Kun työt loppuivat kuin seinään

"Olemme päättäneet purkaa työsopimuksesi koeajan aikana".

No niin, ei kai siinä sitten.

Tein heinäkuun aikana päätöksen, että lähden viidentoista, yhdessä ja samassa yrityksessä, viettämäni vuoden jälkeen kokeilemaan uusia hommia kokonaan eri alalle ja luonnollisesti eri firmaan. Duuni vaikutti mielenkiintoiselta ja sellaiselta että pystyn omalla kokemuksellani ja osaamisellani tuomaan siihen paljon ja se varmasti oli pääsyy siihen miksi minut vuoden määräaikaiseen pestiin palkattiinkin. Oma osaamiseni rajoittui luonnollisesti vain osaan tehtävistä ja ensimmäiset pari kuukautta menikin älyttömän ison tietomäärän sisäistämiseen ja opetteluun. Onneksi mulle oli varattu siihen aikaa ja sain hyvää perehdytystä. Joku kuitenkin mätti, sillä hektisessä yrityksessä olisi pitänyt pystyä toimimaan nopeammin sekä kokonaisvaltaisemmin ja en ilmeisesti pystynyt vastaamaan niihin odotuksiin, joita minulle asetettiin. Tärkeintä tuntui olevan, että pystyn toimimaan työssäni itsenäisesti ja juuri kun siihen kykenin, niin märkä rätti paiskattiin vasten mun kasvojani juuri koeajan lopussa. Tällä kertaa parhaansa tekeminen ei riittänyt, mutta no hard feelings, sellaista se vaan välillä on.

Duuni oli vuoden määräaikaisuus, joten todennäköisesti hommani olisi loppunut joka tapauksessa elokuussa 2017. Se, että ne loppuivatkin jo joulukuussa 2016 oli itselleni sekä kollegoilleni iso yllätys. Pitäisikö tästä nyt sitten masentua? Pitäisikö valvoa yöt ja miettiä syitä miksi näin kävi ja velloa itsesäälissä? NO EI TODELLAKAAN! Maailma on täynnä mahdollisuuksia.

Mä oon peruspositiivinen ihminen ja uskon aidosti siihen, että potkut sekä muut elämän ikävät asiat vahvistavat ja voivat avata portit johonkin parempaan. Mä olen aiemmassa työpaikassani käynyt läpi kuusi tai seitsemän YT-neuvottelua ja selvinnyt niistä voittajana aina. Kerran vielä niin, että tehtävänkuvani ja vastuuni laajeni paljon. Oonkin kaikille sanonut, että YT:n ja potkut eivät ole aina negatiivinen juttu vaikka turpaan tulisikin. Kaikki on kiinni sun omasta asenteesta ja siitä miten sä itse reagoit niihin.

Nyt mä haukkaan hetken happea ja annan aikaa itselleni sekä perheelleni. Mulla on kotona avovaimon lisäksi parivuotias tyttö, joka saa nyt kaiken sen huomion jonka on ansainnut. Lisäksi teen asioita joihin mulla ei ole ollut viime aikoina aikaa tarpeeksi. Treenaan paljon, näen kavereita, nautin elämästäni ja etsin myös töitä, tottakai.

img_0264

Käsivarteeni on tatuoitu teksti ”Tee elämästäsi hyvä”. Se on ollut mun motto jo pitkään ja tarkoitan sillä sitä, että jokainen pystyy itse määrittelemään teoillaan ja asenteellaan sen suunnan mihin elämäänsä haluaa viedä. Nyt mulla on aikaa miettiä mitä haluan seuraavaksi tehdä.

teh2

Niinkuin sanoin, niin maailma on mahdollisuuksia täynnä enkä halua rajata mitään pois. Koulutukseltani oon matkailualan restonomi AMK-pohjalta ja niinkuin mut tuntevat tietää, niin matkailu on mulle suuri intohimo. Saattaa olla, että sillekin alalle mulla olisi aika hitosti annettavaa. Monet sanoo, että nyt laitat sen futismatkailuun liittyvän firman pystyyn, mutta ei nyt mennä asioiden edelle, vaikka ajatus onkin hieno. Sitä voi sitten jossain vaiheessa tehdä vaikka sivubisneksenä, mutta yksin en sitä edes halua tehdä vaan kerätä hyvän porukan mukaan. Toinen asia mikä kiinnostaisi kovasti on urheilun parissa työskenteleminen. Itse sporttisena tyyppinä ja hyvänä ”koppipelaajana” istuisin siihenkin maailmaan kuin lapaset sormiin. Katsotaan mitä kaikkea vastaan tulee, nyt on mahdollisuus kerrankin etsiä sitä unelmaduunia!

Mulla on vuosien kokemus kaupan alalta niin myyjänä, tuotekouluttajana kuin esimiehenäkin. Oon tehnyt sekä myyntityötä että konttorihommia ja mulla on vahva osaaminen etenkin asiakaspalvelun ja henkilöstöjohtamisen alueelta. Oon se tyyppi joka pyrkii pitämään duunissa fiiliksen hyvänä ja joka tuo rentoutta tekemiseen, mutta niin että hommia myös tehdään. Liika takakireys on turhaa, oli asia mikä tahansa. Omana vahvuutena pidän sitä, että pystyn tekemään useita asioita samaan aikaan ja hyvää paineensietokykyä. Sekä toki sitä, että tuun erinomaisesti ihmisten kanssa toimeen. Uskon että hyville ihmisille löytyy työpaikkoja ja uskon sekä tiedän, että kuulun näiden hyvien ihmisten porukkaan.

