Hotellivinkki Berliiniin – Scandic Potsdamer Platz

Majoituimme marraskuisen futisreissumme yhteydessä suomalaisittain tuttuun hotelliketjuun ja olimme kolme yötä Scandicin Potsdamer Platz-hotellissa. Niinkuin nimikin jo kertoo, niin hotelli sijaitsi muutaman minuutin kävelymatkan päässä Potsdamer Platz aukiosta, jolla on ollut mielenkiintoinen historia, aivan kuten Berliinillä ylipäänsä. Aukio tuhoutui 2.maailmansodan aikana täysin ja oli vuosikymmeniä tyhjillään, kunnes 90-luvun puolivälissä sitä aloitettiin rakentamaan uudelleen. Nykyisin Potsdamer Platz on täynnä pilvenpiirtäjiä, hienoa arkkitehtuuria sekä ostosmahdollisuuksia.

img_4472
Potsdamer Platz on iltavalaistuksessa komea.

img_4672

Scandic Berlin Potsdamer Platz hotelli on muutamasta syystä erittäin hyvä valinta Berliinin kaupunkilomalle. Ensinnäkin se sijaitsee hyvällä paikalla, kävelymatkan päässä useista nähtävyyksistä kuten Sony Centeristä, Mall of Berlin-ostoskeskuksesta, Checkpoint Charliesta, Holocaust-muistomerkistä sekä sen viereiseltä Brandenburgen Torilta. Kaupungin kiireestä pääsee helposti pois valtavan kokoisessa Tiergartenissa, joka aukeaa Holocaust-muistomerkin vastapäätä.

Keskeisestä sijainnista huolimatta hotelli on erittäin rauhallinen eikä sen lähiympäristöstä kantaudu suurkaupungin melua lainkaan. Tuntui jopa hieman oudolta, että Euroopan suurimpien metropolien joukkoon kuuluvan kaupungin yksi tunnetuimmista alueista oli viikonloppuna niin hiljainen. Hotellin hyvä sijainti takaa myös sen, että sieltä pääsee näppärästi mihin päin Berliiniä tahansa, sillä Potsdamer Platzilta kulkee U2-metro, kolme eri S-bahnia sekä lukuisat RE-junat joka suuntaan. Myös taksitolppa löytyy hotellin edestä ja koska Berliini on mittarihommissa Suomeen verrattuna edullinen, ei esimerkiksi lentokentälle tai juna-asemalle siirtyminen taksilla ole lainkaan pöllömpi vaihtoehto.

img_4668
Branderburger Tor on 10 minuutin kävelymatkan päässä hotellilta.

Toinen hyvä syy Scandicin valintaan on takuuvarma aamupala. Ei nimittäin nälkä jää, kun valitset neljän (vai viiden?) eri pöydän antimista mieleistä purtavaa. Et ole kuitenkaan naimisissa aamupalan kanssa, sillä voit itse valita kuuluuko se varaukseesi vai ei. Berliinihän on hyviä aamupala- sekä brunssipaikkoja pullollaan, mutta itsellemme hotlan aamupala ainakin oli erittäin hyvä startti aamuun.

img_4680
Suurena aamupalan ystävänä osasin arvostaa Scandic Potsdamer Platzin aamupalaa.

img_4681img_4679

Sitten ne huoneet. Meillä oli kolme aikuista samassa huoneessa ja vaikka sinne oli lisävuode tungettu, oli siellä tilaa hengailla ihan riittämiin. Meidän Family Standard huone oli 26 neliöinen ja se piti sisällään kaiken sen mitä nyt hotellihuoneelta voi vaatia. Erittäin hyvä sänky, vedenkeitin, tallelokero ym. jutut löytyivät ja erityisplussana oli se, että huoneen minibaari sisältyi hintaan ja se täytettiin joka päivä. Futismatkalaiset osasivat tätä erityisesti arvostaa isosti.

img_4462
Lisävuode mahtui hyvin jättikokoisen parivuoteen viereen.

img_4466

Nykypäivänä langaton verkko, ja mielellään ilmainen sellainen, on jo jokaisen hotellin perusvaatimus ja sellainen löytyi toki Scandicistakin. Kaupunkinäköalalla varustettu kuntoiluhuonekin löytyi yläkerroksista, joten jos haluaa hien pintaan, niin tuolla sekin onnistuu. Hotellilla on myös suuret kongressi- ja kokoustilat ja iso osa hotellin asukkaista näytti olevan etenkin maanantai-aamuna työmatkalaisia.

Mitä jäin kaipaamaan?Jos etsit viiden tähden glamouria ja jotain unohtumatonta luksuselämystä, niin se kannattaa etsiä jostain korkeamman profiilin hotellista. Mutta jos etsit perus hyvää ja ehkä jollain tasolla tuttua ja turvallista hotellia, niin Scandic on hyvä valinta myös Berliinissä. Edellisen kerran Berliinissä yöpyessäni kuuluivat julkisen liikenteen liput hotellin hintaan. Tämä voisi olla hyvä juttu myös Scandicissa ja helpottaisi monen lomanviettoa.

img_4818img_4479

Mikä? Scandic Berlin Potsdamer Platz.

Missä? Saksan pääkaupunki Berliinissä.

Kenelle? Perheille, kaveriporukoille ja työmatkalaisille.

Miksi? Hyvä hotelli keskeisellä paikalla . Monipuolinen aamupala ja pohjoismainen hotelliketju, jonka laatuun voi luottaa.

Miksei? No niinpä!

Tästä pääset tutustumaan Scandic Berlin Potsdamer Platziin tarkemmin.

  • yhteistyössä Visit Berlin ja Scandic Berlin Potsdamer Platz

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s