Kolme vinkkiä aikaisiin aamulentoihin Helsinki-Vantaalla

Postaus on julkaistu alunperin laamanaama.blogspot.fi -osoitteessa 15.4.2015.

Suurin osa Helsinki-Vantaalta lähtevistä lennoista lähtee klo 7-9 välillä aamulla ja usein terminaalit ovatkin täynnä kiireisiä ja stressaantuneita matkaajia. Jonot baggage dropiin ja turvatarkastuksiin kasvavat ja monet vilkuilevat kellojaan, että kerkeävätkö he ajoissa lennolle saati sitten Oak Barreliin ensipuraisulle. Tässä muutama hyväksi havaittu käytännön vinkki aamulennoille.

1) Tee check-in etukäteen: Tämä alkaa olemaan jo aika itsestäänselvyys nykyään, mutta nopeuttaaksesi asiointia kentällä, kannattaa check-in tehdä jo ennen lentoasemalle saapumista. Esim. Finnairin lennoilla voit chekata itsesi ja matkatavarasi 36 tuntia ennen lentoa.

2) Vie matkatavarat jo edeltävänä iltana: Jos sinulla on Finnairin lento, niin matkatavarat voi viedä jo edellisenä iltana klo 18-21.30 välisenä aikana. Ainoastaan yhden matkalle lähtevän tarvitsee olla mukana, mutta hänellä tulee olla kuitenkin kaikkien matka-asiakirjat. Aamulla säästät aikaa kun voit mennä suoraan turvatarkastukseen eikä tarvitse etkä edes pysty stressaamaan siitä mitä pitäisi ottaa mukaan. Tämä tosin edellyttää, että asut pääkaupunkiseudulla tai olet maisemissa jo lähtöaamua edeltävänä iltana.

3) Syö buffet-aamupala ennen turvatarkastusta: Haluatko maksaa 10 euroa kahvista, tuoremehusta ja croisantista vai hotelliaamiaisesta? No niinpä. Mene siis kentälle saavuttuasi aamupalalle Terminaali 2:sen pohjakerroksessa sijaitsevaan Cesar’s little Italyyn. Syö maha täyteen ja mene vasta sitten turvatarkastukseen ja koneeseen. Usein aamulentojen jälkeen nälkä kohdekaupungissa on kova, joten syömällä monipuolisen aamupalan säästät hermoja perillä. Cesar’sissa tarjoillaan aamupalaa joka aamu klo 6-9.30.

aamupala.jpg

Itselläni nämä vinkit ovat toimineet mainiosti, joten eiköhän ne toimi sinullakin.

-Laamanaama

Yksi kommentti artikkeliin ”Kolme vinkkiä aikaisiin aamulentoihin Helsinki-Vantaalla

  1. Kiitos näistä vinkeistä. Minulla ei ole ollut mahdollisuuksia viedä matkatavoita edellisenä iltana koska saavun aina autolla lentopäivänä. Kaverini jo antoi vihjeen lentokenttä pysäköinnistä mihin liittyy myös ilmainen bussikuljetus terminaalille. Saa ainakin tavarat helposti terminaaliin. Täytyy kyllä suosituksestasi käydä tutustumassa tuohon ravintolan buffet-aamupalaan.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s