IMG_4065

Kiitos vielä kaikille jo nyt tsemppiviestejä lähettäneille. Mun Facebook-seinä ja inbox täyttyi viesteistä vaikka en mitään sääliä kerännytkään. Nämä alla olevat huikeat viestit voisi laittaa vaikka CV:hen erilliselle sivulle 🙂

Tero on kunkku 😑🎩 Täällä ei sun kaltaiselle sällille työpaikat lopu kesken, 
mä lupaan!
No nimenomaa maailma täynnä mahdollisuuksia! Hyvä tulee 💪🏼 tsemppii 🙏🏼 
varmasti seuraa jotain hyvää 
Tsemppaampa minäkin👍sä oot Tero niin positiivinen ja energiaa ympärille levittävä 
tyyppi joten se paikka ei sitten ollut sun juttu ja jossain muualla ymmärretään hyvän
päälle!! riittikö tsempistä 
Asenne on kohdillaa! Uusia tuulia vain katsomaan!
Tero, maailma on täynnä mahdollisuuksia ja tulet olemaan vielä kiitollinen tästä 
mahdollisuudesta avata uusia ovia😊 Asenne ratkaisee ja sä oot super hyvä siinä
mitä teet
Tsemppiä Tero! Nyt niitä jalkapalloreissuja järkkäämään, tai ihan mitä vaan. 
Kyl sä tiiät, sä oot hei kuitenkin sä 
Tsemppiä Tero! Muutos on aina mahdollisuus ja varmasti avaa sellaisia ovia, joiden ei 
edes ajatellut aukeavan 👍🏼
Onneksi tämä hetki ei pienennä sua. Uusia ovia avautuu, kun edellisiä sulkeutuu. 
Sulla on hyvä asenne, pidä se!
Tsemiä, varmasti löytyy se sun juttu nyt kun on aikaa vähän miettiä mitä elämältä 
oikeesti haluu - ja kuten XXXX sanoi, pidä hyvä asentees :) 
Sulla on hyvä asenne, pidä se!
Hetki elämää oloneuvoksena on ihan jees!
Ny sit järkkäämään urheilumatkoja! Mä kerjään aina alennusta ja tuskin ees lähen.
Äijä on hyvä ukko, joten hommii löytyy!
Tsemppiä boss! Sulla on hyvä asenne - hienoa, että näet tilanteen myös mahdollisuutena.
Itse oon huomannut, ettei ole yhdentekevää kenelle aikansa myy. 
Omien arvojen mukainen elämä kannattaa
Kyllä sunkaltaiselle mahtityypille löytyy joku vielä sopivampi työ. Tsemppiä Terttu!

9 kommenttia artikkeliin ”Kun työt loppuivat kuin seinään

 1. Vau, mitä ihania tsemppikommentteja! Joten tsemppaanpa minäkin! Sulla on ihan oikea asenne, nimittäin olin saman tilanteen edessä noin 2 vuotta sitten. YT-neuvottelujen jälkeen sanottiin heippa, mutta ei se haitannut, vihasin sitä työtä muutenkin. Oli siis aika tehdä sitä, mitä halusin. Ja tsadaa, tänä päivänä olen oma pomoni (vaikka aina sanoinkin, ettei minusta yrittäjää tule koskaan…) ja tienaan elantoni sillä, mitä eniten rakastan: kirjoittamalla.

  Tykkään aina ajatella, että näillä tapahtumilla on jokin tarkoitus. Jos työsuhteesi ei olisi yllättäen päättynyt, saattaisit missata ihan kokonaan sen mielettömän tilaisuuden, mikä seuraavan nurkan takana sua jo vaanii! 🙂 Hurjasti tsemppiä siis täältäkin!

  Tykkää

   1. Itse tein silloin vähän extrememmän ratkaisun. Löysin vahingossa googlaamalla puolen vuoden pestin trivagolla Düsseldorfissa PR:n ja sisällöntuotannon parissa, ja suuntasin sinne. Sen puolen vuoden aikana oikeastaan vasta hoksasin, mitä mun oikeasti kuuluu elämälläni tehdä. Heti kun tulin takaisin kotiin, sainkin jo ensimmäisen freelance-asiakkaani, joka työllistää mut yhä tänä päivänä 5 kk vuodesta. Elämä ei ole muuta kuin mahdollisuuksia, joten pidä tuo asenne, vaikka välillä vastoinkäymisiäkin sattuisi! 🙂

    Liked by 1 henkilö

 2. Tuo irtisanominen tuskin johtuu sinusta! Olen kuullut, kuinka jotkut yritykset jopa tekevät säännöllisesti niin, että koeajan mennessä umpeen irtisanovat työntekijän ja sitten palkkaavat uuden. Tsemppiä! Usko, että aina löytyy parempaa.

  Tykkää

 3. Tajuttoman hyvä asenne. Tuolla meiningillä pääset mihin vaan elämässäsi. Eikä se aina ole työpaikka, vaan jotain vielä parempaa. Onnellinen elämä. 🙂

  Mun äitivainaani aina jaksoi hokea tätä samaa latteutta: jokaisessa epäonnistumisessa on siemen vielä suurempaan onnistumiseen. Ja minusta se on tosi hyvin sanottu!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s