Tulossa pian – Barcelona ja Välimeren risteily

120 -vuotisbileet Välimeren kevätauringon alla. Siinä teema jolla lähden seuraavalle reissulle huhtikuun lopussa. Vaikka oonkin vanha ja raihnainen, niin nyt ei sentään juhlita mun synttäreitä, vaan kyseessä on mun äidin ja tädin yhteissynttärijuhlat, kun molemmilla tulee 60 vuotta mittariin about samoihin aikoihin. Meidän matkaseurue koostuukin tällä kertaa viidestä aikuisesta sekä meidän kohta puolitoistavuotiaasta tytöstä. Yhdessä suunniteltiin sitten, että olisi hauskaa synttäreiden varjolla tehdä kaikkien mukaan lähtevien ensimmäinen Välimeren risteily ja liittää siihen pari päivää Barcelonassa. Jippijippi!

Reissussa ollaan yhteensä viikko, joista neljä yötä vietetään laivalla. Barcelonaan suunnataan päivää ennen risteilylle lähtöä, joten itse kaupungissa olemme ainoastaan yhden täyden päivän risteilyn jälkeen, vaikka kolme yötä siellä vietämmekin. Tiedän jo nyt, että se ei ole tarpeeksi ja tiedän senkin, että tulen sinne matkustamaan uudelleen. Jostain ihmeen syystä en ole aikaisemmin Barcelonassa käynyt ja kaikesta hehkutuksesta mitä kaverit, tutut ja muut bloggaajat ovat kirjoitelleet, on se kaupunkina varmasti sellainen mihin sytyn.

Nyt tarviinkin teidän apuja siihen mitä Barcelonassa kannattaa tehdä ja mitkä on ne aivan mustmust -kohteet, jotka täytyy käydä pälyilemässä. Sovitaan, että kaikki kaupungissa käyneet laittavat top 3-listan tuohon kommenttikenttään, niin pääsen valitsemaan meille sopivimmat jutut 🙂

Mun osalta reissu alkaa hyvin todennäköisesti FC Barcelonan kotipelillä Sporting Gijonia vastaan, kun ekalle illalle osui tuollainen häppening. Harvoin sitä maailman parasta seurajoukkuetta pääsee paikan päälle näkemään, joten ehdottomasti hommaan liput kunhan ne vain myyntiin tulevat. Tuossa matsissa Barcalla on ehkä jo sauma ratkaista Espanjan mestaruus, joten trippi voisi alkaa futismiehelle huonomminkin.

Hypätääs sitten sinne Välimeren risteilylle ja sen ennakko-odotuksiin. Ollaan tosiaan yhden Barnassa vietetyn yön jälkeen lähdössä risteilemään Välimerelle ja samalla huitaistaan viiden päivän aikana kolme eri maata läpi. Costa Cruisesin vuonna 2011 käyttöön otettu Costa Favolosa on meidän kotimme ja risteilyreitti on seuraava: Barcelona-Palma-Marseille-Savona-Barcelona.

costa
Kuva: Costa Cruises

Tää on mun ensimmäinen risteily loistoristeilijällä ja vaikka Costa Cruises ei varustamona mikään megamegaluksus olekaan, niin hieno nähdä mikä meininki laivalla on. Vähän oon skeptinen tietyistä jutuista mitä oon noista risteilyistä kuullut, mutta jos aurinko paistaa ja tekemistä riittää, niin tiedän, että tuun diggaamaan. Mulla kun ei ole tapana valittaa mistään pienistä asioista ja se nyt olisi ylipäänsä helvetin tyhmää, kun tuollaiselle reissulle pääsee. Pikkunapero tietysti vähän vaikuttaa tekemiseen ja menemiseen, mutta onneksi lapsenvahteja lähtee reissulle reilusti mukaan ja jos vanhat merkit pitää paikkaansa, niin etenkin espanjalaiset sekä italialaiset ihastuvat varmasti pellavapäätyttöön. Reissun jälkeen tytöllä onkin käytynä jo kunnioitettavat kahdeksan maata Suomen lisäksi.

