Miltä näyttää kevään reissukalenteri?

Ihan ensimmäiseksi, tervetuloa mun uuteen laamanaama.com blogiin! Edellinen laamanaama.blogspot.fi -blogi sai luvan jäädä historiaan, kun halusin nostaa blogini visuaalista ilmettä ja tehdä tästä monipuolisemman ja selkeämmän. Toivottavasti onnistuin siinä! Arkistosta löydät kaikki suosituimmat postaukset vanhasta blogista ja ne on nyt jaettu oikein kategorioittain. Pieni askel maailmalle, mutta suuri Laamanaaman maailmalle vai miten se meni?

Vuosi 2015 meni Euroopan sisällä matkustellessa eikä tämän hetkiset suunnitelmat vielä lupaile reissua sen pidemmälle, ainakaan kevään aikana. Harvoin kuitenkaan tähän aikaan vuodesta on matkasuunnitelmia tehty niin paljon kuin nyt ja täytyy sanoa, että oon näistä kaikista varmistuneista reissuista hiton innoissani. Voisin vähän kertoa lisää, jos sopii?

kirjat
Matkafiilistelyä.

Helmikuu – OSLO

Oon ottanut tavoitteeksi käydä joka vuosi jossain uudessa maassa ja mikäs sen parempaa kuin startata tämä vuosi uudella kohteella. Tai no, oon käynyt kerran Norjassa vaihtamassa konetta matkalla Saksaan ja samalla sain jo esimakua maan hintatasosta. Aamupala kentällä maksoi tyyliin saman verran kuin päivän ateriat Saksassa. Nyt sitten ajattelin uskaltautua jopa Oslon kaupunkiin asti.

Bongasin Norwegianin huimat Black Friday -tarjoukset ja sain lentoliput -30 % alennuksella jo muutenkin edullisista hinnoista. Mulle, avokille ja sylivauvalle lennot tuli maksamaan yhteensä 130 euroa. Ei paha!

Osloon mennään yhden yön taktiikalla ja koska perillä ollaan ainoastaan 30 tuntia, niin ihan koko kaupunkia ei ehdi nähdä. Vinkatkaa ihmeessä mitkä on teidän mielestä Oslon must see -jutut, niin voi miettiä etukäteen mitä tehdä ja minne mennä!

Maaliskuu – HAMPURI + muita kaupunkeja Saksassa

Perinteinen Saksan futisreissu on sitten edessä maaliskuussa ja onhan tätä  jo puoli vuotta odoteltukin. Laamanaaman halpamatkat lähtee reissuun isompana kuin koskaan, sillä mukaan lähtee vähintään kuusi henkilöä ja suurin osa on reissussa perjantaista tiistaihin. Lennot on bookattu Hampuriin ja hotelli alustavasti myös varattu sieltä. Pelipäivät Saksassa ratkeaa tosin vasta helmikuussa, joten täyttä varmuutta muista kohteista ei ole, mutta vaihtoehtoja on lukuisia. Mm. Dortmundissa, Berliinissä, Bielefeldissä, Hannoverissa sekä Rostockissa pelataan näiden päivien aikana, joten valinnan varaa on mukavasti. Tiukat viisi päivää on kaikin puolin edessä ja tästä reissusta on luvassa isoa rapoa heti reissun jälkeen!

Huhtikuu – BARCELONA + Välimeren risteily

No nyt! Oon koko ikäni digannut laivoista ja haaveillut Karibian risteilystä. No nyt oon lähdössä köyhän miehen Karibialle eli Välimerelle. Kyseessä on 120 -vuotisjuhlaristeily, kun sekä äitini että tätini haluavat juhlia kuuskymppisiään noissa merkeissä. Lennot on bookattu Barcelonaan ja risteilyliput hommasin jenkkifirma Cruise Directin kautta. Laiva seilaa neljän vuorokauden aikana Barcelonasta Palmaan, Marseilleen sekä Italian Savonaan ennen paluuta Espanjaan. Tähän aiheeseen palataan varmasti vielä ennen reissua sekä etenkin sen jälkeen. Laivavarustamo on surullisen kuuluisa Costa Cruises, mutta toivotaan, ettei tällä kertaa tehdä kunniatervehdyksiä minkään matalikon läheisyydessä.

