Maksaisitko neljän päivän kaupunkilomasta tonnin?

Matkamessut oli ja meni. Oli nastaa käydä parina päivänä nuuhkimassa tunnelmaa ja tsekkaamassa mitä eri yrityksillä oli messutärppeinä. Kotona oli aikaa selailla kymmeniä mukaan tarttuneita matkaesitteitä, joista yksi iso, nimeltämainitsematon, kaupunkilomiin erikoistunut firma herätti mielenkiinnon. Tsekkailin kaupunkivalikoimaa ja fiilistelin, että tästäpä saa hyviä vinkkejä tuleville reissuille ja ajattelin samalla katsoa minkä hintaisia matkapaketteja on tarjolla. Monia kaupunkilomia tehneenä suustani pääsi rehellinen ”mitäv” kun tarkan markan miehenä katsoin paljonko matkatoimisto pyytää lennot+hotelli -yhdistelmästä sekä muutamasta hintaan sisältyvästä retkestä. Otetaanpa muutama esimerkki:

Amsterdam 12.5-15.5.2016

amster

1139 € / hlö

Hinta sisältään edestakaiset suorat Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset, Suomenkielisen oppaan palvelut, kolmen yön majoituksen keskitason hotellissa sekä aamupalan. Lisäksi hintaan sisältyvät seuraavat retket:

  • Opastettu kaupunkikiertoajelu
  • Opastettu kävelykierros
  • Kanavaristeily
  • Keukenhofin kukkapuisto

Äkkiseltään kun katsoo, niin tuossahan on mukavasta ohjelmaa muutamalle päivälle, mutta vilkaistaampa mitä sama setti maksaisi, jos varaisit reissun omatoimisesti esimerkiksi Travellinkin, Supersaverin tai Ebookersin kautta.

Samat lennot, mutta viiden tähden (!) hotelli irtoaa 690 eurolla / hlö eli maksat 400 euroa lärviä kohden vähemmän kuin matkafirman kautta otettuna ja nukut yösi huikeassa hotellissa. Luonnollisesti yö kolmen tähden hotellissa pudottaa hintaa entisestään. Okei, missaat lentokenttäkuljetuksen sekä retket, mutta ne saat alle sadalla eurolla. Kahdelle hengelle.

Otetaas toiseksi esimerkiksi vaikka Lontoo, kaupunki jonne suomalaiset haluavat lentää kerta toisensa jälkeen. Kaupunkiin, jossa tekemistä ja näkemistä riittää vielä kymmenennelle reissulle.

Lontoo 7.7.-10.7.2016

lontoo2

1049 € / hlö

Hinta sisältää samat jutut kuin Damissakin eli Finskin suorat lennot, hotellin ja muutaman retken. Sitten vilkaistaanpa mitä homma maksaa jos varaat sen itse.

Lennot ja viiden tähden hotla irtoaa reilulla 700 eurolla / hlö, mutta jos haluat saman tasoiseen hotelliin kuin matkafirman kautta, niin hinta putoaa noin 400 euroon nenää kohti. Säästöä 600 euroa! Sillä rahalla syöt, shoppailet ja käyt myös niillä retkillä moneen kertaan. Tai teet toisen reissun vielä saman vuoden puolella.

Sokerina pohjalla vielä viikon reissu vähän kauemmaksi.

New York 4.9.-11.9.2016

nyki1

3099 € / hlö

Finskin lennot, huone kolmen tähden Wellington hotelli viikoksi, kaupunkikiertoajelut Manhattanilla ja Brooklynissä, ostosretki Outletiin sekä sisäänpääsy Empire State Buildingiin kuuluu hintaan.

Kun taas varaat samat lennot ja saman hotellin maksat reissusta vain hippasen yli 1700 euroa. Saat siis melkein kaksi reissua yhden hinnalla vaan tekemällä varauksen itse.

nyki2

On ihan viisasta pyytää liikaa, mutta tyhmää maksaa. Pienellä vaivalla saat itsekin räätälöityä ihan OK matkan puolta edullisimmilla kustannuksilla.

-Laamanaaman halpamatkat

stobe
Jääpähän rahaa muuhunkin kuin matkaan 🙂

lontoo

*Kirjoituksen tarkoituksena ei ole astua matkafirman varpaille tai kritisoida kenenkään matkailutottumuksia. Kirjoituksessa tuodaan ainoastaan esiin kuinka paljon edullisempaa etenkin kaupunkimatkojen tekeminen omatoimisesti on. Peace!

 

11 kommenttia artikkeliin ”Maksaisitko neljän päivän kaupunkilomasta tonnin?

