotta, mutta näyttää siltä, ettei Stadikka tule olemaan täynnä. Vertailun vuoksi HJK myi Barcelonaa vastaan pelatun täysin panoksettoman harjoitushöntsän loppuun reilussa tunnissa. Samoin kävi kesän 2013 Arsenal-Manchester City matsin. Ja kaiken lisäksi aivan törkeillä lippujen hinnoilla, jotka tosin HJK:n tapauksessa menivät sentään hyvään tarkoitukseen. Kylmä fakta on, että HJK-Barcelona ottelun lipun hinnalla sai kausikortin Pohjoiskaarteeseen kaikkiin EM-kisojen kotiotteluihin. Ja silti Stadion ei ole täynnä. Lähellekään. Surullista.

Mistä tämä johtuu? Osittain syynä on varmasti ottelun alkamisaika 21.45. Moni perhe jättää sen takia matsin väliin ja etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat ovat myöhään takaisin himassaan. Toisekseen lokakuun puoliväli ja kylmä stadion ei kauheasti sytytä, mutta kylmä se on talvisin Valioliigan sekä Bundesligankin katsomoissa. Tekosyy siis. Joka tapauksessa suomalaiskatsojia kiinnostaa enemmän nähdä livenä sinänsä upean joukkueen, kuten Barcelona on, pelaajia turhanpäiväisessä harjoituspelissä kuin tukea Huuhkajia matkalla EM-kisoihin. Suomella on vielä matkaa jalkapalloyhteiskunnaksi.

pohjois
Lutuuri tehdään paikan päällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s