Mitä, missä, milloin? Vuoden 2016 matkat

Vuosi 2016 alkaa olemaan takanapäin ja täytyy tyytyväisenä myöntää, että kyllähän tämä oli matkailurintamalla melkoisen hyvä ja muistorikas vuosi. Vuoteen mahtui niin perinteisiä futisreissuja, uuden maan valloitus kuin Välimeren risteilykin, unohtamatta kotimaan matkailun teemakesää.

Oslo (helmi- ja elokuu 2016)

lokki

Mulla on tavoitteena joka vuosi käydä vähintään yhdessä uudessa maassa ja varmistin onnistumisen jo vuoden 2015 puolella, kun varasin Norwegianin kautta edulliset Black Friday-lennot Osloon heti alkuvuodelle. Oslon lentokentällä olin käynyt kerran aiemmin, mutta tuohon kalliiseen maahan en ollut aiemmin uskaltanut jalallani astua. Kun helmikuussa punavalkoinen lentokone lopulta tömähti kiitoradan asfaltille Gardermoen kentälle, asteli koneesta ulos meillä asuvan aikuisen naisen lisäksi meillä asuva, tuolloin reilun vuoden ikäinen tytär.

Oslo on mun mielestä ihan ok kaupunki, ei siellä mitään kauhean ihmeellistä ole, mutta kuitenkin ainakin 1-2 päivän visiitin arvoinen. Parasta antia on ehdottomasti Aker Bryggen alue sekä oopperatalon huudit. Helmikuu ei ehkä ollut paras mahdollinen ajankohta Oslon reissulle, mutta erittäin hyvä THE THIEF-hotelli pelasti paljon. Kun tein entisen duunin merkeissä elokuussa muutaman päivän reissun samaan kaupunkiin, niin kelitkin oli paremmat. Tällöin kävimme vuonoristeilyllä, joka oli sinällään hassua, koska Oslossa ei varsinaisista vuonoista ole tietoakaan. Komeat maisemat joka tapauksessa!

Oslon blogijuttuun pääset tästä!

Hampuri, Hannover ja Dortmund (maaliskuu 2016)

IMG_1295

Seuraavaa reissua ei tarvinnut odotella kauaa, sillä maaliskuussa oli vuorossa kauan odotettu ja myös edellisvuoden puolella varattu futisreissu Saksaan. Neljässä päivässä mentiin läpi kolme kaupunkia ja kolme matsia. Rankkaa, mutta niin helvetin hauskaa. Hampuri, Hannover ja Dortmund olivat pelipaikat ja jokainen ottelu jää varmasti mieleen vuosikausiksi. Maaleja, fanien raivoa sekä kuolema katsomossa eivät varmasti jättäneet kylmäksi ketään kuudesta reissuun lähteneestä.

hannover2

Barcelona, Palma, Marseille ja Savona (huhtikuu 2016)

DSC_0431

DSC_0105
Yläkannella oli speedokelit, kun ei tuullut. Lämpötila ei kuitenkaan noussut yli 20 asteen.
IMG_1913
Kaikkien huomio kiinnittynee katedraaliin?
IMG_2109
Pilkahdus Marseillen satamasta.

IMG_2227

Kolmas edellisvuoden puolella varattu reissu ajoittui huhtikuun loppuun ja oli näistä matkoista etukäteen odotetuin. Lähdimme viettämään äitini ja tätini kuusikymppisiä 120-vuotissynttäriteemalla Välimeren risteilylle Costa Cruisesin Costa Favolosalle. Lähes 300 metriä pitkä alus kiersi viiden päivän aikana Barcelonasta Palmaan, Marseilleen, Savonaan ja takaisin Barcelonaan. Barcelonassa olimme päivän ennen ja pari jälkeen risteilyn ja samalla tuli tuokin kaupunki tutuksi. Parvekehytti on tuollaisella reissulla must ja jos haluaa säästää, niin reissu kannattaa tehdä omatoimisesti. Lisää risteilystä –> Tälläistä on Välimeren risteilyllä

Berliini, Basel ja Zürich (toukokuu 2016)

DSC_0751

IMG_2887

Toukokuun piti olla kuukausi, jolloin pysyisin visusti Suomen rajojen sisäpuolella, mutta kuinkas kävikään. Osallistuin UEFA:n sivuilla futiksen Eurooppa-liigan finaalilippujen arvontaan ja onnetar oli mun puolella. Maaliskuussa tuli tieto, että lippu Sveitsin Baselissa pelattavaan finaaliin on mun, joten siitä alkoi jännitys ketkä finaalissa kohtaavat ja mistä hitosta mä revin matkarahat.

