Toukokuun matkasuunnitelmat

Lumikuuroja väistellessä on hyvä käydä Suomen rajojen ulkopuolella tarkistamassa onko kevät muualla yhtään pidemmällä. Toukokuussa on edessä viikon välein kaksi matkaa, joista molemmat suuntautuvat skandinaavian pääkaupunkeihin, ensimmäinen Kööpenhaminaan ja toinen Tukholmaan. Parasta tässä on se, ettei kumpikaan näistä reissuista tule olemaan aivan tavallinen.

Ensimmäisenä on vuorossa Köpis, kaupunki jossa oon käynyt kerran aiemmin, ehkä vuonna 2012 tai vastaavaa. Sen ainoan kerran Köpiksessä ollessani oli kylmä, sateinen ja tuulinen syysilma eikä kaupungista oikein saanut irti kunnolla. Nyt lahjoin lumisateisiin sulaneen Pekka Poudan ja tilasin sinne auringonpaistetta, jotta pääsen paremmin fiilistelmään kaupunkia. Saa sitten nähdä olisiko pitänyt olla yhteydessä Juha Föhriin. Kööpenhaminan lentokentällä Kastrupissa oon vieraillut useastikin, kun se on toiminut välilaskupaikkana sekä Saksaan että Singaporeen mennessä. Lentokentän sijainti on varsin ihanteellinen, sillä sieltä pääsee Köpiksen keskustaan reilussa vartissa ja lähes yhtä nopeasti myös Ruotsin puolelle Malmöön.

Ostin Norwegianin ystävänpäivätarjouksena olleet edestakaiset lennot Kööpenhaminaan 38 eurolla ja päätin, että meen sinne vain päiväseltään. Lähtö on aamulla aikaisin ja paluu myöhään illalla, joten perilläoloaikaa tulee yli 12 tuntia. Siinä ajassa pitäisikin ehtiä tekemään ja näkemään kaikenlaista, mutta pientä suunnittelua se vaatii. Oma top 3 pitää sisällään kanavaristeilyn, Christianshavnin sekä Tivolin, mutta muitakin vinkkejä otan mielelläni vastaan.

stokis1

Toukokuun loppupuolella onkin sitten edessä toinen pääkaupunki, nimittäin Tukholma. Kaupunki on toki huomattavasti Köpistä tutumpi ja ajattelinkin ottaa kylän haltuun sellaisilla paikoilla, joissa ei ennen ole tullut oltua. Asiaan auttaa se, että saan Visit Stockholmin kautta blogiyhteistyönä Stockholm Passin, jolla pääsee kiertelemään kaupungin nähtävyyksiä ilmaiseksi. Arvostan. Tämä reissu tuli eteen muutenkin hieman yllättäen, sillä osallistuin UEFA:n Eurooppa-liigafinaalin lippuarvontaan ja sain jo toisen kerran hankittua liput finaaliin. Finaalimatsi Ajax – Manchester United pelataan 24.5 Friends Arenalla ja tuona sekä seuraavana päivänä on hyvin aikaa pörrätä pitkin kaupunkia tunnelmaa haistellen. Odotettavissa onkin iloista laulamista, seurojen värejä sekä todennäköisesti myös ylilyöntejä. Näiden legendaaristen joukkueiden ultras-ryhmät hakevat varmasti ennakkoasetelmia myös keskenään. Kirjoittelen matsista vielä ennakkofiiliksiä lähempänä!

uel
Kuvaoikeudet: UEFA

Sellaista olisi siis luvassa vielä tämän kuukauden aikana. Tekee hyvää.

Hyggeillä ja solsidanilla,

Laamanaama

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Toukokuun matkasuunnitelmat

  1. Hehee, mä oon lähdössä tänään Köpikseen! Onkin muuten hauska idea käydä Kööpenhaminassa ihan päiväseltään. Eihän se tosiaan lyhyine lentoineen ole sen kummempi, kuin päivä Tallinnassa. Ja säästää majoituksessa pitkän pennin!

    Mä en ole aiemmin käynyt Kööpenhaminassa, edes lentokentällä. Onkin jännää kohdata ihan uusi kaupunki (ja maa – ajattele!), varsinkin kun olen ensimmäistä kertaa vieläpä ihan yksin matkoilla. Mun suunnitelmiin kuuluu Glyptotek (kuullut tosi paljon kehuja!), kanavaristeily, Tivoli, Christianstad, Smörrebrödit, kahviloissa luuhailu, yksinolosta nautiskellen… ja lähtö on vasta illalla tänään, joten en ole ehtinyt vielä suunnitella tarkemmin. 😉

    Hauskaa matkaa niin Köpikseen kuin Tukholmaankin!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s