Pallon perässä Saksaan

Laamanaaman halpamatkojen seuraava futisreissu alkaa olemaan tulilla ja taas olisi kolme kovaa ja mielenkiintoista matsia edessä. Perjantaina 4.11 lennetään kolmen hengen kokoonpanolla Berliiniin, toivotaan että lento on about ajallaan ja kipitetään melkein suoraan kentältä Olympiastadionille Herthan Berlinin fanipäätyyn katsomaan hyvävireisen kotijengin matsia Borussia Mönchengladbachia vastaan. Siitä se sitten lähtee ja seuraavat päivät kuluvat kaupungista ja stadionista toiseen siirtyen.

ber9
Matsin jälkeinen stadion. Juoksuradat pois ja katsomo lähemmäs kenttää niin hyvä tulisi.

Berliinin olympiastadikka on mulle jo tuttu paikka ja tämä on kolmas kerta, kun sinne suuntaan. Herthasta on jotenkin vaivihkaa tullut ehkä jopa suosikkijoukkueeni Bundesligassa, ainakin top 3:ssa se on. Stadion itsessään on valtava Hitlerin aikaansaannos Berliinin 1936 kesäolympialaisiin ja se on vuosien saatossa hienosti pitänyt historiallisen ilmeensä, vaikka remontteja on aiheestakin tehty. Ainoa asia, josta täytyy miinusta pytingille antaa on kenttää ympäröivät juoksuradat, jotka vähän syövät tunnelmaa sekä vaikuttaa myös pelin seuraamiseen, kun katsomosta on kentälle kohtalaisen pitkä matka. Hertha on sarjassa viidentenä ja Gladbach sijalla 11. joten kotivoitto on se mistä lähtisin betsiä laittamaan, etenkin kun Borussia pelasi Mestarienliigamatsin tiistaina.

Majoitumme Berliinissä yhteistyökuvion kautta Scandic Potsdamer Platziin, mutta hotellilla käymme lähinnä vain nukkumassa ja syömässä aamupalat kohtalaisen kiireisen aikataulun vuoksi. Lauantaina meidän oli tarkoitus alkuperäisen suunnitelman myötä suunnata Magdeburgiin Ostderbyyn paikallisen FC:n ja Hansa Rostockin tulikuumaan kohtaamiseen. Noiden jengien välisissä peleissä on paljon vihaa ja väkivaltaisuutta, minkä vuoksi lippuja ei tullut yleiseen myyntiin kuin Magdeburgin keskustan fanikauppoihin, joten kun tuo suunnitelma kösähti, täytyi keksiä joku muu peli. Paras vaihtoehto oli HSV-Dortmund matsi Hampurissa, mutta hetken ämpyiltiin aivan saatanan suolaisia lippujen hintoja, sillä yleisen myynnin alkaessa edullisimmat jäljellä olevat liput maksoivat 73 (!) euroa. Mukaan lähtevät matkaajat eivät ole Hampuria aiemmin nähneet ja kun peli kuitenkin kiinnosti, niin iskettiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja käydään nyt tsekkaamassa kaupungin parhaat palat ennen kaupungin kriisissä olevan perinneseuran matsia. Itselleni kaupunki on tuttu ja pääsenkin näyttämään Saksan lempikaupunkini highlightit aamupäivän aikana.

HSV, joukkue joka on pelannut 56 vuotta putkeen korkeimmalla sarjatasolla, on viime kaudet taistellut putoamista vastaan. Tällä hetkellä putoaminen näyttää hyvinkin todennäköiseltä, sillä yhdeksän ottelun jälkeen kasassa on nolla voittoa, kaksi tasapeliä ja seitsemän tappiota. Joukkue ei ole tehnyt kuuteen otteluun maaliakaan ja kaiken lisäksi kauden ainoat (peräti kaksi) maalit tehnyt Bobby Wood on pelikiellossa Dortmund-ottelusta. Ottelussa ei siis ole kuin yksi ennakkosuosikki ja se on loukkaantumisista kärsivät Dortmund. Jotain juhlan aihetta matsissa sentään on, kun HSV-legenda Owe Seeler täyttää 80-vuotta. Saattaa olla, että siihen ne jäävätkin hampurilaisten osalta.

Myöskään sunnuntain alkuperäissuunitelmat eivät toteutuneet, sillä silloin rytmiryhmän oli tarkoitus suunnata Brauschweigiin katsomaan derbymatsia Hannoveria vastaan. Joukkueet kohtaavat muutaman vuoden tauon jälkeen ja olin kohtalaisen varma, että tuohon matsiin olisi liput ollut saatavilla, mutta paskan marjat. Ne menivät fan clubeille, seuran jäsenille sekä tietysti osittain vierasjoukkueen faneille. Tuollakin on takuuvarmasti rytinää sekä kentällä että etenkin kentän ulkopuolella. Mielenkiintoista olisi tietää mikä on poliisivahvuus Braunschweigin kaupungissa sunnuntaina,

Me päätettiin sitten suunnata kaikista maailman kaupungeista Leipzigiin ja sen ihanan sympaattisen RB Leipzigin kotipeliin. Voit lukea lisää vihasta RB Leipzigin ympärillä edellisestä postauksesta. Joka tapauksessa joukkue pelaa juuri nyt Bundesligan ehkäpä parasta jalkapalloa ja ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tällä kaudella. Sarjakakkonen Leipzig saa vieraita Mainzista, jossa hieman takertelevasti pelannut ryhmä saattaa olla Eurooppa-liigan vuoksi kotijoukkuetta väsyneempi. Kotivoitto siis odotettavissa vaikka Mainzin puolella olenkin.

Tarkempaa matkarapoa puskee heti reissun jälkeen. Matkafiiliksiin pääset ennen blogijulkaisuja Facebookin, Twitterin, Instagrammin ja Snapchatin (laamanaama.com) kautta!

-LMNA

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s