Eipä olisi paljon parempi tuuri voinut käydä, sillä vastakkain olivat kaksi edellistä Eurooppa-liigan mestaruutta voittanut Sevilla sekä legendaarinen Liverpool. Koko Basel oli täynnä Liverpoolin faneja, jotka joutuivat pettymään, kun Sevilla rökitti englantilaiset numeroin 3-1. Matkalla hain vauhtia Berliinin sekä Zürichin kautta, joten pariin päivään tuli kolme kaupunkia tutuksi. Tehokasta! Tässä fiiliksiä pelistä sekä Baselista.

DSC_0792

Tallinna (kesäkuu 2016)

DSC_1251

”Pakollinen” Tallinnan reissu oli edessä kesäkuussa, kun lähdimme duuniporukan kanssa käymään päiväreissulle etelänaapuriin. Hyvää ruokaa, muutama bisse ja maisemien tiirailua Olevisten kirkontornista. Tallinnahan on kiva ja kansainvälinen niin kuin varmasti tiedättekin ja suosittelenkin lämpimästi, että teette aina sinne mennessänne jotain sellaista mitä ette aiemmin ole tehneet.

Kotimaan matkailua: Turku, Ahvenanmaa, Jyväskylä, Kuopio, Savonlinna, Tammisaari ja Hämeenlinna (heinäkuu 2016)

IMG_4089

IMG_2991IMG_4255IMG_3988IMG_3801

IMG_3463
Erakkomökin molemmin puolin on pieni terassi.
IMG_3544
Ahvenanmaalainen pannukakku kuuluu syödä luumuhillolla. Lisänä kermavaahdon sijaan pehmistä. 10/10!

Kesän teemana oli kotimaan matkailu ja sitä tulikin tehtyä koko kesäloman täydeltä. Loma startattiin Ahvenanmaalta, jossa pörrättiin neljän päivän ajan yhteistyössä Visit Ålandin kanssa. Oltiin yksi yö Maarianhaminassa ja kaksi omassa saaressa erakkomökissä, joka oli hieno kokemus. Päivisin kierreltiin autolla läpi saaren eri osia ja nautittiin joka hetkestä. Ahvenanmaalle iso peukku.

Loppukesän kohteisiin kuului sukulaisjuttujen takia tutut Jyväskylä sekä Savonlinna, mutta uusina kohteina kävimme tutustumassa Kuopioon, Tammisaareen sekä Hämeenlinnaan. Teki oikeastaan pirun hyvää nähdä vähän Suomea sen sijaan, että olisi suunnannut johonkin ulkomaan kohteeseen.

Berliini, Hampuri ja Leipzig (marraskuu 2016)

img_4756img_4553img_4471img_4668

Syksyllä tuli himmailtua matkojen kanssa vähän enemmän, kun mulla alkoi uudet työt ja muutenkin matkailukiintiö oli hetkellisesti täynnä. Elokuussa kävin duunireissulla Oslossa, mutta siellä ei vapaa-aikaa juurikaan jäänyt, joten ihan lomana sitä ei voinut pitää. Marraskuussa lähdin sitten kahden frendin kanssa futiksen perässä Saksaan ja jo aiemmin tänä vuonna tutuiksi tulleisiin kohteisiin Berliiniin sekä Hampuriin. Uuden kaupungin sain kuitenkin reissulla plakkariin, kun kävimme päiväseltään ihmettelemässä Leipzigiä sekä sen muovista sensaatiojengiä RB Leipzigiä. Ihan hieno kaupunki sekin.

Kiitti vaan kaikille vuodesta 2016. Yli 30 000 uniikkia lukijaa vieraili vuoden aikana mun uudistuneessa blogissa, mikä on mun mielestä varsin kiva määrä 🙂 Eikä ne reissut tähän vuoteen jää, joten tervetuloa sivuille jatkossakin. Muista laittaa myös Facebook-sivut ja sosiaalisen median kanavista ainakin Instagram (@laamanaamaofficial) seurantaan!

-Laamanaama

img_4450

3 kommenttia artikkeliin ”Mitä, missä, milloin? Vuoden 2016 matkat

 1. Hyviä matkoja!

  Mä taas rakastuin Osloon, just nimenomaan ne Oopperan huudit! ❤ Meidän tyttö oli muuten 1,5v siellä käydessämme. Silloin oli vappu ja nähtiin hienot kulkueet ja säät suosivat.

  Kylläpä nauratti, kun mulla on täysin samanlainen kuva Uetlibergin "This is ridiculous" -tekstistä. 😀

  Hyvää matkailuvuotta 2017!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitti Kati!
   Seuraavan kerran haluun Oslossa nähdä Holmenkollenin, kun vähän harmitti että kummallakin kerralla jäi välistä. Sinne on onneksi edullista lentää vaikka muuten kallista onkin 🙂

   Kivaa matkailuvuotta sullekin ja ehkä nähdään Matkamessuilla!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s