Peruuntuneista matkasuunnitelmista kakkavaippoihin sekä kurkistus tulevaan.

Blogissa on ollut kesällä hiljaista kuin erään tuusulalaisen somehahmon naiselämässä. Matkablogi ilman matkoja on kuin auto ilman moottoria ja sen vuoksi mitään turhanpäiväisiä täytepostauksia vuoden 1990 Playa Del Ingelsin matkasta ja tai top 3-listoja kivoista kaupungeista ei ole jaksanut alkaa vääntämään, koska niistä ei kukaan kostu kuitenkaan.

Peruuntuneita matkasuunnitelmia ja kakkavaippoja

Matkahommien ei tosin pitänyt alkuperäisten suunnitelmien mukaan olla jäissä, sillä varattiin avokkini kanssa jo 2017 marraskuussa halpalennot (Pariisi-Guadeloupe-Pariisi 250 euroa) Guadeloupeen Karibialle heinäkuuksi. Saimme Joulun kieppeillä kivoja uutisia, kun raskaustesti näytti kahta viivaa. Katselimme sitten mielenkiinnosta lentoyhtiön sivuilta, että mitenkäs tuo vaikuttaa tulevaan matkaan ja totesimme, että saamme vielä raskausviikkojen puitteissa lentää Karibialle.

Keveemmällä avovaimolla olikin sitten paska olla, kun oli raskauskipuja ja muutenkin pahaa oloa raskauden takia. Lääkäri määräsi lepoa ja samalla avovaimo tiedusteli mielipidettä heinäkuiselle pitkälle lennolle. Lääkäri sanoi, että sillä hetkellä ei suosittele koneeseen hyppäämään, mutta sanoi myös että meininki voi muuttua ja pyysi katselemaan oloa lähempänä tarkemmin. Pian olot muuttuivatkin normaaleiksi ja mitään lentoa estävää asiaa ei ole. Otin kuitenkin yhteyttä OP:hen, jossa meillä on vakuutukset sekä muut pankkiasiat ja kysyn, että mitenkäs korvauksien kanssa menetellään, jos emme pysty lähtemään. Vastaus tulee nopeasti ja tyhjentävästi: ”raskaus ei ole sairaus ja blaablaablaa”. Selvä.

Touko-kesäkuun vaihteessa taas supisteli ja oli kipuja, ei kuitenkaan mitään kovin vaarallisia, mutta sellaisia kuitenkin että aloimme miettimään lennon järkevyyttä ja tulemme siihen tulokseen, että katsotaan kesäkuun lopussa mikä boogie. No kesäkuun lopussa boogie on se, että avokki ottaa yhteyttä lääkäriin, joka kertoo, ettei suosittele lentämistä supistelujen vuoksi, koska se ei olisi enää turvallista äidille eikä tulevalle lapselle. Teemme tästä ilmoituksen OP:n negatiivisen viestin jälkeen Bank Norwegianille, jonka kautta meillä on myös matkavakuutus, koska maksoimme lennot heidän luottokortillaan. Ensimmäisessä kontaktissa Bank Norwegianin matkavakuutusyhteistyökumppani AIG sanoo, että raskaus ei ole sairaus, mutta jos haluamme vielä aiheesta tehdä lisäpyynnön, niin voimme laittaa asian vielä eteenpäin. Niin myös tehdään.

Heinäkuu. Lentojen pitäisi lähteä, mutta päätämme jäädä Suomeen. AIG:ltä tulee vastaus lisäpyyntöön muutaman viikon päästä ja he pyytävät lääkärinlausuntoa sekä todistetta, että matka on yli 50 % maksettu Bank Norwegianin kortilla, jotta ehdot täyttyvät. Lääkäri kirjoittaa lausunnon ja lähetämme sen eteenpäin Bank Norwegianille ja olemme tyytyväisiä, että saamme edes osan rahoista takaisin. Mutta vielä mitä. Vastauksessa kerrotaan hyvin selvästi, ettei raskauskivut ole sellainen syy matkan peruuntumiseen, josta saisi mitään korvauksia takaisin:

Vakuutusehtojen kohdan 13. Matkan peruuntuminen mukaan vakuutuksesta korvataan matkan peruuntuminen eli kotoa matkalle lähdön estyminen, joka on aiheutunut pakottavasti vakuutetun omasta tai hänen lähiomaisensa äkillisestä vakavasta sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta. Pakottavuus arvioidaan lääketieteellisin perustein.

Yhtiöömme toimittamienne dokumenttien mukaan jouduitte perumaan matkanne raskaudesta johtuneiden supistusten vuoksi. Vakuutusehtojen mukaan vakuutuksesta korvataan matkan peruuntuminen, joka on aiheutunut pakottavasti vakuutetun omasta tai hänen lähiomaisensa äkillisestä vakavasta sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta. Yhtiöömme toimittamissanne dokumenteissa ei ole viitteitä, että matkanne olisi peruuntunut äkillisen vakavan sairauden, tapaturman tai kuoleman johdosta. Näin ollen vahinkonne ei tule tästä vakuutuksesta korvattavaksi.