Costa Favolosa on 290 metriä pitkä alus, joten se on melkein sata metriä esim. Silja Serenadea pidempi ja sen bruttovetoisuus on peräti kaksinkertainen. Iso vonkale siis. Viime vuosina Costa Cruises on ollut otsikoissa lähinnä riuttaan osuneen ja uponneen Costa Concordian ansiosta, joka sattui olemaan Costa Favolosan sisaralus. Toivotaan ettei nyt kapteeni ole ainakaan pahasti kokaiineissa eikä oikaise turhan läheltä saaria, niin päästään kotiin ilman uintireissuja. Kerron sitten matkan jälkeen tarkemmin mitä laivalta löytyi, miten ruokailut ja muut jutut sujuivat käytännössä sekä sen miten säästät risteilyä varatessa satoja euroja.

Mulle kuitenkin odotetuin asia risteilyyn liittyen on pysähdykset satamissa. Palmassa ei olla kuin kuusi tuntia, mutta Ranskan Marseillessa on aikaa pyöriä melkein yhdeksän tuntia ja Italian Savonassakin suurin piirtein seitsemän. Eihän se tietenkään riitä kuin pintaraapaisuun, mutta eiköhän tuossakin ajassa saa vähän fiilistä kaupungeista.

Tässä vielä risteilyaikataulu satamineen:

Kaupunki Saapuminen Lähtö
Päivä 1 Barcelona 19:00
Päivä 2 Palma De Mallorca klo 8:00 14:00
Päivä 3 Marseille (FRA) klo 9:00 18:00
Päivä 4 Savona (ITA) klo 9:00 16:30
Päivä 5 Barcelona klo 13:00

Hypätkää mukaan mun tulevalle reissulle ja laittakaa seurantaan Laamanaaman maailman -Facebook sivut sekä mun Instagram-tili @laamanaamaofficial. Tuonne päivittelen fiiliksiä reissun aikana ja blogiin tulee sitten X-määrä postauksia eri puolilta Välimerta.

Mutta nyt on teidän vuoro kertoa omia kokemuksia Barcelonasta ja Välimereltä! Antakaa palaa 🙂

Laamanaama

 

 

25 kommenttia artikkeliin ”Tulossa pian – Barcelona ja Välimeren risteily

 1. Äh, mä tein Välimeren risteilyn Barcelonasta lokakuussa 2013, mutta en osaa neuvoa sua paljoa. Barcelonassa tulltiin ja mentiin miten sattuu, eikä silloin jäänyt kovin paljoa käteen kun lasten takia ei oltu missään paikassa pitkään. Turistilaumat oli nääs valtavia kaikkialla. Meidän viikon mittaisella Välimeren risteilyllä oli teidän reitin kanssa kaksi samaa satamaa, Palma ja Marseille, mutta niistäkään en pysty antamaan sulle vinkkejä. Me nääs tehtiin koko päivän kestävä (jotain 6-7 h) retki Palmasta sisämaahan ja Marseille skipattiin ryytymyksen takia kokonaan. Anyway, vaikken osannut auttaa niin toivotan teille oikein hyvää matkaa!

  Liked by 1 henkilö

 2. Barcelona on kyllä kiva, mutta mun vinkit taitaa liittyä vähän liikaa kaljanjuontiin ja yöelämään, eikä sovi tällaiselle perhereissulle! 😀

  No sen voisin sanoa, että ravintolat kannattanee katsoa etukäteen netistä, jos haluaa jollekin hyvälle illalliselle tai vastaavaa. Me koettiin ainakin keskustassa hankalaksi löytää hinta-laatu-suhteeltaan hyviä ravintoloita, siinä mielessä tuli vähän Rooma mieleen.

  Itse en ole kovinkaan risteilyihmisiä, mutta mielenkiintoista kuitenkin kuulla, millaista tuon tyyppisellä vähän pienemmällä ristilyllä tulee olemaan! 🙂

  Tykkää

  1. Kyllä ne olutpaikatkin kiinnostaa vaikka tuolla varmaan kauhean myöhään tule tällä kertaa kukuttua 🙂 Kiitos vaan ravintolavinkistä, täytyy tutkia jos vaikka varais pöydän etukäteen johonkin kivaan paikkaan. Risteilyfiiliksiä tulossa sitten toukokuun alussa! 🙂

   Tykkää

 3. Kuulostaa hyvältä reissusuunnitelmalta! Opiskelin Barcelonassa 2004, joten ihan liikaa ei ole vinkkejä, kun aikaa tuosta alkaa olla jo (kröhöm) pari vuotta 😀 Siellä aika kuluu jo ihan fiilistellessä, joskin pienin reissaaja voi kaivata tekemistä. Ehkä Parc Guel voisi olla kiinnostava?

