Ruokaile Berliinissä 207 metrin korkeudessa

Postaus on julkaistu alunperin laamanaama.blogspot.fi -osoitteessa 31.5.2015.

Alexanderplatzilla sijaitseva TV-torni Fernsehturm on Berliinin maamerkki. 368 metriä korkea torni näkyy kauas ja onkin yksi Berliinin suosituimmista turistikohteista. Päheät on näköalat myös tornista ja Berliiniin matkaaville voikin suositella visiittiä sinne.

tv1
TV-torni on Berliinin symboli.

Sisäänpääsy torniin kustantaa kellonajasta riippuen 13-23 euroa ja sillä pääsee näköalatasanteelle 203 metrin korkeudelle tutkailemaan miltä Berliini näyttää yläilmoista katsottuna. 1,2 miljoonaa ihmistä käy tornissa vuosittain, joten niinkuin suosituissa turistihommissa yleensä, myös tuolla saa jonottaa kuin halpahallin avajaisisissa ennenkuin ylös asti pääsee. Mutta jos varaat tornin ravintolasta itsellesi pöydän, pääset VIP-jonoon ja olet ylhäällä huomattavasti nopeammin kuin pelkät maisemien tutkailijat ja saat vielä ruokaakin. Melkoinen win-win situation!

tv2
70-lukuhenkisen ravintolan kaikki paikat ei ole ikkunapaikkoja, mutta jokaisesta näkee silti hyvin ulos.

Vuonna 1969 valmistuneen TV-tornin ravintolan erikoisuus on komeiden puitteiden lisäksi vaihtuvat näköalat. Ravintola nimittäin pyörii, joten reilun puolin tunnin aikana näet koko kaupungin nousematta paikaltasi kertaakaan. Onkin ehkä järkevää käydä tornissa heti reissun aluksi, niin saa kattavan kuvan paikoista ja niiden sijainnista, etenkin jos on ensi kertaa Berliinissä.

tv3
Näköalaa 207 metrin korkeudesta.
tv4
Pianohommia on myös tarjolla.

Itsehän en ole mikään ruoka-asiantuntija ja syön siksi ettei mulla olisi nälkä, joten kulinaarisia vinkkejä en osaa antaa. Mutta menulistalta löytyy kyllä valinnan varaa ja hintatasokaan ei ole Suomeen nähden kova (Berliinin tasoon hieman keskiarvoa korkeampi kylläkin). Jos menet torniin heti aamusta, voit syödä siellä myös aamupalaa ja suunnitella samalla päivän ohjelmaa.

tv5
TV-tornin hississä ei pitkään nokka tuhise, kun ollaan jo ylhäällä.

Pari asiaa kannattaa kuitenkin huomioida ruokailun ja tornissa käymisen suhteen. Pöytävaraus on lähestulkoon aina pakollinen ja muutenkin liput on hyvä ostaa ennakkoon. Lisäksi turvatarkistus on mallia lentokenttä, joten jonkun verran aikaa menee siihenkin. Todella pilvisenä ja sateisena päivänä näköalat eivät varmasti ole parhaat mahdolliset, mutta kirkkaalla ilmalla sieltä näkee pitkälle. Laamanaaman halpamatkat suosittelee ja antaa arvosanaksi 4/5!

-Laamanaama

tv6
Das Ist Berlin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s