Vuoden 2017 matkat sekä top ja flop -postaukset

Matkailuvuosi 2017 piti sisällään kahdeksan maata, 18 kaupunkia ja suuren määrän hauskoja juttuja, joita voi näin vuoden viimeisenä päivänä muistella. Muuttuneiden duunikuvioiden vuoksi mulla ei ollut pidempää lomaa ollenkaan, joten kaikki reissut olivat maksimissaan neljän päivän mittaisia. Tämän vuoksi kaukaisemmat kohteet jäivät vain haaveeksi, mutta Eurooppa tuli hyvin tutuksi. Toivottavasti näiden matkakoosteiden myötä löydät inspiraatiota tuleville matkoillesi!

Helmikuu 2017: Rooma

img_5561

Bongasin edestakaiset lennot Roomaan 38 eurolla, joten ei ollut iso kynnys varata vuoden ensimmäistä matkaa Italian pääkaupunkiin. Mukaan lähtivät avovaimon lisäksi tuolloin reilun parin vuoden ikäinen tyttömme, jolle oli ehtinyt kertyä jo kahdeksan bongattua maata ensimmäisten vuosien aikana.

Suomen pakkaset vaihtuivat reilun kymmenen asteen lämpötilaan, mikä kelpasi meille mainiosti. Meillä oli kiva hotelli rauhallisella, mutta kohtalaisen keskeisellä paikalla Via Veneton läheisyydessä, josta oli helppo tehdä haahuiluja kaupungin historiallisiin kohteisiin. Itselleni reissu Roomaan oli toinen, mutta perheen naiset kävivät siellä ensimmäistä kertaa. Rooma oli kaikkien mielestä ”ihan jees”, mutta ihmispaljous ahdisti aika ajoin eikä tuonne tarvitse ainakaan hetkeen mennä uudestaan. Ellei sitten poikaporukalla futiksen perässä..

img_5630img_5670

Huhtikuu 2017: Frankfurt, Freiburg, Basel ja Karlsruhe

Jalkapallosta puheenolleen, huhtikuun puolivälissä oli vuorossa kevään perinteinen futisreissu Saksaan, mutta tällä kertaa käväistiin myös Sveitsin puolella Baselissa. Neljä päivää, kolme peliä ja sopivasti olutta sekä roskaruokaa oli poikien reissun agenda. Kaupungeista eniten littipeukkuja nostivat Freiburg sekä Basel, mutta myös etenkin Frankfurtin vanhakaupunki jokivarsineen oli ihan jeba. Karlsruhessa kävimme vaan nukkumassa yhden yön sekä hengailemassa seuraavana päivänä puistoalueen läheisyydessä, joten kovin syvää kuvaa ei siitä saatu. Menomatkalla matkustin ensimmäistä kertaa busineksessä ja olihan se mukavaa vaihtelua, vaikka konetyyppinä olikin pieni A319.

IMG_5849IMG_5875IMG_5880IMG_5980basel2IMG_6071IMG_6132

Toukokuu 2017: Kööpenhamina

IMG_6365

Bongasin Norwegianin ystävänpäivätarjouksena lennot Köpikseen 19 eurolla suunta ja päätin lähteä toukokuussa käymään kaupungissa päiväseltään. Kävelin ihan simona ja näin kaiken mitä halusinkin. Ilmakin oli varsin letkeä, joten päiväreissu Köpikseen saa multa hyväksyvän nyökkäyksen. Voisin lähteä toistekin samalla konseptilla, etenkin kun kentältä keskustaan ja takaisin pääsee nopeasti ja näppärästi ilman ruuhkissa pönötystä.

IMG_6315IMG_6345IMG_6419IMG_6474

Toukokuu 2017: Tukholma

Tää reissu eskaloitui ihan yhtäccii, kun osallistuin toisen kerran peräkkäin UEFA Eurooppa-liigan finaalilippujen arvontaan ja sain lipun hankittua Ajax – Manchester United otteluun. Yksi yö Tukholman Kungsholmenissa, finaalitunnelman haistelua kaupungilla, pikku turistikierros Visit Stockholmin sponsoroimana ja illaksi peliin, jossa Manchester United juhli Eurooppa-liigan mestaruutta. En ollut aiemmin yksinäni ulkomaanreissuja tehnyt ja toukokuussa niitä tulikin kaksin kappalein.

IMG_6544uel3uel8uel15IMG_6589

Heinäkuu 2017: Gdansk ja Sopot

Vaikka kesällä en päässytkään lomailemaan sen enempää, niin sain sumplittua pienen breikin duunihommiin heinäkuussa. Päätimme lähteä avokin veljen perheen kanssa Puolaan Gdanskiin, joka oli ollut omalla bucket-listalla jo jonkun aikaa. Meillä oli näppärän kokoinen huoneisto lähellä vanhaakaupunkia, josta oli helppo lähteä tutustumaan hansakaupungin tarjontaan.

Gdansk on oikein mukava sekä edullinen matkakohde. Viereinen rantakaupunki Sopot on puolestaan kesäisin vähän liiankin täynnä turisteja, mutta hyvällä ilmalla toimiva mesta. Gdanskille ja sen lähialueille ehdottomasti suosituksia!

IMG_6637Puola10IMG_6819IMG_6827

Elokuu 2017: Tallinna

Elokuussa teimme perinteisen päiväretken Tallinnaan. Paska ilma, mutta ainakin kahvilat tulivat pakollakin tutuksi, kun piti nopeasti etsiä sateensuoja. Tämä reissu ei yltänyt unohtumattomien matkojen joukkoon vaikka kotiolot voittikin.