Onko sulla kokemuksia Välimeren risteilyistä tai Costa Cruisesista? Mitä diggasit? Itselläni vähän kaksipiippuiset odotukset, kun oon kuullut sekä hyvää että huonoa. Kiva lähteä katsomaan miten homma toimii!

Ps. Jos sua kiinnostaa lippu Matkamessuille (21-24.1), niin osallistu arvontaan Facebook-sivuillani. Käyppä katsomassa miten pääset mukaan skabaan osoitteesta www.facebook.com/laamanaamanmaailma

Matkakuumeella,

Laamanaama

matka
Kuvaoikeudet: Messukeskus

 

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Miltä näyttää kevään reissukalenteri?

 1. Veijo Arosara

  Hei. Olen ollut kolme kertaa Costan risteilyillä, kerran Karibialla ja kahdesti välimerellä ja olemme taas lähdössä huhtikuussa Välimerelle Costa Pacificalla. Costan lisäksi olen risteillyt Cunardilla, RCL:lä, Celebrityllä ja Thomsonilla. Parhaiten olemme viihtyneet Costan aluksilla. Palvelu ja ruoka on costalla jotakuinkin samaa tasoa kuin muillakin aluksilla, Celebrityllä jonkun verran parempaa, Cunardilla mielestäni ylimainostettua. Matkustajat ovat ainakin välimerellä Italialaisia, Saksalaisia ja muita Eurooppalaisia, ikäjakautuma laidasta laitaan, melko paljon lapsiperheitä ainakin loma-aikana. Yleiskieli laivoilla on englanti. Hintaan kuuluvat ateriat buffet-ravintolassa, allasgrillissä ja pääravintolassa (ala carte), jossa on vakiopöytä ja samat tarjoilijat. Lisäksi on joitakin lisämaksullisia ravintoloita, joita emme ole kokeilleet.Muita lisämaksullisia åalveluta ovet kylpylä, hieronta, kauneushoitola ym. Laivalla viihdeohjelma kuuluu hintaan, tanssiravintolassa soitetaan musiikkia joka sopii hyvin suomalaiseen makuun. Lisäksi on toinen ravintola jossa musiikki on vähän vauhdikkaampaa sekä night club (disco).
  Koska olet varannut matkan cruise criticin kautta, sinulle saattaa tulla pieni ongelma ennakkorekisteröitymisen kanssa. Ennen lähtöä pitää täyttää kaavake, jossa vaaditaan henkilötiedot, passinumerot jne. Koska varaus on tehty Amerikkalaisen toimiston kautta pitää tämä lomake täyttää Costan amerikkalaisilla sivuilla (tämä määräytyy varausnumeron mukaan). Osoitetiedoissa kotimaa valitaan vetovalikosta, jossa amerikkalaisilla sivuilla ei löydy Suomea, joten lomaketta ei pysty täyttämään. Meille kävi näin pari vuotta sitten, mutta lähetimme sähköpostia matkatoimistolle, joka järjesti asian.

  Jos sinulla on lisää kysymyksiä, niin vastaan mielelläni

  Veijo

  Liked by 1 henkilö

  1. Moi ja kiitos kattavasta viestistä!
   Huomasinkin ongelman tuon lomakkeen kanssa ja ehdinkin jo olla yhteydessä toimistoon. Homman pitäisi olla siltä osin kunnossa 🙂

   Laitan sulle sähköpostia jos mulla tulee mieleen kysymyksiä risteilykäytäntöihin liittyen!

   Tero

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s