  Tykkää

 4. Usko tai älä, mutta minäkin olen onnistunut välttämään Barcelonan tähän myöhäiseen ikään asti, itse asiassa koko Espanjan. Mieleeni piirtyy lähinnä se, että se on häiritsevä seksituristikohde sen lisäksi että siellä on paljon muutakin sisältöä. Minua kiinnostavat kuitenkin elukat enemmän kuin ihmiset tai arkkitehtuuri.

  Tykkää

  1. Monen monta kertaa Espanjassa käyneenä en ole ikinä törmännyt siellä seksiturismiin enempää kuin muuallakaan. Siellä on niin monenlaisia kaupunkeja ja kyliä, että varmasti löytäisit sieltä mieleisen 🙂

   Tykkää

 5. Kävin Costan risteilyllä viime lokakuussa ja kävimme Adrianmeren rannikkoa läpi, blogissani löytyy muutamia juttuja risteilystä, hävettää myöntää, että moni on vielä pöytälaatikossa… Costa oli ihan ok, mutta jotain jäin kaipaamaan, toki syksyn kelit hillitsevät hieman laivan kansielämää… Kannatta suunnitella etukäteen missä haluaa käydä, sillä maissaoloaika on kuitenkin siirtymisineen, ruokailuineen aika lyhyt. Marseille on varmasti kiinnostava kohde ja odotan innolla postaustasi sieltä. Kiva kun teillä on lapsenvahdit mukana 🙂 Mallorca on kiva paikka ja Palmassa riittää nähtävää ja shoppailtavaa, tai sitten vuokratkaa auto sillä pääsee kivasti liikkumaan ympäri saarta ja näkemään eri paikkoja. Tuota Savonaa jäin miettimään, mikä siellä mahtaa olla se juttu? Italian rannikko Ranskan rivieiralle vai Genova? Blogistani löytyy postaus myös Genovasta.

  Barcelonaan vinkkejä (mikäli itse menisin)
  1. Hop in Hop out, Barcelona on iso kaupunki ja lyhyellä ajalla hopparilla onnistuu näkemään hyvän kattauksen kaupungista
  2. Barcan peli, jos osuu ajankohtaan niin menkää ihmeessä, varatkaa liput ajoissa ja tädit lastenvahdiksi
  3. Nyt kun kerran se Sagrada de Familia on valmis niin sinne!

  Tykkää

  1. Kiitti paljon kattavista ja ennen kaikkea hyvistä vinkeistä! 🙂 Sagrada de Familia on must ja Hop in Hop out toimii varmasti, kun pääsee kätevästi paikasta toiseen ja voin hypätä pois kun huvittaa. Liput futispeliin tulee myyntiin ensi viikolla ja oon kyllä kärppänä ostamassa 🙂

   Tuo Savona on Costa Cruisesin kotikaupunki, joten sen takia pysähdys siellä. Itse kaupungista en tiedä juuri mitään, mutta Genovassa ehtisi varmasti ihan hyvin käydä kun siellä enemmän näkemistä. Marseille on munkin mielestä kiinnostavin kohde noista ja lähellä oli etten muutama vuosi sitten sinne jo lähtenyt.

   Tykkää

 6. Vaikka mä tykkään enemmän jääkiekosta kuin jalkapallosta niin peli Barcelonassa olisi varmasti kokemisen arvoinen. Joskus tilaisuuden tullen haluan kyllä jossain ikonisessa jalkapallokaupungissa käydä katsomassa peliä! Barcelonassa olen kertaalleen käynyt ja kaupunkiin vahvasti ihastunut. Omia suosikkeja oli vanhakaupunki, kaikki Gaudin luomukset ja kaupungin näköalapaikat, Tibidabo ja Montjuic käytiin ainakin testaamassa. Rambla on turhan turistirysä, joten siellä ei kannata tuhlata aikaansa. Ehkä teille kelpaa ainakin joku näistä 🙂

  Tykkää

  1. Tibidaboa itsekin mietin ja luulen, että sen ainakin noista yritän survoa listalle. Ensimmäisen yön hotelli on Ramblan lähellä, joten pakollinen paha tulee nähtyä jo heti kärkeen ja loppulomasta ehtii nähdä kaikkea muuta 🙂