Elokuu 2017: Berliini ja Hampuri

Olin saanut keväällä puhuttua isäni lähtemään mun kanssa Saksaan. Faija oli viimeksi lentänyt vuonna 1990 tai jotain vastaavaa ja oli vähän jännä kakka pöksyissä asian suhteen. Varailin hyvällä hinta-laatusuhteella lennot+hotellipaketin entisen Itä-Berliinin puolelta ja näytin isäukolle Berliinin sekä Hampurin parhaat (ja pahimmat) palat neljän päivän aikana. Loppuvuodesta satuin vielä Saksan matkailukeskuksen kekkereissä voittamaan arvonnasta pari hotelliyötä Berliinissä, joten eiköhän tuonne tule vuoden 2018 aikanakin mentyä.

IMG_6979IMG_7049IMG_7114IMG_7118
IMG_20170814_151053_699
IMG_7150IMG_7175

Lokakuu 2017: Bukarest

Vuoden toinen uusi maabongaus Puolan oli Romania. Frendi oli keväällä jeesailemassa mua saunan maalaamisessa ja siinä sitten Facebookin lentodiilejä plärätessä silmiini osui romanialaisen Blue Air -halpalentoyhtiön lennot lokakuiseen Bukarestiin 66 eurolla. Kolme minuuttia myöhemmin lennot oli varattu ja maalauspalkinto lunastettu.

Bukarest on edelleen monen silmissä erikoinen kohde ja monta kertaa sain ihmisille selitellä miksi edes mietin sinne lähtemistä. Turhaan, Bukarest on aivan huippupaikka vaikka meidän reissulla satoi koko syksyn sateet kolmessa päivässä. Silti ehdottomasti jatkoon!

IMG_7430IMG_20171006_172921IMG_20171008_141134IMG_20171006_211817

Joulukuu 2017: Düsseldorf, Krefeld, Duisburg, Gelsenkirchen ja Bochum

Vuoden viimeinen matka vei mut kolmannen kerran saman vuoden aikana Saksaan. Tällä kertaa futisreissun majapaikkana toimi Düsseldorf ja neljään päivään onnistuttiin mahduttamaan kolme futispeliä sekä yksi lätkämatsi. Arkkitehtuurisesti alue on aivan hanurista, paitsi jos tykkää harmaista tehtaista, mutta eipä tuonne mitään maisemia lähdettykään katsomaan.

IMG_7662IMG_7971IMG_7943IMG_8053_1IMG_7990IMG_8081

Mitä vuonna 2018?

Siinä oli mun matkailuvuosi 2017. Uusi vuosi tuo mukanaan myös uusia reissuja ja ensimmäinen niistä suuntautuu helmikuun alussa Englannin Brightoniin. Kiva nähdä miltä maan kesäkauden ykkösbilemesta näyttää helmikuussa. Pari viikkoa tästä ja lähden kovan Atletico Madrid -kannattajan kanssa yhden yön pikavisiitille Köpikseen katsomaan Eurooppa-liigan FC Kööpenhamina – Atletico Madrid ottelua. Myös kesälle on suuret suunnitelmat, mutta ihmetellään niitä sitten lähempänä.

Mitkä jutut kiinnosti ja mitkä ei?

Blogilla oli vuonna 2017 ennätysmäärä lukijoita ja kävijöitä. 35 000 vierailijaa kävi vähintään kääntymässä blogini puolella saaden aikaan 56 000 näyttökertaa. Ihan hyvin ottaen huomioon, etten ihan tolkuttomasti ole panostanut tai nähnyt ylimääräistä vaivaa blogin näkyvyyden eteen tämän vuoden puolella. Hauska huomata, että vaikka kosteat ja tapahtumarikkaat futismatkat keräävät vuodesta toiseen eniten hehkutusta, eivät ne silti yllä luetuimpien juttujen joukkoon.

Vuoden viisi luetuinta postausta ovat kaikki edeltäviltä vuosilta ja tulevat tässä:

1. Tälläistä on Välimeren risteilyllä.

2. Matkavinkkejä Thaimaan ja Malesian paratiisisaarille.

3. Thassos, Kreikka.

4. Lefkas, Kreikka.

5. Riika ja Jurmala, Latvia.

Tänä vuonna tehdyistä jutuista top 5 muodostui seuraavasti:

1. Rooma

2. Rehndahlin kotieläinpiha

3. Eurooppa-liigan finaali Tukholmassa

4. Lentokonebongailua Lemminkäisen kallioilla

5. Futisreissu Frankfurtiin

Vuoden vähiten luetuimmat uudet jutut eli flop 3 taas ei kiinnostanut juuri ketään:

1. Matkavinkki Tukholmaan.

2. Rooma ja Via Veneto.

3. Suomenlinna talvella.

Kiitos tästä vuodesta kaikille lukijoilleni!

-Tero

IMG_20170603_114331cropped-basel3.jpg

2 kommenttia artikkeliin ”Vuoden 2017 matkat sekä top ja flop -postaukset

  1. Ihan kivastihan nuita reissuja on kyllä kertynyt vaikka kerta lomaa ei ole niin paljoa ollukaan!
    Vähän ehkä olen kyllä kateellinen nuista vklppu reissu mahdollisuuksista kun asuu ison lentokentän tuntumassa 😀 täältä pohjoisesta se on aika kannattamatonta (ja kallista)

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s