Liitteenä vakuutusehdot sekä muutoksenhakuohjeet.

Ystävällisin terveisin,

AIG

Claims Adjuster

Finland Claims Team | AIG Property Casualty

Bank Norwegianin matkavakuutus korvaa siis lennot vain jos kyse on vakavasta sairaudesta, tapaturmasta tai kuolemasta. Hieman outoa että ensin he pyytävät lääkärintodistusta, jotta saavat asian käsiteltyä ja sitten kun se toimitetaan niin turpaan tulee. Tämän jälkeen mietimmekin, että kuka sitten korvaa matkan lääkärin antaman raskausoireisiin liittyvän lentokiellon vuoksi jos ei kumpikaan paikka jossa meillä on matkavakuutus? Tiedän lukemattomia tapauksia, jossa matka on hyvitetty esim. poskiontelo- tai korvatulehduksen vuoksi, mutta raskausoireet ovatkin selvästi asia erikseen.

Elokuussa avovaimoni päättää ottaa vielä yhteyttä OP:hen ja tekee itsensä, 3-vuotiaan tyttömme sekä minun osaltamme ilmoituksen peruntuneesta matkasta. Kuluu viikko, kuluu toinen. Toisen viestin jälkeen pahoitellaan kesäruuhkaa. Kuluu viikko, kuluu toinen. Avovaimo soittaa OP:hen ja hänelle luvataan palata pian. Kuluu viikko, kuluu toinen. Vihdoin syyskuun loppupuolella tulee päätös, jossa lääkärintodistuksella saamme omavastuuta lukuunottamatta rahat takaisin ja pitkän väännön jälkeen hyvän mielen. Tässä vaiheessa sylissämme tuhisee jo parin viikon ikäinen poika torttua vääntelemässä, joten loppu hyvin kaikki hyvin.

IMG_20180830_163743_
Laamanaama jr. ja uunituoreet varpaat.

Matkasuunnitelmia

Viimeisin ulkomaan reissu on huhtikuulta, joten tälläinen matkailukärpäsen puraisema apina ei meinaa paikoillaan pysyä. Päätimme jo elokuussa ennen vauvan syntymää tehdä tilanteeseen muutoksen ja varasimme alkuvuodelle 2019 lennot Dubaihin, joka on uusi kohde kaikille perheenjäsenille. Dubai jakaa mielipiteet laidasta laitaan ja onkin mielenkiintoista nähdä tuo muovinen vastakohtien maa omin silmin ja saahan silloin 5 kk vanha vauvakin ensimmäisen ulkomaanmatkan vyölleen. Tällöin 4-vuotiaalle tytölle Arabiemiraatit onkin jo 11. maa jossa tyyppi on vieraillut, joten aika hyvällä vauhdilla tytön maabongaukset etenevät, tosin ehkä yhdeksästä maasta hän ei enää muista mitään.

Mun oli tarkoitus olla tämä loppuvuosi Suomessa, mutta kun sain kaveriporukalta valtavaa painetta futismatkan järjestämiseen ja kun lupahakemus näyttäisi menneen kotonakin läpi, niin marraskuussa kutsuu vielä tuttu ja turvallinen Saksa. Kolme futispeliä Hannoverissa, Hampurissa sekä Magdeburgissa ja huisa kuuden miehen seurue on sen verran hyvä yhdistelmä, että onneksi pääsen lähtemään. Lisäksi kun EasyJetin lennot maksoivat 62 euroa ja mulla oli kahden yön hotellilahjakorttikin Berliiniin käyttämättä, niin Saksan matka on silkkaa säästöä. 😉

IMG_9431_
Marraskuussa näihin maisemiin.

IMG_1502IMG_1700

Tälläistä siis tänne. Eiköhän blogikin aktivoidu tulevien reissujen myötä kun on jotain aiheeseen kirjoiteltavaakin.

Puklun ja kakkavaipan tuoksulla,

Laamanaama

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Peruuntuneista matkasuunnitelmista kakkavaippoihin sekä kurkistus tulevaan.

  1. Tainuli

    hmm.. ainakin itselleni on aika selvää ettei vakuutusyhtiöt korvaa matkan peruuntumista raskauden takia. Eihän se mikään sairaus ole vaan iloinen perheuutinen 🙂 eri asia – jos kyseessä olisi selvä komplikaatio, kuten kohdun ulkopuolinen raskaus tai keskenmeno.. luulen, että Bank Norwegian kortin vakuutusyhtiö on tästä syystä kysynyt ensin lausuntoa? OP taisi sitten hellittää, kun ei jaksanut kuunnella kitinää asiasta enempää, jännä kyllä…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s