   Tykkää

 7. Barcelonasta teidän porukkaa voisi ehkä kiinnostaa köysirata. La Rambla on tietysti must. Sagrada Familia on kyllä myös näkemisen ja kokemisen arvoinen. Jos siis kolmeen juttuun pitää pysähtyä. Palma on kiva kaupunki! Blogistamme pienellä haulla löytyy Palmasta juttua viime kesältä ja vanhempaa perua olevia Barcelona-kommenttejakin, tietysti.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos, täytyypä käydä katsomassa! Köysirataa on moni ehdottanut ja koska hyvät maisemat kiinnostaa aina, niin täytyy yrittää mahduttaa ohjelmaan 🙂 Sagrada Familia on myös ihan must. Kiitti vinkeistä!

   Tykkää

 8. No johan on että olet Barcelonan välttänyt – kuuluu nimittäin Europpan parhaimmistoon! Se koko fiilis on siellä jotenkin niin ihana, välitön, mukava, eteen tulee toinen toistaan parempia ravintoloita, crema catalanaa ja viiniä, ihan sama minne menetkään.

  Valitettavasti en kyllä ravintoloiden nimiä muista kun edellisestä kerrasta taitaa olla jotakuinkin 3 vuotta, ja tähän väliin on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä, jotka ovat vieneet sen aivokapasiteetin. 🙂

  Parc Güell nyt lienee Barcelonassa ainakin katsomisen väärti, samoin Sagrada famiglia. Rakastan sitä kauppahallia, erityisesti sen aamuista tunnelmaa. Sieltä parit smoothiet kainaloon ja eväät ja funicolarilla ylös olympiakylään näköalapaikoille aamiaista nauttimaan.

  Toivottavasti risteily on rahansa arvoinen! Itseäni kiinnostaa noissa aina se minkälaisissa olosuhteissa työntekijöitä pidetään, sieltä kun on välillä kantautunut uutista siitä ettei ihmisoikeudet niiden osalta oikein tunnu täyttyvän.

  Tykkää

  1. Kiitos vinkeistä Miika!
   Parc Güell sekä Sagrada famiglia ehdottamasti listalla, koska melkein kaikki ovat näitä hehkuttaneet. Ei voi sanoa Barcelonassa käyneensä, jos näitä ei ole nähnyt 🙂

   Mielenkiinnolla odottelen risteilyä ja koska itsekin oon kuullut vastaavaa työntekijöiden työehdoista ja olosuhteista, niin kiinnostaa nähdä näkeekö sitä päällepäin.

   Tykkää

 9. jpkukkonen

  Mallorca on yhdeksi päiväksi ehdottomasti liian vähän, mutta Barcolonassa(kin) on paljon nähtävää 🙂 Rantoja, ravintoloita ja mitä ikinä keksii. Riipuu ihan, että mistä tykkää ja mitä lompakko kestää… // Sir Bizler

  Liked by 1 henkilö

 10. Itse kävin Barcelonassa viime syksynä ja blogin puolelta jonkin verran juttua sieltä löytyykin. Osa meidän porukasta kävi jalkapallomatsissa ja kyllähän se sellaiselle joka yhtään urheilusta tykkää on ehdoton kokemus kaiken kuulemani perusteella! Gaudin työt ovat monella tapaa aika tiiviisti osa Barcelonan kaupunkikuvaa, niihin et varmaan voi olla törmäämättä. Koska teillä aika on noin rajallinen, jos esim. Sagrada Familiaan mielitte niin ostakaa liput etukäteen, muuten kuluu pitkä siivu päivästä jonossa, taisi olla kaikkiin Gaudin nähtävyyksiin aika pitkät jonot.

  Ihana matka teille varmasti tulossa, jäädäänpäs kuulolle millaisia postauksia alkaa tipahdella reissusta!

  Virpi/ Täynnä tie on tarinoita travelblog

  Tykkää

 11. Kyllä kiipeäminen Sagrada Famiglian torniin on kokemus! Vaikka onhan se ulkoakin mieletön. Mun Barcelonan reissu ajoittui aikaan jolloin kaksoistornit olivat juuri sortuneet, ja hermostuneena seurasin kierreportaiden ikkunareikien kautta onko koneita lentämässä kohti…

  Ramblan kävelykatu jäi myös mieleen. Ja se ravintolatarjonta 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s