Matkamessut 2018 – Näistä matkakohteista te haaveilette

Perinteinen matkailualan suurtapahtuma Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18-21.1.2018. Sain blogin lukijoille arvottavaksi kaksi vapaalippua messuille ja arvontaan pystyi Facebookissa osallistumaan, kun kertoi top 3 matkakohteet, jonne tekisi mieli vuoden 2018 aikana matkustaa. Osallistujia kilpailuun oli todella paljon ja siitä lämmin kaikille osallistujille. Arpaonni suosi tällä kertaa Katia Helsingistä ja hänelle lähti liput messuille. Tässä koostetta mistä Laamanaaman matkablogin lukijat tällä hetkellä haaveilevat.

nimeton

Yksittäisistä maista ykköseksi nousi USA. Toisaalta mikään tietty Jenkkien kaupunki ei ollut selkeä suosikki, vaan äänet jakautuivat melko tasaisesti New Yorkin pitäessä kuitenkin ykköspaikkaa. Myös San Diego, Miami, Los Angeles sekä Hawaiji saivat hajaääniä. Olipa muuten hauska kaivella vuoden 2010 New York-reissun kuvia koneelta. Vähän huonolaatuisiahan nuo ovat, mutta heti tuli fiilis, että olisipa kiva tehdä uusi reissu Nykiin piakkoin.

nykinyki2nyki3nyki4

Kakkossijaa maarankingissa pitää suomalaisten ikisuosikki Kreikka. Yksittäisistä kohteista etenkin Santorini tuntui kiinnostavan; ilmeisesti maailmankuulut auringonlaskut ja valkoiset, korkealla kukkuloilla sijaitsevat, talot ovat tehneet vaikutuksen. Itse olen huomannut, että omasta blogistani luetaan paljon Lefkasiin ja Thassokseen liittyviä postauksia ja kumpaakin kohdetta voinkin suositella ainakin heille, jotka etsivät semi-rauhallista kohdetta.

Ketään ei varmaan yllätä, että Espanja on tälläisissä kyselyissä korkealla, sillä maa sopii ympärivuotiseksi kohteeksi. Kaupungeista Barcelona veti pisimmän korren, mutta talvisaikaan Kanariansaaret ovat perinteisesti suomalaisen auringonpalvojan ykköskohde. Itse olen vuosien varrella pyörinyt lähinnä maan etelä- ja itärannikolla muutaman lapsuuden Kanariareissun lisäksi ja voisin ihan milloin vain lähteä Espanjaan jälleen uudestaan.

IMG_2451
Kivat näköalat Barcelonaan.
IMG_1759
Maistuisiko pidennetty viikonloppu Barcelonassa?

Neljäs ja viides sija jakautuivat sopuisasti toisen ikisuosikin, Thaimaan sekä viime vuosina hurjaa nostetta saaneen Islannin kesken. Näistä etenkin Islantiin tekisi itsekin mieli matkustaa, mutta vielä en ole tässä onnistunut. Thaimaa puolestaan on tullut tutuksi aikanaan, tosin edellisestä reissusta taitaa olla jo ainakin viisi vuotta. Kirjoittelin joskus Thaikkujen ja Malesian parhaista paratiisisaarista, jotka ovat omalle kohdalleni osuneet. Käy yytsimässä vinkit, jos mieli tekee Aasian aurinkoon.

 

Kaukokohteista myös Uusi-Seelanti, Australia, Vietnam, Kiina sekä Etelä-Afrikka saivat muutaman äänen. Yksittäiset unelmoijat nostivat esiin Boracayn, Madagaskarin, Libanonin, Färsaaret, Malediivit, Qatarin, Mosambikin, Kolumbian, Japanin, Perun sekä Borneon, josta voit lukea lisää täältä.

Lähemmistä kohteista Dubain luksus ja kimallus tuntuu kiinnostavan monia ja Euroopassa etenkin Italia, Englanti, Kroatia, Irlanti sekä Saksa olivat monen bucket listalla. Eikä unohtaa voi Suomeakaan. Varsin monella oli listalla myös Suomen kohteita, kuten Lappi, Repoveden kansallispuisto sekä tietysti legendaarinen Espoon keskus 🙂

img_5682
Italia ja etenkin Rooma on aina täynnä ihmisiä.
olympiastadion
Berliini toimii sekä futis-, että kaupunkikohteena.

img_4471

vuosi14
Lontooseen ei kyllästy, sillä nähtävää riittää vaikka kuinka monelle reissulle.

Matkakuumeiluun apua on tarjolla jo viikon päästä viikonloppuna 19-21.1, kun Matkamessut pyörähtävät käyntiin. Lähes kaikista edellämainituista maista saat varmasti lisätietoa messujen aikana, joten nähdään siellä! Itse heilahdan muutaman viikon päästä viikonlopun get awaylle Brightoniin, joten sieltä on varmasti jonkunlaista blogihommaakin tulossa.

Kivaa alkanutta vuotta!

IMG_9686

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s