  1. Tässä on se syy miksi kaikkien, siis ihan kaikkien kannattaisi kokeilla sitä omatoimimatkailua. Näkee kuinka halvalla voi oikeasti päästä. Ne jotka kritisoivat matkustamista ihan siksi, että se maksaa, ja reissaajia siksi, että he mahtavat kaikki olla jotain kultalusikka suussa syntyneitä richbitchejä kannattaa varmaan katsoa ne osviittahinnat tällaisille reissuille ihan jostain muualta kuin matkamessuilta 😀

    Liked by 1 henkilö

  2. Talitintti

    On erittäin ok, että pakettimatkoja kuljetuksineen ja valmiiksi mietittyine retkineen on tarjolla – omasta lähipiiristäkin löytyy monta käytännössä kielitaidotonta, mutta siitä huolimatta matkustusintoista ihmistä. Eivät he lähde ”jees ja nou” -kielitaidollaan metsästämään metrolippua Lontoon tai Amsterdamin asemilta tai edes bookkaa itseään onnistuneesti sisään hotelliin. Mutta! Onko reilua, että lääkkeet tällaisten ihmisten matkakuumeeseen ovat näin tolkuttoman kalliita? No, mikä nyt siten markkinatalousyhteiskunnassa on reilua – myyjähän sen hintansa saa tietenkin ihan vapaasti päättää ja ostaja puolestaan päättää, onko siihen hintaan varaa. Mutta tässä olisi kyllä markkinarakoa vähän edullisempiakin ratkaisuja tarjoavalle pakettimatkatoimistolle.

    Liked by 1 henkilö

  3. Kiitos kaikille kommenteista!

    Kyllähän se niin taitaa olla, että nämä matkat on tehty juuri vanhemmille sekä kielitaidottomille ihmisille, jotka kuitenkin haluavat matkustaa ja nähdä maailmaa. Tuolla kohderyhmällä on myös varaa maksaa enemmän, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että kyllähän hinnat on suolaiset.

    Tykkää

  4. Päivitysilmoitus: Tonnin kaupunkiloma Kiovassa | Meriharakka.net

  5. Hinnat ovat aika pöyristyttäviä. En niinkään hämmästele niitä jotka niitä myyvät vaan niitä jotka noita hintoja maksavat. Pikku googlauksella saa yleensä paljon laadukkaamman paketin koottua parhaimmillaan jopa kolmasosahintaan.

    Liked by 1 henkilö

  6. Mun kohta 70 v äitini on ollut kova pakettimatkojen suurkuluttaja ja onhan niitä pitkään käyttänyt itsekin, joten periaatteessa joo… mutta kun sitten ekan kerran tulin käyttäneeksi ikiomaa varauspalveluani ja totesin että se on a) hauskaa b) kaiken mahdollistavaa ja c) edullisempaa, niin sillä on jatkettu. Viimeksi 2007 on oltu pakettimatkalla. Äkkilähdön voisin ehkä ottaa? Koska, jos saan lennot ja perushotellin edullisemmin äkkilähdöllä, niin eihän se tarkoita että koneen laskeuduttua tarvitsisi seuramatkalla kulkea. Nykyisin ei näytä edes lentokenttäkuljetukset kuuluvan enää hintaan, toista oli vielä tuolloin 9 v sitten.

    Liked by 1 henkilö

  7. Veijo Arosara

    Kun varasin seuraavan risteilyni huhtikuussa Välimerelle katsoin mielenkiinnosta mitä reissu olisi maksanut kotimaisen Loistoristeilyt-matkatoimiston kautta. Vertasin Costa Pacifican risteilyä 23.4.2016, joka kahdelta aikuiselta ja yhdeltä 18-vuotiaalta samassa hytissä maksaa lentoineen, all inclusive juomapaketteineen, palvelurahoineen ja lentokenttäkuljetuksineen parvekehytissä Loistoristeilyillä 5005. Sama risteily varattuna Costan saksalaisilta sivuilta maksaa 1658, lennot Roomaan n. 600, palvelurahat 189, juomapaketit 2 aikuista ja yksi lapsi 503,86, ja junamatkat Rooma-Civitavecchia 60€. Kokonaishinnaksi tulee itse varattuna 3010.Costan saksalaisilta sivuilta varattaessa enintään 18-vuotias matkustaa samassa hytissä kahden aikuisen kanssa ilmaiseksi Suomalaisilta sivuilta varattaessa hinta on 140€. Loistoristeilyt ei näköjään huomioi tätä hinnottelussaan myydessään Costan risteilyjä. Tietysti suomenkielinen matkanjohtaja maksaa, muttatuo 66% hintaero on melko raju

    Tykkää

Jätä kommentti