Viisi kuukautta – viisi matkaa

Nyt on vähän lähtenyt kintaista nämä matkustushommat. Ynnäilin juuri loppuvuoden reissukalenteria ja tällä hetkellä näyttää siltä, että ainoastaan marraskuu on sellainen kun en ole Suomen rajojen ulkopuolella. Mitään megalomia tai suuren luokan maailmanvalloitusta ei sentään ole tiedossa, vaan aika budjettimatkailun näkökulmasta loppuvuosi tulee kulumaan. Katsellaas vähän mitä kaikkea kivaa on tiedossa!

Elokuu

Kesä on mennyt tiiviisti töiden merkeissä, kun vaihdoin uusiin hommiin eikä lomia siunaantunut. Niinpä viikonloput on pitänyt käyttää tehokkaasti matkaillen lähinnä sukulaisissa Suomen sisäpuolella yhtä Gdanskin reissua lukuunottamatta. Elokuussa on kuitenkin edessä kaksi trippiä, joista ensimmäinen on perinteinen päiväreissu Tallinnaan ja toinen pidennetty viikonloppuvisiitti Saksaan.

Tallinnassa on kiva käydä about kerran vuodessa ja kun sinne menee, niin kesähän on mitä järkevin ajankohta. Mun tyttö on kaks ja puoli vuotias, ja nyt kun hänkin alkaa ymmärtää maailmanmenosta ja matkailusta, niin jopa laivamatka Tallinnaan on lähtökohtaisesti ihan positiivinen juttu. Mennään edestakaisin TallinkSiljan uudella Megastarilla, jota on hehkutettu kohtuu paljon, joten kiva bongata sekin samalla. Harmittavasti laivan neitsytmatka jäi taannoin kutsusta huolimatta väliin, mutta korjataan tilanne sitten nyt.

DSC_1264

Viikkoa myöhemmin ei kulkupelinä ole laiva vaan lentokone ja kohdemaakin vaihtuu Virosta Saksaksi. Maa on mulle enemmän kuin tuttu futisreissujen takia, mutta tällä kertaa ei ohjelmassa ole pallon perässä juoksemista, vaan isä-poika -reissu. Faija on käynyt viimeksi lentäen ulkomailla joskus 1990-luvun alkupuolella Rodoksella, joten  reilun 25 vuoden tauon jälkeen lienee paikallaan hypätä koneeseen. Meillä on kohteena Berliini, kaupunki jossa oon käynyt viimeisien vuosien aikana neljä tai viisi kertaa. Kaupunki on siis tuttu ja saankin ottaa matkanjohtajan viitan harteilleni. Nyt on tarkoituksena tutustua kerrankin kaupungin museotarjontaan ja ottaa ilo irti nähtävyyksistä, aurinkoisia (toivottavasti) terasseja lukuunottamatta. Neljän päivän reissusta yksi suuntautuu mun Saksan lempikaupunki Hampuriin, jossa on myös tarkoitus käydä vilkaisemassa ainakin merimuseo. Eiköhän isäpappa viihdy.

img_4471img_4668img_4619

Syyskuu

Syyskuussa mennään todella pienellä budjetilla futiksen perässä lahden toiselle puolelle Tukholmaan. Sunnuntaina 10.9 pelataan Tukholman Derby eli paikallisottelu Hammarby-AIK, johon olisi tarkoitus osallistua mikäli vaan liput onnistutaan hommaamaan. Laiva Turusta lauantai-iltana Tukholmaan ja vuorokautta myöhemmin takaisin maksoi 80 euroa hytiltä, joten neljän jakaessa kustannukset ei hinta päätä huimaa. Tämä reissu on siis vielä pieni kysymysmerkki futislippujen takia, mutta eiköhän homma klaaraudu.

Lokakuu

Lokakuussa onkin edessä ehkä ennalta vuoden mielenkiintoisin reissu, kun lähden frendin kanssa Bukarestiin. Romanialainen halpalentoyhtiö ja Romania on jo itsessään aika mielenkiintoinen yhdistelmä enkä voi väittää, etteikö pieniä ennakkoluuloja olisi ilmassa. Blue Airin suorat lennot oli edulliset, 60 euroa naamaa kohti, joten pakkohan tilaisuus oli käyttää hyväksi. Muutamia Bukarest-postauksia luettuani ennakkoluulot lienevät täysin turhia, mutta kivaa lähteä katsomaan Romaniaa omin silmin ja kerätä maapisteet samalla pois. Ohjelmassa on muuten mun elämäni ensimmäinen korispeli, kun Bukarestin paikallismatsissa kohtaavat Steaua Bukarest ja Dinamo Bukaresti. Kyynelkaasu on parasta paikan päällä.

Marraskuu

Synkkää ja pimeää. Ei reissuja. Damn.

Ainakaan vielä…

Joulukuu

Vuoden kolmas Saksan reissu kolkuttelee ovelle parhaaseen pikkujouluaikaan joulukuun alussa. Lennot ja majoitus löytyy Düsseldorfista, jo joltain futisreissulta tutuksi tulleesta kaupungista. Tarkoitus on kuuden jätkän porukalla kierrellä Ruhrin alueella futis- ja ehkä myös lätkäpelejä ja nauttia glühweinia joulutoreilla sekä tietysti olutta. Ai että, joulukuu tule jo!

matkat63matkat60

Miltäs kuulostaa? 🙂

-LMNA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s